Share the road

Imorgon åker kompisen Tompa hem till Thailand igen. Att säga att vi är duktigt avundsjuka är en underdrift. Saknaden efter gästvänligheten är total. Önskar att vi västerlänningar kunde lära oss något av buddismen, alltså inte att alla konverterar, men att vi lär oss att dela med oss. Tar hand om varandra. Bryr oss om varandra.

Jag hann aldrig fota en vägskylt som jag ville berätta om. I Thailand, längs vägen finns hastighetsskyltar, varning för bygge, kurvor och så vidare. Sedan finns en typ av skylt jag aldrig sett någonannanstans

"Share the road". En gul skylt med svart text.

Dela på vägen.

I Thailand smiter ingen före i kön, man väntar på varandra, delar med sig. Man delar verkligen på området som finns. Första gången man åker i Thailand är man livrädd och tror att alla kör som galningar. Vi är inte vana vid deras sätt att köra. De sitter 4-5 pers på en enda moppe t.ex.
Lånad bild, men så här ser det ut.

Vi åker inte så där, vi åker 2 och med hjälm.

Deras lastbilar kan vara lastade med saker 5-6 meter på höjden. Flaken kan vara lastade med 20 thailändare som trängs med varann, men alla ler, inga sura miner. Thailand är the land of smiles, som reklamen säger.

Visst, vi känner till sanningen. Men leendena är äkta. Jag saknar dem.

Vi har också bestämt oss för att köpa hus i thailand. Förr eller senare.

Kanske som pensionärer? Bo i Sverige maj-september. Resten i Thailand? Eller kanske bara bo i thaialnd och åka hem och hälsa på familj lite då och då? Eller kanske bo hemma och bara åka ner lite då och då när man vill ha lugn och ro.

Något blir det. Jag pensionssparar aktivit.

Chok Dee på resan Tomas, hälsa alla våra vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0