Lucia-tävling på concor crossfit

Idag spenderade jag hela dagen i en crossfit box på kungsholmen i Stockholm. Det var 7 tävlandes från min box: Crossfit Norrort.

Det var en spännande och lärorik dag. Jag lärde mig att deltagarna var monster och att jag har en lång väg att vandra för att nå fram till deras fysik och teknik. Imponerande!

De gjorde allt från marklyft, rodd och repklättring till burpees, ring dips och push press... Och mer därtill. Jag ägnade mig åt att äta lussebullar. Gottegrisen numero uno.

Hur som helst så var det väldigt inspirerande. Samtliga deltagare var grymma.


Vad är nu detta?

Jag har alltså fått nys om att denna träningsform (Crossfit) har hjälpt människor över hela världen med ryggproblem. För nytillkomna tittare kan jag berätta att jag bröt svanskotan för 4 år sedan och har aldrig blivit bra. Besvären var tilltagit på senare tid. Så pass mycket att det inkräktar på min vardag och privatliv. Känns väldigt tungt att lägga handskarna på hyllan. Jag ÄR ju en slagskämpe. Att var fighter är en stor del av min identitet. Men jag tänker inte byta namn till encrossfittares blogg. För jag tänker inte släppa kick-och thaiboxningen helt.

Men mitt primära fokus just nu är att bli kvitt mina ryggsmärtor. Eller åtminstone symptomlindra. Därav Crossfit. Funktionell träning utan maskiner. Det är tungt, flåsigt, snabbt och kul.

En wod kan se ut så här, som igår:

5 rounds of:
15 sumo deadlift high pull
15 burpees
30 mountain climbers

Och ja, allt är på engelska.


Då kör vi

Då är väl bloggen officiellt igång gå. Men det är inte strikt kickboxning/thaiboxning längre, jag jar vidgat mina vyer. Jag har upptäckt något nytt. Som jag verkar gilla.


Crossfit.


Kanske, kanske inte...?

Går och funderar. Är det dags att kicka igång bloggen igen? Den har ju liksom legat och blivit dammig.

Kanske? Kanske inte? 
 
Ska åtminstone sova på saken. 

RSS 2.0