Ömmande hälsena

Aj aj. Vad hände med min hälsena? Jag har jätteont. Det började ömma lite förra veckan under träningen. Men det var ingen direkt fara, kunde köra på som vanligt. Det "gör ju ont" att köra thaiboxning tänkte jag...

Men nu har jag alltså så pass ont att jag inte kan träna... Pyttsan!

Mina hälsenor har aldrig krånglat. Någonsin. Har lilla spöket laban flyttat in i hälsenan?

Dubbelpass

Eftersom måndag var en röd dag så var jag ledig från jobbet. Detta innebar att jag hade full möjlighet att delta på morgonpasset på One Chai. Tjoohoo! Jag älskar morgonpassen på klubben. Det är vansinnes-fys. Det är "fram-med-papperskorgen-nivå" på dessa pass (pure love). 

Jag kunde delta under dessa pass medan jag pluggade. Men nu är jag färdigpluggad och heltidsarbetande. Och mitt schema tillåter inte morgonpass. Vilket är j-vligt synd. För det är så sjukt kul...

Men, i måndags gick jag alltså upp kl 06.00 på min lediga dag för att thaiboxas! Kl. 08.00 började passet med 10 minuters meditation (vilket jag suger på). Sedan var det fullt ös fram till 9.30. Det var så sjukt jobbigt. Konditionsfys utan dess like. Papperskorgen åkte fram, men ingen bjöd på sin frukost som tur var...

Hopprep. 3 ronder skuggbox. 3 ronder benmitts. Benböj under 30 sekunders vilan. 150 vänstersparkar på säcken, 150 högersparkar på säcken. 150 knän. 2 minuter konstant boxning. Nackstyrka. Allt detta klämdes alltså in innan klockan slog 9.30.


Två morgonpiggatjejer! (Jempa & Jenny)Mör i kroppen efter morgonpasset. Ser väl lite mosig ut i ansiktet, men det är så man ser ut efter ett morgonpass. Smått leende för att jag överlevt passet med bravur. (Vi berättar inte att jag började grina när Peter klämde på mina vader... schhh!)

Efter passet åkte jag hem. Käkade lite. Slängde in en tvättmaskin. Chillade lite. Solade lite på balkongen... och vad hände sen?

Jo...

Tokdåren Jempa packar väskan IGEN och återvänder till klubben!På väg till pass nummer TVÅ för dagen.

Pass nummer två innebar egenträning. Har väldigt dålig självdiciplin. Men jag lyckades banka på säcken i 45 minuter tills en svettcirkel bildades både på rygg och mage. Sexy...

Gäster!


Zina, Jempa, Adela och Johanna

Öppen sparring på söndagar ledde till stor uppslutning på One Chai igår. Det kom flera gäster från olika klubbar och sparrades med osss. Bland annat Zina, Bella och Sara från min gamla klubb. Jättekul att ses igen och slåss lite. Sparringen gick riktigt bra. Tränade på att vara tight och hitta luckorna. Det var hård teknisk sparring. Så vi dängde på varandre rätt ordentligt. En stackare fick ett cut på ögat och fick åka iväg och sy. Osis. Men så vitt jag vet är Ida en tuff tjej och kommer tillbakja så fort stygnen är borttagna.

På söndagar erbjuder vi på One Chai öppen sparring mellan 10.30-12.00. The more the merrier. Kom! Kostar gratis att få veva och sparkas med One Chai:arna.

Efter ett svettigt pass tog jag med mig 5 av fighterbrudarna och åt en "efter-passet-bagel" på en uteservering i Vasastan. Alla tiders!Mums!

Påskpisk

Skärtorsdagen spenderades nere i One Chai´s lokaler. Jag hade aviserat Per om att jag behövde sticka tidigare från passet för att åka iväg på påskfirande. Snälla rara underbara Per komprimerade passet så jag fick vara med på allt det roliga. Tre riktigt grymma mittsronder med Johanna. Fokus - snabbhet. Det gick riktigt bra och jag kände mig rapp och snabb i slagen.

Sedan körde jag sparring med Daniel "Masen". Det gick riktigt bra. Daniel är både större och starkare än mig så jag försökte dansa runt så mycket som möjligt. Vilket resulterade i att jag blev ordentligt andfådd och svettig, men Daniel fick problem med att gå tag på mig. Riktigt kul blev det iallafall. En omaka duo som ändå hade väldigt kul ihop. Daniel är mycket teknisk och har bra koll. Trots att han är starkare kan han reglera styrkan så jag inte knockas när han träffar. Efter ronderna sa vi på skoj att jag säkert hade sprungit milen, med tanke på mitt fotarbete för att undvika Daniels slag.

 
Efter passet turboduschade jag, tackade alla för passet (de hade ytterligare 30 minuter av kul träning kvar) och drog iväg...


Tut tut, iväg på påsk-camping!


Husbilscamping för första gången i mitt liv.


