Blogga från iphone

Någon som vet hur man lägger upp bilder från telefonen? Går det att göra direkt från mitt fotoalbum till bloggen? Eller...? Help please.

Söder-tass

Det är inte det allra enklaste. Igår var det tvärtom-dagen på träningen. Vi fokuserade på att göra allt åt fel håll.

Majoriteten av alla fighters står med vänster ben fram. Det kallas orthodox. Och några står med höger ben fram, South Paw:arna. Sen finns det dem som är riktigt begåvade och kan både stå med vänster och höger fram, de dubbelfotade. Men det är som att vara höger eller vänsterhänt. Hur som helst. Det var kul. Kände mig lite obekväm, men det är helt klart nyttigt att träna på!

Friskus

Dunderförkylningen vs. Jempa 0-1

Tror jag iallafall. Febern har lagt sig och halsen gör inte ont längre. Så ikväll vågar jag bege mig ut. Har bott i vardagsrumssoffan senaste tiden. På väg till Budo Fitness på tjejkväll nu. Det ska bli kul att träffa lite folk. Ska svänga förbi klubben först och hejja på polarna! Sen får vi se vad för spektakel som Hayes och gänget har för sig på Budo fitness!

Årets första

Happ... Då har man åkt på årets första dunderförkylning och halsont. Givetvis blir träningen lidande.

Suck... Ja, jag ligger här i soffan och snörvlar och tycker synd om mig själv. Liten och ynklig. Lite sugen på en pizza online. He he he. Tröstätare numero uno.

Mer än bara träning

One chai för mig är mer än bara träning. Det är trygghet, kärlek och respekt.

Trygghet i den bemärkelsen att vi är som en familj. En liten samlad trupp. Vi i tävlingsgruppen känner varandra utan och innan. Vi har ett krav på att köra 4 pass i veckan på klubben och därmed träffas vi ofta. Eftersom vi slår varandra rätt hårt på käften lär vi känna varandra bra, ingen skulle med avsikt skada den andre. Känner man ett överläge i t.ex sparring så taggar man ner och bjuder in den andre. Ingen behöver vara rädd på klubben. Vi tar hand om varandra.

Kärlek, i vår One chai familj blommar alltid kärleken. Vi bryr oss innerligt om varandra och tar hand om varandra. Vi åker och stöttar varandra på tävlingar och hjälper till. Oavsett om tävlingen är i Stockholm eller i en annan stad. Vi visar vår kärlek öppet och man får alltid flera kramar och komplimanger varje pass. Kärleken till sporten/konsten genomsyrar vår träning. Vi alla älskar det vi gör och vi delar gärna med oss av den kärleken. Är någon ledsen eller nere är vi alltid där och tröstar. På One chai blir man accepterad för den man är.

Respekt är produkten av kärleken inom klubben, den skänker också trygghet. Vi respekterar varandra. Våra olikheter, våra åsikter och våra privata liv. Vi respekterar varandra och lämnar egot vid dörren innan vi kliver in i lokalen. Vi respekterar också varandras styrkor och svagheter. Är någon skadad och har ont någonstans så respekterar vi det. Har min kompis ont i benet så sparkar jag inte där, eller har någon ont i nacken så tar jag inga nackgrepp. Att bli respekterad är att bli sedd och bemött på ett shysst sätt.

När livet känns som svårast är det alltid skönt att komma till klubben. Där känner jag mig hemma. Och älskad.
Finally

Äntligen på väg till träningen! Det var på tiden... Tunnelbanan rullar förbaskat långsamt just nu. Rappa på, jag ska slåss!

Missar träning igen

Missar träningen igen. Denna gång p.g.a jobb. Pyttsan! Nu har jag inte tränat sedan i fredags. Det blir 4 dagars vila. Oj oj, den där Jempa har gått och blivit pensionär tror jag...
I och med att jag missar träning så skiftar humöret. Jag behöver min dagliga dos thaiboxning. Morr

Söndagssparring

Missade söndagssparringen idag. Fortfarande ont i nacken. Det har liksom flyttat sig ner mot skulderbladet. Ajsing...

