Invägningsdagen


Jag ser förvirrad och smal ut. Och dödshungrig. Hade typ kunnat äta en femåring...


Det är över...

Nu är SM i kickboxning över. Vilken obeskrivlig urladdning. Wow...

Hela kroppen gör ont och jag är så trött i huvudet. Haltar och gnäller. Men det var det värt. Varenda sekund.

Nu har jag fuckat ur fullständigt. Ätit pizza, sovit till 12 på dagarna, ätit godis, inte rört en fena. Har känt mig bakis i 2 dagar. Ni hajjar inte hur slut man är.

Ska eventuellt halta förbi klubben idag och lämna min pokal. Eventuellt... alternativ nummer två är att vara hemma och dega i soffan.

SM brons i Kickboxning 2010


Vadå nervös...

Detta är inför min andra match. Jag hade ungefär 40 minuter tidigare kört min första SM match som slutade 2-1 till moståndaren. Jag var inte helt nöjd med detta. Första ronden var jämn, andra ronden var min och i tredje blev jag dum-lat. Jag trodde att jag hade matchen i min hand och ville ta det lite lugnt, för att spara kraft till nästa match. Dumt beslut. Mycket dumt beslut....

Jag förlorade min match och var grymt besviken. Och i smärta. Hade fruktansvärt ont i främre låret som hade åkt på några riktigt bra lowkicks. Jag satt på bänken med ispåse. Min första match var match 2 i programmet, och redan match 7 var det dags igen. Jag orkade knappt värma upp och hade förbannat ont i benet. Men jag tänkte inte lämna WO. Jag skulle köra om jag så skulle bli knockad på kuppen. Vilket faktikst nästan hände.

Inför andra matchen mötte jag hårdare motstånd. Jag kämpade på men smärtan i benet gjorde sig påmind. Efter ett antal träffar på benet vek sig benen och jag kämpade för att stå. Guarden åkte ner och jag åkte på en hel serie krokar så jag såg stjärnor. Jag höll på att bli knockad. Jag visste om att jag inte skulle vinna matchen, jag var trött, hade ont, och hade svårt att fokusera. Jag fick byta perspektiv och gav mig fan på att stå upp, matchen ut. Stå upp och vara stolt och stark, jag tänkte inte ge bort segern. Vägra lägga mig eller bli knockad. Jag hörde hur folk skrek. "Kämpa Jempa! Trött kan du vara sen! Kör nu! Kom igen! Sparka!"

Domslutet för match 2 blev 3-0 till moståndaren. Hon var jävligt duktig och förtjänade att vinna. Hon sopade sedan mattan med min första moståndare och tog SM guldet.

Det är en lång väg till att entra ringen på ett SM. Det är hårda träningar, bantning, blåtiror, morgonpromenader, benhinneinflammationer, deffning, löpning, storstryk, bakträning, mittsronder från helvetet. Det är långt. Det är bokstavligt talat blod, svett och tårar. Sen måste man kvalificera också. Men det är mödan värt när man får stå där. När repen öppnas och man vet; att här förtjänar jag att vara. Det är min plats. I ringen. På ett svenskt mästerskap. Känslan är obeskrivlig. Men samtidigt oerhört skrämmande. Jag var så jävla rädd. Aldrig under matchen. Men innan.Blev mördad med lowkicks. Aj aj aj. Tryck, högläge och kyla.

Så här blev alltså SM i kickboxning, full contact med low kick, i damer minus 60 för mig. En brons plats. En pokal. Och en erfarenhet rikare. Det är min största merit hittills i idrottssammanhang. SM brons. Fuck yes.

Det räckte inte hela vägen till guld. Det var för stort, läskigt och nervöst. Jag var kanske inte helt redo för ett sådant spektakel. Men det var fantastiskt.
Efterfesten och finalerna på Le Bon Palais var magiska. En grym dag, kväll och natt. Började 05.45 och slutade 04.30. Drack ingenting på festen igår men känner mig ändå grymt bakis.

Tack till varenda kotte som var där! Ni gjorde det möjligt. Jill och funktionärerna ska ha ett extra stort tack som har arrangerat SM 2010 i samarbete med Stockholm Kickboxning.

