KettlebellsVäldigt speciell stil...

I helgen var jag på kickboxningsläger. Det var riktigt nice! På lördagen fick vi en timmes extra lunch så vi hann ner till Jempas favoritaffär Budo Fitness. Där var det "Budo-dagen" så det var massa jippo på gång. Bland annat en kettlebells tävlings som jag torskade stort i. Vinnaren drog 33 reps på en minut, jag klarade 21... haha. Men jag gav allt, som syns på bilden.

Lägret var toppen. Betydligt lugnare än förra lägret. Fick träffa många nya fighters som jag inte kände till sen innan. Vi har fanimej gott om grymma ladyfighters i trakterna. Vi hade mycket kul aktiviteter på schemat varav "streetdance" tillhörde mina favoriter och "yoga" hamnade längst ner på listan. Jag deltog i 2 minuter, sedan gick jag och la mig på soffan och sov. Snark. Yoga är inte riktigt min grej.

Ska se till att fixa lite bilder och berätta mer om lägret i nästa inlägg. Håll till godo.

Komplettera din kampsportKlättring är ett jättekul komplement till kampsporten. Det var hur kul som helst.Så här ska det se ut. Jag lärde mig knopen/knuten (eller va fan det heter) ganska fort. Och tur var väl det. För jag ramlade ett par gånger.

Var är Jempa? Var är Jempa? Dääääär uppe är hon "hej hej". Inom klättringen är det en fördel att inte ha höjdskräck.Här klättras det för fullt. Blev som en travhäst på Solvalla när någon klättrade upp jämsides. Då jävlar blev det fart på mig. Är en sån jäääävla tävlingsmänniska alltså. Kan i princip tävla i ALLT. (nej nej jag är bättre på vinterkräksjukan än vad du är...)

Så jag tycker kampsport är livet. Men. Ett stort men. Varierar man inte sin träning blir det tråkigt. Jag rekomenderar alla att testa nya grejer lite då och då. Som klättring, det hade jag ALDRIG gjort. Men det var skitroligt.

ANTA nya utmaningar. Då växer du som människa (dagens visdomsord)

För övrigt gick Marscupen av stapeln nyligen på Stockholm Kickboxning. Jag kunde inte själv vara med och delta som fighter p.g.a. min skada i underarmen. Men jag var hängiven funktionar från 8.20 på morgonen till sista matchen.

- Vill du ta invägningen eller mat-fixande?
- Hmmm (tänker i huvudet... be vältränade människor ta av sig kläder eller hacka isbergssallad i köket... hmmm)

Efter långt övervägande på ca: 0,2 sekunder bestämde jag mig för att assistera Jill med invägningen. Stackars Adela fick ta kökstjänsten.

När det var matchstart blev jag bänkad i sekreteriatet med ett tidtagarur och en visselpipa. Gissa om man hade träsmak i baken sen... aj aj aj. Men det var faktikst jävligt kul. Fick skriva upp matchresultat och dela ut lappar till poängdomarna och lite sånt.

Det blev många bra matcher i Marscupen och det var jäkligt trist att jag inte kunde vara med. Men men. Armen mår hyfsat. Så jag siktar in mig på aprilcupen.

Hänger på repen


Här hänger jag... (alltför ofta)
 
Påminner om att bucklan längst till vänster är min MIN MIN MIIIIIN... och fler ska det bli.

I sinom tid. Ingen stress.

Ursäkta röran

Det har varit oerhört rörigt på sistone och givetvis har träningen, och däremed även, bloggandet blivit lidande. Dåligt uppdaterat och jag ber er alla om ursäkt. Vad har hänt sen sist?

* Jag blev knuffad nerför en trappa i kollektiv trafiken och fick åka till akuten. Hela underbarmen svullnade upp en ballong. Såg ut som Karl-Alfreds underarm på spenat-kokain. Oerhört smärtsamt. Några tårar rullad ner för kinden och jag blev sittandes på akuten. Inget benbrott, men däremot hade jag spräckt varenda blodkärl i hela underarmen. Fint. Där gick Marscupen åt helvete....

* Jag har varit och gästspelat på Södermalms Shaolin. Tack Hayes för ett roligt pass! Jättekul att testa något nytt, deras upplägg ser helt annorlunda ut än på Stockholm Kick och Thai. Jag älskar min klubb, men det var jävligt trevligt på Södermalm, kände mig välkomnad. Kul grej: Vi körde fys mot slutet med kettlebells. Jag hade smygit och tagit en ganska liten."You´ve got to be kidding me!" vrålade Hayes (så det dånade) och gick och hämtade en som var dubbelt så stor. Ha ha ha. Södermalms Shaolin I like.

* Jag har skrytit häcken av mig om min artikel i topphälsa. Och varit förbannad för att de skrev addressen till bloggen fel. Det fattas en punkt. Störigt...

* Jag har blivit utskälld av de flesta på klubben för att jag ser så jävla sliten ut. Åk hem. Ta en paus. Åk på semester. Ät mat. Vila. Försvinn.....

* Jag ska på kickboxningsläger igen nästa helg 27-28 mars. Ett träningsläger med fullt ös från början till slut med blandannat: kickboxning, löpning, fysträning med Bobby Danger, thaiboxning, sparring, yoga, kostrådgivning med Carl Haglind, intervallträning, sanshou med Nils Widlund och dans med Bounce aktuelle Jonas Göthberg. Låter som en succe. 400 spänn, begränsat antal platser. Vill ni vara med så får ni maila till världens bästa Jill på : jill.idh@gmail.com
Muay thai lindning- Jempa det är dags att du börja linda ordentligt
- Va, vadå? Detta funkar väl...?
- Men du lindar som en kickboxare. Du lindar inuti handen, det måste vara fritt där
- Ah
- Nu ska du lära dig att linda muaythai-stylePappa Peter lindar mina händer


Så där ja...


Ready to fight!

Efter lååång väntan...


Så kom den!


Nummer 4 av topphälsa - där JAG är med!


3 sidor Jempa, är ju mäkta stolt alltså...


I rollen som pedagog...

.... yours truely

I helgen fick jag prova på rollen som pedagog. Omsätta min kunskap i praktiken. Samt att överföra den på ont anande förortsungar... mohahaha..

Jag blev tillfrågad att hålla i ett kickboxningspass på en fritidsgård här i trakterna. Jempa (snäll som få) ställde givetivs upp. Tog uppgiften på fullt allvar och satt hemma och knåpade ihop ett 60 minuters pass för nybörjare. 

Detta var upplägget:

*Uppvärmning

*Vatten och lätt strech

*2 mittsronder 1:a personen
*2 mittsronder 2:a personen

*Vatten och byte

*2 mittsronder plus extra kondition 1:personen
*2 mittsronder plus extra kondition 2:a personen

*Gemensam fys

*Avslutning och strech


Jag hade kul med ungdomarna och det var roligt att leda ett pass för en större grupp. Tidigare har jag bara hållt privatpass med 1 person åt gången. Kul erfarenhet. Hoppas att det blir mer av den varan.

Vore ju en dröm att kunna JOBBA med det man älskar. Kampsport alltså... En vacker dag.


Marscupen

Tävling 21 mars.

Bring it on.... he he he...

 


N SYNCJu mer vi är tillsammans tillsammans tillsammans
ju mer vi är tillsammans ju gladare vi blir vi då

(Byt ut ordet "är" mot "sparkar")

RSS 2.0