Nacksving


Jempa och bröderna Wetzelmayer efter fredagspasset.

Torsdagsträningen gick riktigt bra. Trögt i början med sedan lossnade allt och det blev riktigt grym sparring. Igår, fredag, var det rätt tomt på träningen. Jag är en av de som föredrar träning framför att gå ut och festa på krogen, så jag var där och vevade på som vanligt.

Vi körde mitts de första ronderna, och sedan tekniksparring och clinch. Jag hoppade av passet efter mittsronderna. Jag sträckte nämligen nacken på passet i torsdags, så jag ville inte utmana ödet med att överanstränga nacken.

Det som hände i torsdags var att jag var levande klätterställning till "klubbens barn". Vi har lite kids som hänger på träningarna när deras föräldrar tränar. Våra One Chai barn - älskar dem. Tristan, Mitra, Shirin, Indra och Liana. Jag brukar busa väldigt mycket med dem, och i torsdags fick jag alltså en fyraåring rakt på huvudet, så nacken vreds åt fel håll.

Sååå... När de andra sparrades och clinchades igår hoppade jag in i duschen och smörjde sedan in nacken med linement. Det brände ordentligt, precis som det ska. Och doften av linement, mmm... Love it.


Efter passet tackar vi varandra. Här är de tappra fredagsdeltagarna och även jag då, som står bakom kameran.

Ur en annan synvinkel

Dagens blogg inlägg blir ett citat ur Jennys blogg. Jenny är en rutinerad fighter med många matcher och meriter i bagaget. Våra vägar har korsats några gånger under min korta fightingkärriär och nu slåss vi på samma sida. Massa kärlek till Jenny som alltid lär mig ett och annat den hårda vägen. Tack!

"Ikväll körde jag med min syster Jennifer. Vi sparras inte jätte ofta med varandra. Varför vet jag faktiskt inte. Jag tycker att det är kul som fan att köra med henne. Jempa är en riktig 'slow starter'. Och i början gick allt ganska segt. Jag tyckte att jag hade ganska bra kontroll över hela situationen. Gjorde mina grejer och försökte slappna av. Plötsligt i andra tredje ronden vände allt. Och jag vet inte vad det var som satte igång fyrverkeriet. Men det var en helt annan person som kom in och körde. Det haglade det slag från höger och vänster. Och plötsligt kände jag mig fett stressad. Ett kroppslag fick mig att tappa andan på riktigt. Och det var liiiite smått jobbigt där ett tag. Tackar för grym träning. Riktigt riktigt kul!"

Massa kul

För att träningen ska bli framgångrik och givande bör man ha roligt på vägen dit.Nyckelkomponenten till effektiv träning är att ha kul. Och ja, jag lever som jag lär!

Riktigt bra träning idag. Vi fick köra en lång uppvärmning idag, 30 minuter hopprep. Vi brukar nöja oss med någon kvart, men idag fick vi alltså köra dubbelt så länge. För konditionens skull. Det var inte jobbigt på så sätt att jag blev fysiskt trött, men jag blev psykiskt trött. Så uttråkad. Så jag började hoppa på alla möjliga sätt för att hålla lågan vid liv. Framåt, bakåt, runt, snabbt, långsamt, höga knän, i stance, sparka bakåt, vartannat knä och så vidare...

Efter detta blev det 4 ronder mitts. Riktigt tungt. Körde väldgt hårt. Sedan fick jag hålla mitts 4 ronder åt min partner. I vilan mellan varje rond gäller 20 sparkar och 10 armväningar respektive 10 knäböj (läs kne-böj).

Clinch på slutet, som bilden demostrerar. För er som inte är bekanta med uttrycket så rycker vi och drar i varandra, knäar och kastar. Vi örfilar även varandra titt som tätt för att vi inte ska släppa guarden.

Fys på slutet. Utan dess like. Var på bristningsgränsen ett tag där. Men blev peppad av resten av gänget.

Plus att den här figuren dök upp!!! What the f...


Han är väl för härlig!