Träningskläder på tork på Nynäshamns camping. Inget konstigt aaaaaalls...


Succé!


Rulla rulla...

Här sitter jag och rullar mina lindor innan passet. Detta gör att det går fortare och smidigare att linda händerna sen.

Vilket sjuhelsikes-pass det blev i tisdags! Mama Mia!!! Peter hade planerat ett riktigt bra pass. Välplanerat, kul och lärorikt. Det fanns nåt för alla. Jenny var helt klart en bigragande faktor till att träningen blev så bra!

Av någon anledning fick Peter bara the mini-crew på passet. Vi var bara kortisar, jag och Jenny var de enda över 1,65. Och vi har ändå massa långskånkar på klubben. Komiskt.
Eftersom jag och Jenny är ganska jämnlånga så körde vi ihop. Satan i gatan vad hon körde med mig. 3 mittsronder utan vila. Höll på att kräkas. Jenny är sjukt skicklig på att hålla mitts. Hon är helt klart i Peter och Håkan-kaliber på matchmitts. Wow. Hon har ett sånt grymt fokus och ser vad man behöver träna på.

Resten av passet innehöll både det ena och det andra, kondition, sparring och teknik.

För övrigt är min halv sleeve klar! Tadaaaah...
One Chai, One Love

Inte enligt planenJenny (i mitten) påstår att hon har svårt att slita sig ifrån träningen... Jag förstår inte alls vad hon pratar om.
Bra sparring i söndags som avslutades med en timmes promenad på stan, i det vackra vädret. Och en riktig Mc Mongo meny på ett gatu-thai-kök. Med detta menar jag att jag åt sjuuuuukt mkt mat. Sänkte nästan 2 hela menyer själv..

Idag måndag, skulle jag inviga mitt nya löparset. Köpte stadiums 499 set med byxa, tisha och jacka. Tänkte att det skulle fungera som en morot, så jag kommer ut och rör på fläsket. Men det blev inte som planerat. Detta var vad som hände: Jag slutade 15.00 från jobbet. Kom hem, satte på en tvättmaskin och diskmaskin, åt mellis och bäddade sedan ner mig för en 40 minuters powernap. Eftersom jag var så ruskigt effektiv skulle tvätten och disken stå på medan jag nappade, därav stoppade jag in öronproppar i öronen. Ställde larmet och kramade om kudden hårt....

... Drygt tre (3!) timmar senare vaknar jag upp. Helt groggy och vet typ inte ens vart jag har vaknat upp. Vad hände?!? Jag hade inte hört larmet och snarkade på i godan ro. Den svinlånga powernapen fick mig helt ur balans. Fixade tvätten och disken och hamnade i soffläge resten av kvällen. Sneglade lite surt på den prydligt upplagda högen med löpkläderna.

Jag har en orsaksteori till detta scenario; jag var uppe och powerwalkade imorse kl 05.30. En 50minuters runda innan frukost. Detta kan ha bidragit till den misslyckade powernapen.

Så kan det gå!

Fredagsfight


Stare down!

Enligt planerna spenderades fredagskvällen på klubben. Jag fick sparkas och slåss. Precis som jag ville.


Jag och Adela pucklade på varandra i vanlig ordning.

Torsdagsboxning


Fotsvett?

Skönt pass idag på OC. Börjar komma tillbaka till gamla rutiner nu.

Joggingrunda på måndagen.
Vilade i tisdags, men avverkade en lätt kvällspromenad.
Gymmade igår, onsdag. Körde kondition.
Idag torsdag - Boxning.

Imorgon blir det antingen thaiboxning eller gymmet. Har inte riktigt bestämt mig ännu. Skulle vara kul att sparkas lite faktiskt. På lördagen ska jag vila riktigt ordentligt. Sedan blir det One Chai på söndagen. Så lyder åtminstone planeringen.Kärlek till er alla. Peace din fis.

Bättre sent än aldrig


Årets första joggingtur avklarad.

(Belönades med en chokladbiskvi, plus minus noll.... DOH!)

OC


Jempa är på sitt bästa lekhumör. Uppvärmningsrond "klapp på axeln". Ungefär som kull, man ska träffa sin partner på axel, mage eller lår och undvika att bli träffad själv. Jätteskoj (som även bilden illustrerar).


Jempa och Adela - Dags för slagsmål.

Boxningsmästaren Per.

Skönt att vara tillbaka på "OC". Har saknat alla jättemycket. (Speciellt Per!)Konditionen var väl helt okej trots det långa uppehållet. Styrkan var dock undermålig. Det är tufft att komma tillbaka i form efter ett långt uppehåll - det blir liksom lite extra uppförsbacke. Men det är som sagt roligt att vara tillbaka i OC-gänget. Skönt att få slåss lite också. Det ligger som inbäddat i mina gener.


Tack Jenny för de fina bilderna.

* OC = One Chai

Karriärsbyte?


På DJ kurs


Teorin är viktig
Men praktiken är roligast!
RSS 2.0