(Vill ni veta nåt kul förresten. Jag gick på vartenda funktionärsmöte som hölls ända fram till de två sista. Jag hade tänkt att vara funktionär och inte ens vara med. När anmälningarna skulle in inför SM tvekade jag fortfarande. Ska jag? Ska jag inte? Jag är glad att jag tog det första beslutet och var med som fighter. Tack för övertalning, ni vet vilka ni är.)

Tankar inför framtiden och SM: Nästa år VET jag vad som väntas. Då jääääävlar.

Invägning

Idag. Kl 19.00 på Stockholm Kickboxnings klubb. Klockan är nu 17.55 och jag börjar bli otålig. Vågen hemma står på 59,7 så det känns helt lugnt. Har packat ner värsta matsäcken, som skall attackeras efter att jag klivit av vågen. Samt en handduk och duschgrejer ifall våg-helvetet skulle visa fel siffor, vilket innebär att Jempa låses in i bastun.

Hmm. Nu drar jag iväg. Imorgon smäller det. Jag ska slåss om en SM titel. Jäklar vad skoj jag ska ha!

Deff-frulle


Deffar frukost de luxe!

En fruktsallad och äggröra. Det är faktikst rätt gott. Men den mäter sig icke med min superfrukost som jag vanligtvis kastar i ansiktet. Jempas favorit frukost brukar se ut ungefär så här

- Fiberhavregrynsgröt med soyamjölk med massa nötter och torkad frukt, samt kanel
- Rostade mackor med marmelad och kokt ägg
- Fruktsallad (mycket!)
- Ett glas Proviva (helst svartvinbär)

eller

- Youghurt med musli plus skivad banan och nötter
- Rostade mackor med stekt ägg på
- Fruktsallad (mycket!)
- Ett glas juice (typ citrus)

Mmm.. det ska jag fan trycka i mig innan SM. Invägningen sker ju på fredagen och SM på lördagen. Så jag kan faktikst smälla i mig vad som heltst till frukost. En pizza kanske...(nej)

Imorgon, fredag, är det alltså invägning. Om inte vågen visar minus 60 kg så ska jag fan kasta ut den genom fönstret. Så som jag har slitit. Ett globalt mordhot till alla vågar som visar för mycket... akta er för Jempas deff-humör. Morr.

På lördag smäller det. Lön för mödan. Nästan 2 års slit. Blod svett och tårar. På lördag får jag min belöning. Äntligen.

Grym träning igen! Yes!

Körde hårt idag igen.

Först fick säcken smaka på Jempas boxning.

Sedan fick jag mittsronder med Peter. Hårt som fan...

Till sist fick säcken smaka Jempa-knän och Jempa-pushkicks. 200 av varje.

100 situps.

Dusch och bastu.

Tack och hej.

Kvällspromenad snart.

Idag var första gången jag blev nervös inför SM. Har känt mig helt lugn. Men idag pirrade det till lite i magen. Av förväntan. Det ska bli kul. Hur det än går så kommer jag vinna. Ni som känner mig vet vad jag menar.


Träningsvärk från helvetet

Söndagens backträning, boxningsronder och mittsronder sätter sina spår. När klockan ringde kl 07.30 imorse gick det inte att gå upp. Helt seriöst. Det gick inte. Allt gjorde ont.

Klockan 9.45 ringer Jill och väcker mig. UPP NU!

Så kl 9.50 rullar jag bokstavligen ur sängen. Pipandes och gnällandes. Glider ner i ett kalasvarmt bad. Känner hur musklerna blir lite gladare. Kravlar ur badkaret. Smörjer i mig med linement... kryper ut ur badrummet...

Fast sedan slår det mig: Det är ju SM-vecka. Gnället och pipet försvinner och ersätts med lycka och styrka!

SM SM SM SM SM SM SM SM SM!!!!!!

Igår blev det återigen hård träning. Morgonpromenad, mittspass från helvetet med världens bästa Peter och sedan en kvällspromenad. Kroppen är mörbultad. Men inget biter på min fightingspirit.Peter och Jempa efter gårdagens mittspass. (Men va skönt att jag inte har så bleka ben iallafall... jättefint)
Peter och Bella. Efter gårddagens mittspass. Bella flexar fint.


The one and only PETER WETZELMAYER.... hör publikens jubel aaaaah.....

