Wann ta pitcher?

Lumpinee Stadium i Bangkok. För er som inte vet vad det är så är det typ Mekka för thaiboxare. Det är det bästa. Creme de la creme.

Alltså det var ju så j-vla häftigt att jag nästan gjorde i brallan. Doften av thailiment och svett slog mig i ansiktet som en rak höger. Oh I love it. Matcherna var magiska. Våldsamt vackert. Muay Thai så som det ska se ut. På riktigt! Jag satt med hakan i golvet och ögon stora som fotbollar hela kvällen. Inför näst sista ronden av "the main event" kommer en kvinna fram till mig och knackar mig på axeln:

"wah yu pitcher wit pion"?
var på jag svarar:
"what?"

Sedan följer en kort konversation där ingen av oss förstår vad den andra menar. Tills jag, till slut, förstår att hon undrar om jag vill ta ett kort med vinnaren av matchen. Hon sa förmodligen "Do you want to take a picture with the champion" men jag hör ju som en åsna, plus att jag var helt inne i matchen, så jag förstod inte alls. Men jag tackade ja, och flög upp ur stolen, lycklig som ett barn. Så fick jag ställa mig uppe på en prispall med Lumpinee Champion. Jag var så glad att de plockade ur mig ur publiken. Under kvällen hade säkert 25 thailändare kommit fram till mig och frågat "You fighter?", och ni kan gissa om jag äääälskade att höra det.

Men ådran... inte nu...!

Intressant läsning


Detta kan bli intressant. Fast jag är ju redan stark, snabb och snygg (och oförskämt självsäker).

Och en stor näve självdistans.

Utebliven träning

Packade väskan. Gick till tunnelbanan. Kom ända fram till t-centralen. Sen fick jag vända. Mådde så illa och började kallsvettas. Hoppade av och vände hem.


Ingen fara kompis, jag klarade mig hela vägen hem.

Synd att jag missade träningen. Men det var helt klart rätt beslut att vända hem (med facit i hand). Inte nog med att jag missade träningen, jag missade Mama Chai's 7 sorters kakor också. Ledsen i ögat.

Nu, kl 22, mår jag betydligt bättre. Siktar på träning om tisdag.

Lördagsgodis


Latmask de luxe.

Lördagen gick sannerligen i vilans tecken. Ingen träning. Inte ens en promenad. Hämtmat, godis och läsk. Tallriksmodellen lyste med sin frånvaro. Tv:n och iPaden användes flitigt. Först thaiboxnings sm och sedan gladiatorerna.

Imorgon har jag fått en gratispass inbokat på Kampsportslabbet som jag tänkte gå på. Sedan är det ny vecka. Ny tid, ny strid. Hoppas er vecka var varit lika bra som min. Tjingeling!

Thaiboxnings SM


Missa inte! Tyvärr blev våra två fighters Böna och Jenny utslagna. Men det är ändå ett spektakel att se. Några matcher sänds på ettan resten får ni se på svt play. Jag ligger redan redo med iPaden. Oeeeiii

30 minuters plask och lek


Det blev ett snabbdopp i bassängen idag. Hade ju planerat att vila idag (fredag). Men jag missade ju träningen i måndags så jag tänkte kompensera.

Ja ja ja. Jag tvagar mig före bad. Och jag tvagar mig även efter bad. Jag tvagar och tvagar...

Imorgon blir det iallafall vila. Precis enligt planen.

Me and my homegirl

Åh! Hittade en gammal bild från klubben


Här är jag nytränad på OC (dec 2011j och hänger med min minikompis Shirin. Så jäkla bra klädstil ungen har. Don't mess with us.

Vi åt våffelbuffe efter detta pass och Shirin somnade med en våffla i munnen. Skönt!

Inspirationen till min tatuering (bland många)


Det var från denna bild jag fick inspiration till tatueringen jag har på revbenen. Råkade komma över den på nätet när jag googlade "muay thai"och bad min vän Sebbe designa om den. Och tatuera in den. Revbenen gör förbaskat ont.

Hur går det med planen?

Om någon skulle fråga "går det bra, eller går det sådär?" skulle jag definitivt svara "sådär".

Gym? Nej. Jag gick ut och åt en brakmiddag med kompisar.
Thaiboxning? Ja faktiskt!
Kampsportslabbet? Nej, men jag gick faktiskt till gymmet. Där lyckades jag med den ytterst ovanlga bedriften att springa 1 mil. För andra gången i mitt liv, en gång till och det blir ett hatrick. Eller en eagle eller birdie eller nåt.
Thaiboxning? Jajemen!
Vila? Hmm vi får se. Det kanske blir något helcrazy som typ simning.
Vila? Troligtvis.
Thaiboxning? Kan hända.

Passet idag med killgruppen gick som en dans! Sparringövningar och fys. Kände mig starkt idag. Var liksom laddad med självförtroende efter milen.