Bästa.


Träningsdagbok

Att synliggöra lärandet. Har införskaffat en träningsdagbok. Min första.


Snygg va? Den kändes så Jempig.

Då kan man ställa sig frågan "varför föra träningsdagbok?" då kontrar jag med "varför inte?!"


Är vi likisar?

Jag ser många fördelar med detta. Framför allt handlar det om att hålla koll på hur, vad och när jag tränar. Blir det FÖR mycket, eller tränar jag för lite? Vad har jag gjort under veckan och hur påverkar det min dagsform och så vidare.

Själva synliggörandet är en morot för mig. Precis som tabellen över min viktndegång från dryga åttio till under sextio.

Står det på papper, så är det sant. Nu "gör jag det jag ska" eftersom jag efter passet måste bikta mig i boken. Då mjäkar jag inte.

För mig funkar detta bra, det tar max 5 minuter att skriva ner vad man gjort under träningen och hur man tycker att det gick. Boken kostar 39 spänn och pennan 10. Investera i dig själv.Tummen upp för pedagogisk dokumentation!

Note to self

Efter träningen är det alltid trevligt med en frukt. Jag föredrar en banan. Den behöver inte sköljas och den skvätter inte i ögonen när man skalar den. Nu till påminnelsen : Grönaktiga bananer är inte goda. Jag repeterar, i-n-t-e goda. (fast jag äter hellre tio gröna bananer än att äta en hårig persika, riktigt obehagligt. Som att dra naglarna över svarta tavlan)

Premiären!!!


Fysträningen är i full gång. Jag tar självklart kort på mig själv istället för att göra de övningar vi blivit tilldelade. Adela, Jian och JP gör dock som de ska, duktiga elever.
Här har även jag fått en kettlebell i handen. 8 kg. "Jucka då Jempa, jucka uppåt".

Det är beskrivningen på själva rörelsen som ska utföras. Kettlebellen hängandes i en hand sedan ska den alltså "juckas" upp i luften, där byter man hand och för ner den med den andra. Och sen upp igen, och så vidare. Och man ska alltså inte ta i med armarna, utan det sitter i "jucket". Ehm...

JP kör på med armhävningar, Jenny tar kort till sin blogg. Adela gapar "JUCKA" och Edward och jag kettlebell:ar för fullt.

Passet idag var grymt! Vi körde 8 ronder riktigt hård sparring. Det var bestämt och hårt. Riktigt riktigt kul. Jag blev verkligen trött. Jag har en förmåga att hålla igen lite på sparring och inte köra på ordentligt. Men idag körde jag verkligen, blev helt slut. Brukar inte bli så trött av sparrigen eftersom jag oftast inte tar i och mjölkar lite, men idag släppte jag lös allt. Resultatet blev riktigt bra sparring.

Och en blåtira.

På kvällen blev jag "fredagsmys"-sugen. Så det blev en cola zero och en lite nyttigare godispåse:


Mandlar, 95 procentig mörk choklad, persikor och bananchips.

Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram

Sitter på tuben. Det rumlar mot odenplan. Klockan är 10.00 och det är bara 30 minuter till säsongen på One chai kickar igång. Me so happy! (har dessutom precis kommit på hur man bloggar från mobilen)

Gymsing


Det var gymsing-time igen. Här värmer jag upp på rullbandet. Iphonen kunde läggas på "instrumentbrädan" på rullbandet så jag kunde knäppa ett kort på mig själv in action.

Det blev 4 km på rullbandet i varierande tempo och lutning. Kände mig stark. Svetten lackade och Lucenzo feat Big Ali ekade i lurarna, Vem DancarBollkontroll
Ibland undrar det vem som har kontroll över vem! Jempa på bollen, eller bollen på Jempa. Superbra konditionspass idag, orkade hur mycket som helst.

Innan och efter


På väg till träningen. Har fått tag på en Celsius Cola. Tycker jag smakar gott. Ska enligt Celsius själva öka kaloriförbränningen och ge en upppiggande effekt. Huruvuda det funkar låter jag vara osagt, men den är jävligt god och placeboeffekten är enorm! Yes, lets get ready to kick ass!