Backträning från helvetet


Bella busar med Jempa. Här försöker man få på sig handskarna då får man en fot i huvuvdet.
Detta var från träningen i tisdags. Bella och Jempa är ont ovetandes om vad som ska ske på söndagen...

Så alltså. Igår. Backträning från helvetet med självaste fröken Jill Idh. Himmel och pannkaka. Jag trodde jag skulle dö. Träningen var stenhård men jag och Bella höll måttet. Jill var stolt. Jill blev uppbackad av Jenny Krigsman och även hon var imponerad, läs.

Passet började med en joggingtur. Inte lunk-tempo med inte super-spring heller. Mittemellan. Jag blev, svettig och andfådd. Väl på plats hade Jill en riktigt utmaning till oss. Spurta upp för en backe. Full fart. 10 raka (ordentliga)slag, sedan svänga och fortsätta springa en bit till. Vända. Jogga tillbaka till Jill som står på halva. Sedan gå ner för sista biten och sedan börja om. Spurt, slag, spring, jogg, gå. 10 ggr. Jag var redo att kasta in handduken efter varv nummer tre. Jill, Bella och Jenny peppade på bra så jag lyckades. Efter sista 10 varvet åkte vi på en spurt till i backen. En bonus. Efter detta var det jogging tillbaka till klubben.

Några ronder säck. Sen 2 ronder med mörbultande boxning av Jill och Jenny som bankade på ordentligt för att härda mig och Bella. Sedan 3 mitts (helvetes) ronder med Peter Wetzelmayer. Jag blev så jäääävla pressad. I boxningsronderna med Jenny och Jill stod jag mest och tog stryk, stod stadigt och attackerade lite då och då. I ronderna med Peter var jag tvungen att pressa mig till det yttersta, inte backa, utan trycka framåt, framåt, framåt, igenom, igenom, igenom... Jäklar vilket liv det blev i salen. KOM IGEN JEMPA! KÖR NU! HÅRDARE! KÖR! SLÅ! SPARKA! Jag blev så sjukt pressad, Peter gav mig inte en lugn stund, vid minsta okoncentration eller mjöklning fick jag en, två, tre, frya ordentliga slag i ansiktet med mittsen. Han var stenhård. Vek sig inte en tum, inte ens när underläppen darrade och ögonen blänkte. I absolut sista ronden, i de absolut sista sekudnerna, tryckte jag bort Peter med ena armen och sparkade allt vad jag orkade. Jag tryckte på och gav mina absolut sista krafter, aggresiv och framåt. Vrålandes. Flåsandes.

(Underläppen darrade vid flera tillfällen under gårdagen och jag var nära lipen, men jag höll igen. Från 13.30 till 16.30.)

Efter ronderna med Peter blev det 200 pushkicks mot säck och 200 situps. Sedan en mycket välförtjänt dusch. Efter passet bjöd Bella på middag hemma hos sig. Vi satt mest och pratade om hur grymma vi hade varit på träningen, ha ha ha. Stolta och nöjda. Med varsin blåtira.


Jills kommentar: "En dag på jobbet"

SM i kickboxning

Fy fan vad ballt. Shit. Kan ni fatta. Jag, lilla Jempa, ska vara med i SM i kickboxning. Det är hur jävla häftigt som helst. Kan knappt tro det själv.

Är sjukt taggad och räknar dagarna fram till SM. Nu står morgonpromenaderna som spön i backen ända fram till invägningen. Så jag håller vikten. Skulle helst slippa banta och fasta inför en sådan viktig match. Jag ska in och slåss för en SM-titel. Wow! Det ska bli så jävla roligt.

Inför matchen så vet jag vad jag ska träna på. Jag vet vad som ska drillar. Och jag har mycket bra folk i ryggen som stöttar mig i vått och torrt. Vissa av dem slår mig, andra av dem kramar mig, vissa av dem ger mig mat, andra av dem bantar mig, vissa av dem plågar mig, andra av dem plåstrar om mina sår och bulor, de FLESTA av dem gillar mig.

SM here I come:


(och jag kommer tydligen med självlysande nävar... what the f...?!?)