Partaj längst bak i bussen. Ååaa åaaa!

Nuts for nuts!

Milen


Röd och svettig efter 1 timmes löpning på gymmet.

Jag är i chocktillstånd. Jag är ingen löpare och tycker inte ens om löpning. Jag joggar max 10 minuter som uppvärmning innan jag ska gymma. Fast oftast kör jag crosstrainer, just för att jag starkt ogillar löpbandet.

Men idag avverkade jag 1 mil på löpbandet. Det har bara hänt en gång tidigare i mitt 28-åriga liv.


Chockad - men jäääävligt stolt!

Hur lyckades jag med detta? Jo, jag körde gammal hederlig Alfons Åberg-pedagogik; Jag ska bara...

Jag ska bara jogga 10 minuter. Ok. Jag ska bara jogga 10 minuter till. Hmm, jag är inte trött. Jag ska bara springa 30 minuter sammanlagt. Det blir bra. Okej 5 minuters nedjoggning. Äh okej, jag ska bara springa 10 min till, då blir det ju 45 min. Bra tid. Sen joggar jag ner. Oj jag har sprungit typ 7 km. Då är det ju bara 3 km kvar till 1 mil. Men det orkar jag inte. Bara några minuter till... Åh fan, nu har jag sprungit i 50 min, bara 10 till då. 1 timme, jäklar jag är på 9,95. Då ska jag bara springa 50 meter till.

(jag håller alltså en konversation med mig själv där jag hela tiden ändrar mig och "ska bara lite till". En tyst monolog där jag är båda)

Queen Jempa


Packade sillar.

Här ligger vi och fysar. Finns det hjärterum finns det stjärterum, är min första tanke. Och ja, jag ligger där inklämd i mitten bland alla killarna. De smalaste benen är mina.

Jag har bytt grupp på Onechai och verkar ha hamnat i en riktig kanongrupp. Jag är ensam tjej! Vilket betyder att jag har hela omklädningsrummet för mig själv! Ingen kö till duschen och inte trångt eller rörigt i vårt pyttelilla omklädningsrum. Jag kan sprida ut mina grejer överallt och duscha hur länge jag vill.

Passet igår gick skitbra. Körde med en ny ung förmåga vid namn Mio. Väldigt duktig och söt som socker. Vi körde enkla sparringövningar och givetvis fys på slutet. Thrusters och situps.
Som sagt, är mycket nöjd med passet och gruppen, typ 25 killar för mig själv.

En plan


Jag har en plan. En träningsplan så klart, inte någon Sickan-plan inte. Det är en veckoplanering. Jag ska träna thaiboxning, gymma själv och köra gruppträning på kampsportslabbet.

Måndag: Gym.
Tisdag: Onechai.
Onsdag: Kampsportslabbet.
Torsdag: Onechai.
Fredag: Gym eller vila.
Lördag: Vila
Söndag: Onechai.
Tror ni att det funkar?

Sen brukar ju mina planeringar gå lite som de vill. Jag är en bekväm människa och gör som jag vill. När jag har lust. Men jag skulle vilja följa detta schema. Med reservation för latmasks-syndrom (som troligtvis dyker upp på måndagar och fredagar). Typ nästan garanterat.

Behöver jag?

Eller vet ni redan att jag har träningsvärk? Någon som missat det? Jorden är rund också.

Påfyllning


Självklart fyller jag på med energi efter passet!


Vem vill inte ha en dejt med denna pudding? Ta en kölapp.

Lådan från helvetet.Jag och lådan är inte kompisar.

Idag körde vi ett renodlat fyspass. Från början till slut. Jag hade kunnat lämna handskar och benskydd hemma. Vår tränare Peter hade ett sådant där nöjt och elakt leende på läpparna idag och jag tänkte "oh oh". (med all rätt, visade det sig sen)

1. Kettlebells svingar 10 st med 12-14 kg.
2. Rulla med hjulet, ni vet magövningen när man håller i ett hjul med två handtag och rullar ut från knäposition. 10 st rull.
3. Lådan. 10 jämnfota upphop. Fruktansvärt. Vedervärdigt. Usch!
4. Thrusters, 10 st med hantlar på 5 kg per styck.
5. Fällkniv 5 st.

10 varv!

Om det var jobbigt? Ja, alltså jag har ju inte dåligt samvete för att jag åt vaniljglass till frukost längre.

När kroppen säger nejImorse var det näst intill omöjligt att komma upp ur sängen. När kroppen säger nej, vad gör man då? Att jag både är lat och har träningsvärk gjorde uppgången till mission impossible.

Uppenbarligen kom jag upp eftersom jag nu sitter och skriver detta inlägg. Hur märkligt det än låter, så ser jag fram mot söndagspasset på Onechai imorgon.