Träna träna träna, och sen en sväng in på hemköp.... ooops. Efter passet:


Kladdkaka och powerking. Kanske inte lika genomtänkt beslut som Celsiusen var. Men jag var så in i bomben sugen. Kladdkakan var mjölkfri - Sweet!!!

Dettta glufsade jag i mig på tunnelbanan på vägen hem. Mums fillibabba. Passet gick suveränt bra, tog ut mig till 100 procent, så kladdisen var lite av en belöning.


9 januari

Den nionde januari kickar vi igång igen. Nya säsongen på One Chai går av stapeln!!! Whhhooppiidoouu.

http://www.onechai.se


Mindre snack, mer muay thai.


Det finns inget bättre val. Vad väntar du på?


Känsla på bild


Så här fint ska man må efter ett skönt träningspass. Jag har bullat upp ordentligt i soffan och ligger bara och njuter.

Jag låg på detta vis rätt länge. Med iphonen i ena handen och fjärrkontrollen i den andra. Jag vägrade att resa mig. Hade eventuellt kunnat röra mig ifall brandlarmet skulle tjuta, men annars tänkte jag inte röra en fena.

Träningspasset var en ordentlig urladdning! Harmoni!


Träning med mig själ som insats

Igår var jag på gymmet igen. Min nya träningsgrej är att köra utan vikter. Det känns nytänkande. Har liksom kört på samma sätt på gymmet de senaste åren. Kör min kondition, sätter mig i maskinerna jag behärskar och lyfter de minsta hantlarna. Nu tänkte jag alltså bara försöka använda min egen kropp. Crossfit inspirerat.

Det kan se ut ungefär så här:

Hand stand push ups - Stå på händer samtidigt som man gör armhävningar
Situps - Situps
Push ups - Armhävningar
Walking lunges - Benböj, vartannat ben medan man går framåt
Squats - Stillastående benböj
Jumping squats - Benböj med upphopp
Mountain climers - Man står i armvävningspostion och knäar framåt på utsidan av armarna, vartannat ben
Burpees - Stå upp, hoppa ner i armväningsposition, gör en armväning, ställ dig upp, gör ett upp hopp
Hollow rocks - Man ligger och gungar, som ett  U
Plank position - Plankan
Handstand - Stå på händer
Split jumps - Korsande benböj
(dessa är mina fritt översatta tolkningar, var tvungen att youtube:a de flesta övningarna för att se hur man utförde dem, long live youtube!)


Efter ett träningspass tycker jag att det är riktigt nice att äta ute. Man får maten fort, och man slipper diska. 

Jag är helt torsk på sushi (hajjar ni ordvitsen) ha ha... Hur som helst. Sushi är gott och man blir liksom lagom mätt. Häromdagen testade jag på att göra hemmagjord sushi. 


Vilken vacker skapelse!

Skulle kunna öppna eget, ikke sant?

Riset blev dock en aningens för sött. Jag hade råsocker istället för vanligt socker. Big no no. Råsocker är så mycket sötare.  

Däremot var det ett j-vla drag i wasabin - WOW! Fick en rehjäl detoxkänsla.

Alternativ träning


Jempa erövrar badmintonhallen klockan 11.00 på nyårsafton! Yes!Och ger allt. Det är på blodigt allvar. Jag lämnar inga överlevare!Okej, lite rajtan-tajtan blir det alltid med Jempa. Lite air-guitar avslutar 1 timmes badminton.

Efteråt blev det "spa" i bastun. Den skulle skrubbas, krämas, fixas, smörjas, trixas... you name it. Men dra åt pipsvängen vad gott jag luktade sen!

Badminton är skitkul. Det borde göras oftare. Nu när det är jullov från thaiboxningen hittar jag lite alternativa träningsformer. Gymmet och simhallen är välbesökta. Och nu ska även badminton få plats i enkickboxares träningsprogram.

 

Någon som vågar utmana mig i badminton?


RSS 2.0