Ark bar

Adela, Nuch och Jempa på Ark bar, efter tolvslaget. Nuch köpte oss ett varsint blommigt halsband. Och jag fick en liten happy birthday-sång av hela gänget.

Nu är det läggdags. När jag vaknar är det fortfarande min födelsedag. Jag ska bestämma allt. OCH ÄTA GLASS!

Tack

Tack för presenten Gerd och Perra. Kom mycket lägligt i och med kraschen häromdagen. Nu slipper vi oroa oss för det.

I birthday you

Klockan har redan slagit tolv för länge sen. Det är min födelsedaaaaag.
Vi har partajat lite på Ark bar tillsammans med Tomas och tre andra tjejer. Han köpte loss dem från sina jobb för att hänga med oss istället. Det tar jag som present till mig själv, att de slapp jobba ikväll. Det gör mig glad. Att de slipper leta "boyfriends" på ett tag.


Det är minsann inte bara Adela som leker frisör. Plötsligt kom en liten tjej och ville vara med och leka frisör.

Gaypoint

Ikväll hänger vi på gaybaren och spelar biljard. Adela vann med 3-1. Helt galet. Hon måste ha smygtränat.

Secret beach


Frissan

Var hos frissan häromdagen. Fick håret tvättat 4 ggr, huvudmassage och blev rakad med kniv. Det var rät coolt. Kostade småpotatis så klart.
Vi var hos samma frisör förra året och hon kände igen oss. Det var trevligt. Jag kändes igen hunden hon har, Pookie.

Polers

Imorgon åker Tompa hem till Sverige. Vi har haft jättetrevligt med honom.

Thailands baksida

Nu när vi har en infiltratör i thailand har vi fått reda på sanningen bakom de lättklädda damer som dansar på barerna. Vi har alltid undrat och tänkt lite kring dem. Tjejerna som dansar kommer från en provins som heter Isan. Där är de väldigt fattiga och har typ ingenting. Den enda inkomsten de har är tjejer och killar som underhåller turister. Främst västerländska män, men lika vanligt är det för familjer och tjejer. Men det syns inte lika väl. Vill en tjej ha ledigt från sin bar en kväll måste de betala en barfine, på 300 bath. De måste alltså betala sin egen arbetsplats om de vill ha ledigt. De får sin inkomst från baren genom att sälja drinkar, och de får typ 10 bath per drink. Om de vill tjäna mer, så kan man "köpa" dem. Det låter helt absurt för oss svenskar. Men det är sant. För mellan 1500-2000 bath kan man köpa sig en sällskapsdam eller sällskapsherre. På den summan klarar sig tjejerna drygt en månad här i thailand. Vilket jäkla jobb. Jag har frågat rätt mycket och tjejerna går inte hem med människor de inte vill. De måste alltså inte göra något mot sin vilja. Lite motsägelsefullt. Men de kan alltså tacka nej till en kund. Men det är så de klarar sig. Att jobba på detta sätt ger störst inkomst, men helt klart sämst arbetsförhållanden. En av tjejerna som vi träffat heter Nuch. Hon jobbar i en bar, men får även in pengar genom thaiboxning. Det var så vi träffade henne. Hon fightades i chaweng stadium, där får hon en slant för att gå upp i ringen. Vi var på hennes bar sedan och köpte lite drinkar och spelade spel. Vi funderade på att köpa henne en ledig dag från baren, det vill säga 300 bath. Så hon slapp jobba. Men då kan hon ju och andra sidan inte tjäna pengar. Så jag kan alltså bekräfta att man betalar typ 300-400 svenska kronoer per sällskap här. Det som händer bakom stängda dörrar sen vet jag mindre om. Men jag kan gissa. Fast de erbjuder ofta mer en girlfriend eller boyfriend experience. Eller faktiskt bara sällskap. Eller någon att prata med, eller spela spel. Vi älskar thailand lika mycket, trots dess baksida. Prostitution finns i hela världen, i thailand är det mer öppet. Och vi misstänkte det ju hela tiden.

Minifläkt

Här nere i Thailand är en sval dag runt 34 grader, annars är det runt 40. Luftfuktigheten här nere går knappt att beskriva med ord. Så fort du lämnar ditt hotellrum med aircondition börjar det rinna. Man hinner inte ens låsa sin dörr förren svettdropparna kommer. Jag och Adela klarar detta bra och är vana, det är bara att se till att dricka ordentligt med vätska.

Jag kom däremot på den fenomenala iden att köpa mig en batteridriven minifläkt. Som man kan hålla i handen. 260 baht på Big C (köpcentrum). Fungerar utmärkt.

En liten blå fläkt med tecknade figurer på. Hade med mig den igår och det fungerade riktigt bra.