Och ikväll är det gladiatorerna. Yes. Jag känner två av gladiatorerna och sitter som klistrad i soffan varje lördag nuförtiden, godispåsen i ena handen och coca colan i den andra. Hejja Lynx och Athena!

72 h

Det är väl 72 timmar efter träningen som träningsvärken är som värst enligt forskarna?

Jag är redo att skriva under på det.

Det gör löjligt ont i kroppen idag. Mitt långa uppehåll från thaiboxningrn tar ut sin rätt. Thaiboxningsmusklerna har glömt rörelsebanor och minskat i uthållighet och styrka. Uppförsbacke ett par pass framöver, sedan är nog allt i sin ordning igen. Hejja Jempa friskt humör!

S and M

Na na na na na come on....
Jag gillar inte smärta. Verkligen inte. Detta kan verka motsägelsefullt eftersom jag har en del tatueringar och sysselsätter mig med thaiboxning. Där vi faktiskt slår varandra. Hårt! Men mycket riktigt så får tarueraren lyssna på mitt gnäll och pipande. Och på träningen kommer ett och annat "aj som fan" ur munnen.
Men. Jag har kommit på en smärta som jag verkar gilla. Iallafall lite. Smärtan som strålar igenom musklerna när man har riktig jävla träningsvärk. Det gör ont, men det är lite skönt ändå. Det är lite hatkärlek. Aj aj men mmm, mmm...

För att återkoppla till ovanstående stycke så har jag en förbannad träningsvärk idag. Fick rulla ur sängen i morse för att ens komma upp. Men jag släpade mig själv till träningen idag iallafall. Det gjorde ont, men det var skönt.

Maxade kalorier efter träningen.


Vi fyller på med de billiga och goda kalorierna efter träningspasset. Mums säger magen. Plus att jag slipper disk.

Igår körde jag alltså terminens första pass på OC. Det kändes skönt att kicka igång igen. Förkylningen har äntligen gett med sig och nu ska jag banne mig vara frisk, för det är så skönt att vara igång igen. Tillbaka till gamla vanor. Gamla banor.

Idag har jag varit på Kamsportslabbet. Ett nytt gym mitt i stan som gamla vänner har startat. Jag deltog i ett gruppträningspass som innehöll 1 timme kampsport och 30 minuter fys. Det var grymt jobbigt men kul. Ska även dit och gratisträna på söndag. Sen införskaffar jag nog ett 10-klippkort där, känns som ett bra komplement till thaiboxningen på OC. Träningen på OC är på tisdagar och torsdagar, och gruppträningen på Karmpsportslabbet är förlagd på onsdagar och söndagar. Så rent praktikst så funkar det ju att glida ner på Kampsportslabbet någong gång ibland.  Vi får se hur det blir.

Imorgon är det alltså OC igen. Muay thai time. Fight time. Love time. Me time! 

Gissa vad som hände direkt efter passet idag då? Jo raka språet till Max (igen!) körde precis samma mongo-meny som igår. Rutinfast?

Kameran lägger på fem kilo va?Tummeliten och Amazon

Jag har ju inte direkt fått någon rivstart på terminen. Har legat hemma en vecka. Däckad. Snorig, febrig och i halsen och allmänt gnällig. Hej och hå. Hoppas jag inte sträcker en muskel. Är tillbaka på jobbet idag och hoppas kunna gå ner och köra lite på OC imorgon.

Ska man göra ett sista tappert försök?

Bloggen har varit som en dagbok ur träningssyfte. Från första passet till bronsmedaljen i sm. Jag har hunnit med så mycket. När jag la handskarna på hyllan i juni förra året stod bloggen stilla. En stor del av min identitet försvann. Efter ett långt uppehåll har jag bestämt mig för att kicka igång igen. Januari 2012 nu ska det bli åka av. Jag har kört igång autogirot på One Chai Muay Thai och köpt nya handskar.

Men. Jag tänker absolut inte göra nåt jag inte har lust med. Jag tänker inte pressa mig själv eller banta. Jag vill träna för att det är kul. Ingen ska få ta det ifrån mig. Jag tänker leka och ha kul. Anledningen att jag lade handskarna på hyllan var för att allt blev så allvarligt, det gick så fort och plötsligt handlade hela mitt liv om thaiboxning. Min karriär gick som en raket rakt uppåt. Jag blev lite ställd och klarade inte alla krav.

Jag är mycket mer än så. Thaiboxning i all ära, vill man bli bäst måste man offra allt och pressa sig själv. Men jag är klar med den biten. Jag vill leva livet nu. Som thaiboxare på deltid.

Jag spenderar gärna mycket tid på träning och med gänget på OC, men det ska vara på mina villkor. Jag ska vara träna för att jag vill, inte för att jag måste.

Jag siktar ändå inte på en världsmästartitel. Jag vill vara snygg naken och kunna ge någon på käften i nödsituationer. That's it. Det var ju ändå så det var tänkt från början.

RSS 2.0