Bildkalas från DM


Jempa och Bella svingar loss
Lowkicken sitter på Emma. Men Jempa, lilla, vart fan är guarden?
Blir omkramad av Emmas coach Hayes efter matchen


Världens sötaste fanclub. Fatima, Zina, Matilda och Neda. De hejjade på så jävla bra.... ni är urgulliga. Tack!

Distriktsmästerskapen

Vilken sluggerfest. Hade askul. 1 vinst och 1 förlust. Nästa hållplats: SM

Idag ser jag lagom rolig ut. Fläskläpp och alldeles blå runt käften. Jätteblåmärke på vänster armbåge och sönderslagna skenben. (precis som de ska va)
Hade en grym upplevelse igår och kände mig stark. Det gick bra. Jag hade en stor fanclub på plats, det var helmysigt. Gick in i ringen och showade för dem.
Nu är som sagt nästa grej Svenska Mästerskapen. Känns lite läskigt. Det är stort. Men jag vill. Och jag ska.Thamer hjälper mig på med benskydd och "kalle anka fötter"


Mötte min egen klubbkamrat Bella Backe i första matchen.


Mötte Emma "Hell" från SS i andra matchen

Det var en heldag med kickboxning. Jag hamnade i en minus 65 turnering, detta var milt irriterande eftersom jag kämpat som ett psyk för att klara minus 60 som var tanken från början. Men så kan det bli, finns det ingen i min viktklass får man ta det motstånd som bjuds. Det var iaf kul och jag vann mycket erfarenhet.Jempa och Thamer

Tack alla som var där och även ni som inte var där. Många var med mig i tanken, ni räknas också.

Morgonpromenader

Morgonpromenader i solsken!!!

Det gillar jag. Igår låg vikten på 60,5. Känns helt lugnt. Väger in på minus 60 på söndag. Distriktsmästerskapen here I come. Det ska bli riktigt kul. Skönt med hemmaplan. Har blivit mest lunchpass på senaste tiden eftersom de är mest konditionsinriktade. I like!

Nu gäller det att hålla vikten. Häromdagen föll jag offer för en nybakad rabarberpaj med vaniljsås.... ingen blev skadad. Bara proppmätt och sockerkickad.

Igår var jag på middag, då var det en tjej som sa: Har inte du varit med i någon tidning? JOOO TOPPHÄLSA vrålade jag som sken av stolthet. Yes! Jag blev igenkänd. Coolt ju.

Bildspel från tjejlägretDetta har Jonas Göthberg petat ihop från tjejlägret vi hade i våras. Visste inte ens att jag fanns med på bild. MÅNGA AV DEM.

Titta och njut... he he. Och tack Jonas för ett roligt danspass, och tack till Liisa Murphy som var där och fotade med sin nya systemkamera. Bra jobbat fröken Paparazzi. Och stort tack till alla andra som var med och gjorde lägret till en succé!

Nu ska du lille få stryk...


- Vad gör du lilla kyckling?
- Äter tacos?
- Vad väger du?
- 61,7 typ
- Har du fått match?
- Vet inte
- Vi måste jobba på din boxning. Vi kör på fredag. U like?
- I like, bestäm du så kommer jag.
- Ok det blir nog på förmiddagen
- Jag är ledig på fredag. My ass is yours
- Snuskfia

Ungefär så kan en sms-konversation låta mellan mig och Jill. Jag har skrivit om Jill många gånger i min blogg och det är av en anledning. Hon har varit otrolig betydelsefull för min utveckling inom fighting. Att bli uppmärksammad och sedd är otroligt vikigt för självkänslan och utvecklingen.

I fredags jobbade vi alltså på min boxning. Det var mycket givande och utvecklande. I slutet fick jag ta två ronder stryk av Jill.

- Nu ska du bara försvara dig, tål du detta, tål du allt

Det var kul. Jill avfyrade kombination efter kombination. Pang, pang, pang. Jag stod stadig och tog smäll efter smäll. Jill ger mig "hård" kärlek. Det var jättekul eftersom jag kände att jag klarade av det. Skön självförtroende-boost så där på fredagseftermiddagen.


Jempa i blått. Slarvar lite med guarden.

Jill (syns ej i bild) står vid sidan av ringen och vrålar: In med hakan, upp med guarden, in med armbågarna...

RSS 2.0