Har även köpt ett par svettband. Annars torkar man hela tiden av sig på kläderna, eller papper.

Jag har precis vaknat. Adela ligger och sover brevid. Jag ser framemot en lugn dag. Tänker inte väcka henne förrän hon vaknar själv.

Köpte lite Family Guy dvdfilmer på marknaden häromdagen. Jag ligger gärna och tittar på det med hörlurar.

Marknad

Idag har vi badat, solat, ätit och det vanliga.

På kvällen drog vi på marknad i Lamai. Vi mötte upp Tomas där, så vi gick igenom marknaden tillsammans.

Har prövat två nya gosaker. En slags isglass som de gör på coca cola, fanta och andra läsker. Det var svalkande och gott.

Sedan har jag provat en kladdig röra som ligger i bananblad. Det smakade som sega kokostoppar. Fast inte riktigt lika söta. De var precis lagom.

Vi åt även det vanliga, kycklingspett, pannkaka, stekta vaktelägg, mini cocospannkakar och Adela fick även testa en kastanj som hon fick av en av Tomas kompisar.

På marknaden idag har jag köpt tre små brädspel. Fia med knuff, mini-pool och en flärpsiffror med träning. Vet ej vad sistnämnda spelet heter. Men det var typiskt thailändsk, det har vi spelat med tjejerna i baren. Man har en låda med 9 flärpar, sedan kastar man två tärningar och fäller ner flärpen vars nummer matchar med tärningen. Sannolikhetslära-spelet kan vi förresten kalla det.

Vi hängde i Tomas bar i Lamai en stund och spelade även lite biljard. Lugn och skön kväll utan konstigheter.

Andra

Till vår stora förskräckelse var det andra människor i poolen idag. Två stycken. Vi gömde oss bakom gardinen och spanade ner mot poolen. Mot de två inkräktarna (som säkert bor på hotellet).

Vi gick tveksamt ner ändå och la oss på varsin solstol. Efter 10 min hade dem gått.

Skönt. Saker och ting i ordning igen.

Mc

Knutte.

Mr Tomas


Catfight

Om stolen man sitter inte är bekväm, så lägger man sig. Bekvämt.
Vår kompis Tomas och Nok. Det var Nok som fightades igår. Nok åkte på knock tyvärr. Men verkade inte bry sig mycket om det. Det är bara att sätt att tjäna lite extra pengar att ställa upp på matcher gissar jag. Dessutom brukar ofta thailändarna låta "falangen" (utlänning) vinna. De blir ju så glada. Tjejen som tävlade igår träffade vi på vårt första hotell och hon gav en bild av att vara en riktigt duktig fighter. Hon var 25 och från australien och hade tävlat mycket. Vi sågs ett par gånger och hon sa att vi absolut måste komma och se hennes fightas, igår alltså. Besvikelsen blev stor när det utbröt en catfihgt i ringen och ingen riktigt thaifaight. Men vi skaffar oss snabbt mycket vänner här. Både den australiensiska tjejen och Nok är supertrevliga.

Poolhängarna

Idag har jag och Adela tagit en lång sovmorgon. Sedan åt vi frukost på rummet. Efter frukost smörjde vi in oss ordentligt och gjorde oss till rätta nere vid poolen. Adela i en solstol. Jag i poolen.

Precis så ska det vara.

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Fick tag på polaren Tomas. Hans ex stod tydligen och gapade utanför hans hus sen. Åh vilken soppa. Men alla är oskadda. Vi ville gå på thaimatcher i lamai ikväll men vi vågar oss nog inte dit ifall Tomas ex är på plats.

Hon kan ju få för oss att vi är Tomas nya brudar eller något. Är man galen så är man. Men det är synd, för vi tycker jättemycket om Tomas och vill gärna hänga med honom mer.

Nu är det dags för pannaka. Mums!

Chaweng stadium

Laddade inför kvällens matcher.
Adela roade sig med att leka frisörsalong.

Heldag

Idag har vi hängt med polaren Tomas från morgon till kväll. Vi gick på thaiboxning och såg ett par matcher. Inga direkt höjdare. Men en vän till Tomas skulle fightas så vi satt plikttroget och tittade på alla matcher till sista eventet då det var tjejernas tur. De vägde runt 60-65 kg och vi förväntade oss en supermatch.

Tjejerna rusade in i ringen och slogs som katter tills en av dem knockades i andra ronden. Riktiga rallarsvingar.

Sedan bestämde vi oss för att åka hem och sova. Tomas frågade om vi skulle med till Lamai, men vi tackade artigt nej. På hemvägen blev vi dock stoppade av tjejfightern. Vi skulle minsann med till Lamai på efterfest. Inga nej godkändes.

