Thaistinens

Abstinensen börjar lägga sig. Jag tänker inte på Thailand varend vaken minut. Nu kan det till och med passera en hel timme utan att jag drömmer mig bort. Men visst längtar jag. 
 
I vinter ska jag försöka sälja av lite vinterjackor, skridskor och min snowboard. Det blir klirr i Thailandskassan. Man har mycketägodelar som bara ligger och samlar damm. Låt de hellre komma till användning för någon annan. Plus att man kan få in några kronor till bättre ändamål.
 
 
 

Thailand i mitt hjärta

Så saknad. Har redan börjat titta på biljetter till nästa resa. Nästa år. Har redan börjat spara pengar. Sålde ett par hörlurar till en vän igår - la pengarna i den beryktade "thailands-lådan". Får se hur mycket cash jag lyckas få ihop denna gång. Längtar till sommaren 2013.
 

Speedboat

Adela tycker att det är kul att åka speedboat!
 
 
... Det gör jag också. Men. Men, det gör definitivt inte alla. Vi var på många båtresor under vår semester. Och alla var inte lika förtjusta i att vattnet stänkte och att vinden blåste i håret. Det skumpade och bumpade upp och ner och hit och dit. Medan jag och Adela njöt i fulla drag satt andra och kräktes. 
 
Vid ett tillfälle bad dock till och med vi om ett par sjösjuketabletter, på väg hem från Koh Tao. Fast på den resan bad samtliga turister om ett piller, för resan tid var riktigt guppig. Alla halvsov på vägen hem. Lagom lugna och sömninga - ingen kräktes.
 
Vi införskaffade 2 st oceac pack´s. Det är en vattentät väska. En mellan röd och en liten blå. Vi köpte dem till en början för att skydda våra saker mot Thailands ofta helt-plötsliga-spöregn-som-inträffar-när-man-minst-anar-det. Och då blir man, och allt man har : dyblött. Men denna typen av väska passade ju även utmärkt till våra båtresor också.

Mitt i naturen

Det är precis så vackert som på vykorten...
Jag tror att guiden förklarade att denna klippa kallades Monkey Mountain, Rock Monkey eller något liknand. Det skulle iallafall se ut som en apa. Och visst liknar det ett aphuvud uppe i vänstra hörnet.
 
Ja, det gjorde ju inte direkt "ont i ögonen" att se sig omkring. Precis lika vackert som man kan tro. 
 
 

Min bibel

Åttahundrafjorton sidor Thailand
 

Mer från Thailand!

Det här var vårt favorit frukostställe. Här käkade vi frukost innan vi började storhandla på Tesco och äta hemma. Vi brukade ta en fruktshake, en ägg och skinkmacka, och en fruktsallad med youghurt.
 
Vi hade även Stålmannen på plats, som kunde rädda oss ifall någon skurk skulle komma. Därefter var vi redo för stranden, som låg ett stenkast därifrån!
 
På stranden spenderade jag mestadelen i vattnet och Adela mestadelen på stranden. Men här har jag faktikst lyckats lura ut henne.
 
Vi hade inte en enda tråkig stund i varandras sällskap. Allt var skoj och bus hela tiden. Blev vi osams så varade det max en minut eller två. Det går liksom inte att vara arg i Thailand, miljön genomsyrar en med god energi.
 
Igår satte jag in 1000 kronor på vårt gemensamma sparkonto, som numera heter "Thailandskontot". Nästa år kommer vi igen. Och denna gång ska vi lugna oss lite med shoppingen. Vi var ju tvunga att köpa en extra resväska och checka in, den var packade med ENDAST shoppinggrejer...
 
 
 
 
 

Nu kom en dipp igen

Idag var det så där jobbigt igen. Bläddrade igenom kort när mamma Lena var på besök. VIsade upp bilder och berättade om äventyr i Thailand. När mamma hade gått satt jag ensam kvar med minnena och bilderna. Åh, nu längtar jag så där mycket igen.
 
Men det är bra att längta. Då tar man det inte för givet. Jag undrar om Thailand saknar mig?
 
Jag tror faktiskt att Thaialnd saknar mig, och Adela. Vi blev alltid goda vänner med alla vi mötte. Jag tycker att det är kul att prata med folk så vi blev liksom bästisar med allt och alla. VIlket ofta gav oss många förmåner. Billigare pris, bättre plats, större portioner, extra åkturer... Med mera. En gång fick vi åka till en HELT EGEN Ö och slappa medan resten av turisterna gjorde något annat. Många förmåner.
 
Jag tror att vi var två rätt färgstarka karaktärer i det lunga klimatet.
Bilden må se fridfull ut. Men jag tassade snabbt fram på tå för plankorna var brännheta. Men naturen och utsikten kan man fortfarande inte klaga på... Så vackert! Han se mycket när jag kutade förbi "aj aj aj".

Kinesiskt Tempel i Thailand

Man kan ju inte klaga på utsikten! Wow...
Adela går upp till det kinesiska templet. 
 
Vi donerar penger
 
 
 
Många utflykter innehöll lite kultur och historia, så vi fick inte bada bada och leka. Just detta tempel var ett kinesiskt tempel. De andra templen vi besökte var thailändska. Otroligt vackra. Inte lika dystert som en svensk kyrka, tycker jag, iallafall.

Ta seden dit du kommer

Vår instrukör Ran lindar Jempas händer
Och Adelas
 
Sedan gör vi som thailändarna gör:
 
 
 
 
 
 
Och visst satt takterna kvar. Vi kan fortfarande thaiboxas. Ran var jätterolig och pedagogisk. Vi bokade 2 pass med honom och han verkade gilla oss. Vi gillade iallafall honom!
 
Den här "värsta" saknaden har börjat lägga sig. Både jag och Adela har accepterat att vi är hemma i Sverige. Jag vaknar inte längre på natten och tror att jag är i Thailand, för att sedan bli ledsen - när en yrvaken Adela förklarar att vi är hemma. 
Klart att vi fortfarande längtar och saknar. Men vi har kommit in i någon slags "accepterade-fas". Vi är svenskar och bor i Sverige. Och vi får spara pengar och ta semester nästa år igen helt enkelt.
 
Men igår gick jag till ett thaikök, hälsade och beställde favoriträtten på thailändska, köpte en redbull och satte mig ute i solen (när det var som varmast) och lyssnade på thailändsk radio och låtsades att jag var i Thailand...
 
 
 
 

RSS 2.0