På Arlanda

Nu sitter vi på Arlanda och väntar. Vi är här onaturligt tidigt. Bagaget är inlämnat, vi har checkat in. Nu väntas 3,5 timmars fika. Jag har köpt godis och Adela verkar lyssna på radio China eller nåt.72 timmar kvar

Ja, det är befogat att börja räkna timmar tills vi sitter i varsin flygplansstol. Helst bredvid varandra. Min förhoppning är att jag får en plats närmast gången. Så jag kan rumla runt lite utan att behöva störa medpassagerare när jag har myror i brallan.


Packningen är i full gång

Jag har tänkt siffran 2 i min packning.

2 linnen
2 par skor
2 tshirts
2 par strumpor
2 kameror
2 handhållna tvspel
2 badshorts
2 vanliga shorts
Dock bara en bikini, kanske köper en ny i Thailand.
Underkläder är väl det enda som jag har packat ner lite extra av.
(Men!) Känner jag mig själv rätt åker det ner ett par linnen och ett par shorts till.


Egentligen behöver man inte mycket packning. Det var så bekvämt att skicka kläderna på tvätt. Det var billigt och gick fort. Och kläderna luktade så gott av det thailändska tvättmedlet.

Pensionärskitet är också med - öronproppar, sovmask, stödstrumpor och diverse kuddar för flygresan.


Resfeber

Helgen gick fort - precis som väntat. Resfebern börjar infinna sig. Iallafall hos en av oss. Jag är alldeles nipprig, men av lycka. Snart sitter vi på Arlanda och väntar på flyget. Jag vill ju självklart vara på plats onormalt långt innan planet lyfter. Bara för att vara på säkra sidan. Det blir nog både en och två och tre fikapauser innan det är dags.


Inte veckor, nu är det bara dagar kvar

Nu är det inte ens veckor kvar till avresa. Nu är det dagar. Och snart bara timmar!

Bilden är från resan i vintras. Vi gillar att klättra i träd.

Har fått höra att det regnar, regnar och regnar i thailand. Jahapp, då blir vi väl blöta då. Jag vill ändå dit! Atmosfären och den mjuka varma och störtsköna gästvänligheten är något i hästväg. Alla måste till Thailand någon gång.

För övrigt har lärt mig räkna till 10 på thailändska idag.


Resväskor

Idag var jag uppe på vinden och hämtade väskorna till resan. De två stora checkar vi in och lillen som handbagage.


En vecka kvar

Om en vecka vid den här tiden sitter jag och Adela på ett flygplan. Underbart. Som jag längtar. Har köpt 3 olika kuddar för att sitta bekvämt på planet. En sittkudde, en ryggkudde och en nackkudde. Vem behöver första klass? Jag har mina kuddar och en gameboy!


Första hotellet

Här ska vi bo de 3 första dagarna "Superpro Samui". Om ni vill se hur det ser ut kan ni gå in på hemsidan "http//:www.superprosamui.com"


Hur fungerar datamaskinen?

Vi försöker desperat få våra respektive föräldrar att gå in på bloggen och titta. "Vi är inte av samma generation". 
Sätt på datorn, on-knappen.

Starta internet, det blåa e:et och skriv sedan www.enkickboxares.blogg.se/test i det vita avlånga fältet högst upp, okej?

Vänta en stund sedan kommer bloggen upp "taa dah".

Så medan vi borta kan ni gå in på bloggen - så ska vi uppdatera så ofta vi kan. Våga prova Thomas, Lena, Gerd och Perra!!! Det blir liksom svindyrt att ringa hem, så vi bokar hotell med gratis wifi.


Just walking

 

Promenad på stranden, vintern 2011. Monkey Beach - Phi Phi Islands.

Min monkey håller i kameran :)

 

Har nästan lite svårt att greppa att vi åker tillbaka till vårt paaaradiiiis. På fredag ska vi ta fram resväskor och planera lite packning. Vi packade med oss alldeles för mycket sist.


Räknar dagar

Om två veckor vid den här tiden är vi i Thailand. Vad vi gör exakt då är inte svårt att förutspå. Här har vi lite olika scenarion:

A) Jempa åker bananbåt och tjoar och tjimmar medan Adela sover på stranden.
B) Vi beställer varsin drink på gatan. Adela tar kokosnöt- och Jempa tar vattenmelonshake. Adela dricker upp sin först och vill sedan smaka på Jempas.
C) Vi sitter och äter på restaurang. Jempa äter kao pad gai (stekt ris och kyckling) som vanligt och Adela provar något helt nytt. Exotiskt.
D) Vi ligger på varsin bädd och får thaimassage, massören är sjukt imponerad av Adelas fysik och kallar Jempas fötter för "baby feet"
E) Jempa köper 7 nya linnen, 3 iphoneskal och 2 tshirts. Adela vill ha vätskeersättning...

Idag har vi varit och pantat burkar - vi fick in 75 spänn. De hamnar i Thailandskassan!
Vår thailandskassa fick jag uppfinna när pappa Thomas hade betalat för våra biljetter. Eftersom resan inte var planerad har vi inte hunnit lägga undan fickpengar, så vi har rensat i källare och på vindsvåningar och faktiskt tjänat en hacka på diverse blocketannonser och loppisar.
2012-05-19 @ 18:04:46 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


<3

2012-05-18 @ 10:45:37 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snart är vi tillbaka!Den 31 maj avgår planet från Arlanda. Då åker dessa två tösabitar tillbaka till paradiset i Thailand.

Bloggen är skapad för att våra oroliga föräldrar ska få uppdateringar från oss på andra sidan jorden. De är i allra högsta grad inblandade i att förverkliga denna resa.

Ur en ekonomisk aspekt. Tack vi älskar er.


/Adela och Jennifer
2012-05-18 @ 10:05:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0