Jag och Adela hoppade upp på varsin moppe och susade iväg till Lamai. Där satt vi på en bar och spelade spel och drack coca cola tills det urartade fullständigt.

Från ingenstans kom en sko flygandes i 180 och träffade nästan Tomas i huvudet. Jag och Adela blev skitskraja. På andra sidan baren befann sig ett ex till Tomas. Ett väldigt argt ex.

Med svart blick attackerade hon Tomas gång på gång med sparkar och slag. Han försökte lugna ner henne och hålla i henne, men hon var språngande galen.

Jag berättade för tjejerna i baren att jag var rädd. Så de flyttade på oss så stackars Tomas fick sitta ensam. Exet var definitivt ute efter att skada honom. Tjejerna i baren försäkrade oss om att vi var säkra.

Vi blev livrädda ändå, vinkade hej då till Tomas och önskade honom lycka till.

Ska skicka ett mail till honom och kolla hur det är. Helt galet. Tomas bara skrattade och sa "det här får du blogga om". Han verkade faktiskt lugn men skämdes nog för att vi inte bara kunde ha en lugn kväll.

Svårt att tänka sig att de två har varit ett par och älskat varandra. För hon kastade sig emot honom säkert 15-20 gånger under knappa 30 min.

Imorgon planerar vi en jättelugn dag vid poolen. För idag har vi fått otroligt mycket intryck.

1. Jag kraschade med motorcykel. Adela satt inte på, som tur är. Tatueringen måste ha skyddat mig för jag fick knappt en skråma. Hojen däremot fick stryk, så det lär ju bli en dyr historia. Får ta den smällen med uthyraren sen. Det var dock vare sig mitt fel, eller hojens fel, utan det var vägens fel. Dåligt väg i dåligt skick. Massa gropar och smalt och slingrigt.
2. Kollade på ett fint tempel. Grym utsikt.
3. Stannade vid ytterligare ett tempel där vi fick se en mumifierad munk. Dessutom fick vi en välsingnelse av en levande munk samt ett varsitt armband.
4. Åt lunch, vi bjöd Tomas som tack för en trevlig dag.
5. Spanade in hans kåk, drack varsin läskeblask. Imponerande kåk, helt klart.
6. Hem, duscha.
7. Marknad i Bo Phut.
8. Middag på gatan, billigt billigt. Jättegott.
9. Thaiboxning.
10. Totalt kaos i en bar i Lamai.

Nu ligger vi på varsin sida av sängen, helt utmattade. Imorgon kommer vi göra... precis... ingenting...

Lamai

Idag har vi hängt med vår polare Tomas. Honom träffade vi i Chaweng härodagen. Han tatuerade sig hos en tatuerade vi hälsade på. Det visade sig att han var svensk och bosatt i Thailand.

Han sa att h´han gärna kunde visa lite sevärdheter i Lamai där han bor.

Tomas är väl 50 plus. Bodde i Täby när han bodde i Sverige och jobbade på SEB i Rissne. Han fick en tumör i hjärnan och i och med detta sparken. Så han tog sitt pick och pack och drog till thailand. Cancern är nu botad och han lever lyxliv i Thailand.

Tomas var jättetrevlig och visade oss massa grejer i Lamai, bland annat hans trevåningshus med biljardbord och pool. Värsta kåken. Vi käkade lunch och så och ikväll ska vi ta med honom på thaiboxning i chaweng.


Alla tiders

För att summera denna helt vanliga torsdag behöver man bara ett enda ord UNDERBAR!

Vädret har varit kanon, 40 plus. Vi har legat i poolen och kört motorcykel idag. Att susa fram längs öns bilvägar är bästa sättet att svalka sig.

En fotmassage var hann vi med också. God mat, givetvis.

Åket

Känslan är friiiiiiii. Fri som en fågel.

3 hjul

Idag har jag äntligen hittar favorithojjen i centrala chaweng.

En trehjulig motorcykel. Jag älskar den! Vi susar fram på vägarna. Den var dyrare att hyra än en moped. Men jag fick 1 veckas hyra av Adela. Som tidig födelsedagspresent.

Isdrink

Varför dricka ur ett glas när man kan drick ur en överfull kanna?

Fint väder

Klarblått, tunna lätta moln. Solsken!
Vi har det mycket bra. Mycket mycket bra. Vi saknar bara vår lille katt, annars finns inget att klaga på.

Nattliga nöjen

Igår var vi på thaiboxning. Såg ett par bra fighter. Satt högst upp på läktaren och käkade vårrullar och drack coca Cola.

Efter detta när vanliga människor går ut på krogen och super skallen i biter tog jag och Adela en lång tur med moppen. På uppdrag!

Vi matade öns hemlösa djur. Vi köpte hundgodis-pinnar på affären och stannade vid alla hundar och katter på gatan, kastade en pinne och gasade sedan därifrån.

Det kändes jättebra att se alla viftande svansar och snälla ögon. Godiset vi köpte tog snabbt slut så ikväll köper vi på oss ännu mer.

Vi klappar inga djur och håller oss ett par meter ifrån.

Vi har en egen hotellkatt också. Den kan man klappa lite, den har varit här i alla 3 år. Tanken var att den skulle få godis också, men jag bjöd bort allt.

Kändis

Idag kom det fram två killar som ville ta kort med mig. De var från sri lanka och bara älskade min frisyr. Så Adela fick en kamera i famnen och killarna ställde sig på varsin sida.

Pool-dag

Idag har vi hängt i vår något "privata" pool. Det är nämligen bar vi som är i den.
Lyxigt som tusan.

Manikyr

 
Adelas grej. Jag föredrar fotmassage jag.
 
Med tanke på att det kostar typ 40 spänn kan hon byta färg varje dag.

Nattpannkaka.

Igår tog vi varsin massage på 60 min kl 00.30. Sen blev vi hungriga.

Precis utanför massagestället stod pannkakabilen parkerad! Så gott.

Mopedist

För att lugna alla föräldrar vill jag meddela följande:

Vi har båda riktig hjälm. Det vill säga inte de färgglada cykelhjälmarna som ingår i uthyrningen. Vi har köpt varsin hjälm som går runt hela huvudet och med visir.

Jag kör så kallad eco-drivning. Vi puttrar fram i 30 km i timmen. På stora vägen, som alltid är trafikerad är hastighetsbegränsningen 45 km i timmen. Fortare än så går det alltså inte.

Adela sitter alltid bakom mig och påminner om vänster trafiken.

Så så, sluta oroa er.

Hemma

Idag checkad vi in på vårt favorithotell i Bo Phut. Det heter Natural Samui och är helmysigt. Vi har poolen för oss själva. Satt och läste min bok i poolen och drack iskall coca cola medan Adela låg på en solstol och solade.
Vi har hälsat på favorit massage-stället. De blev glada och se oss och kvinnan som älskade Adela vägrade släppa henne när hon fick en kram. Vi är mycket omtyckta av alla här nere. Vi träffade också en kille som vi köpte skor av för 2 år sedan, han kände igen oss på våra tatueringar och vi pratade en lång stund.

Nu ska vi ner på stan och käka middag. Det blir säkerligen en vattenmelonshake och en kokosnöt var. Kostar mellan 40-120 bath beronende på ställe. 100 bath är typ 22 kr.

Vi lever lyx.

<3


Protection all directions

För säkerhets skull har jag fått en beskyddande tatuering i mitten av nacken. Den betyder att jag är skyddad från ont i 8 olika riktningar. Därför ska den placeras centralt.
 
Adela verkar också sugen på någon tatuering. För min del räcker det med detta. För det gör ju så helsike ont! Jag verkar liksom glömma bort den smärtan emellan tatueringarna. Så nu påminner jag mig själv skriftligt. Jennifer gör inga mer tatueringar det gör jätteont. Kom ihåg.
 
 

Slappar järnet

Idag har vi bara slappat. Ätit frukostbuffé på hotellet. Hängt vid poolen och smålurat på rummet. Vi tog en gratisbuss ner på chaweng. Där blir jag stoppad var tionde meter. Antingen får jag beröm för mina tatueringar eller så får jag beröm för min frisyr.

Tröttnar aldrig på komplimangerna. Adela har en förmåga att springa bort. Två gånger har vi kommit bort från varandra. Vi är så pass trygga och säkra här att vi klarar oss själva, men det är ju trevligt med sällskap rymmar-Adela!!! Vi hittar överallt och har bekanta i varje hörn. Det är som ett andra hem här på ön.
 
Har inte heller några problem att utöka min tvspelahörna. 
 
 

Ösregn

Himmelen öppnade sig och välkomnade oss med ett ösregn. Eftersom vi blivit äldre och klokare ville vi inte åka moped i regnet. Det är närmast beknippat med livsfara. Vi snackar inte svenskt duggregn här... Som tur är finns en busliknande historia på hotellet som åker till och från chaweng centrum varje halvtimme, som betalande gäst åker vi gratis. Så vi har nu tagit oss ner till shoppingstråket gratis och säkert. Vi sitter just nu på Khaosan, en restaurang med bekanta. De kände igen oss direkt och vi fick flygande service direkt

Nova Samui

Vi har fått rum på hotellet. En våning upp. Perfekt. Vi har badat i poolen. Gått i nya centrum. Hyrt moped och ätit gott.

Glada tjejer

Incheckade och klara. Strosar runt i taxfree. Om ca 90 min drar vi.

På fredag

Återvänder vi till Thailand!