Dag 3


Armand Kranc och hela gänget från riksläger 2010

Här har vi de tappra slagskämparna från årets riksläger för svensk kickboxning. Vilken succé det blev. Det var en otroligt kul helg, som hade varit mycket roligare om jag inte hade varit skadad. Synd att jag missde mycket skoj, men jag är ändå glad att jag hängde med och gjorde så gott jag kunde. För mig blev det mer ett "på-skoj-läger" eftersom jag inte kunde ta ut mig till 100%. Det var som att åka på sommarkollo liksom.

Kul att träffa massa fighters och få träffa kändisar som Caroline Ek, Elias Daniel och Armand Kranc. Lägret var välplanerat  och kul. Hatten av till svenska kickboxningsförbundet.

Ser redan framemot nästa år!

I väntan på mat


Sara, Jempa och Neda (Flams Trams AB)

Här är vi precis efter K1 passet. I väntan på grillfest. Jag har bytt om och duschat SNABB SOM BLIXTEN. Helvete vad snabb jag är när det är krubb på gång. Inte som segpropparna Sara och Neda.
Sara var för övrigt vår chaufför under hela resan. Hela vägen dit och hela vägen hem. Det kallar jag perkele-taxi. Grymt!!! Hon får vara min personal driver anytime. Det var för övrigt hon som skjustade mig överallt under SM. Värsta bra. Tack Sara!
Stackars Neda åkte på en blåklocka. Hennes första tror jag. Av mig. (ooops) Sorry!Adela och Jempa

MAAAAT! Adela verkar helt imponerad av mitt bordsskick. För övrigt kan jag ge er alla ett tips. Plastbestick och grillat kött är ingen bra kombination. Besticken knäcktes en efter en. Knäck! Knäck! Knäck! Och följdes ofta av en suck och ett "fan också".


Jill föredrog "vammkååv".

Under kvällen tog vi det bara lugnt. Dagen efter väntade ett pass med Armand Kranc.

Dag 2

Dag två på på rikslägret innebar K1 med Elias Daniel.

Men det passet var inte förrän efter lunch. Innan lunch roade vi oss med mästargraderingar och ringdomarutbildningar. Jag fick leka testkanin i ringen så ringdomarna fick öva sig. Körde låtsas ronder mot Jill. Vi körde massa fulsaker så domarna skulle öva sig. Lite snurrande armbågar och knän och sånt (som inte är tillåtet i kickboxning).


Jempa och Jill

Fyllda baugetter till lunch. Usch vad mycket det blev. Jag åt alldeles för fort, och alldeles för mycket. Jag hade ju "specialkost" eftersom jag är laktosintolerant. Så jag kände mig tvungen att äta upp HELA min röra, som snälla Therese Gunnarson hade gjort till mig. Var helt spymätt och gick och la mig och sov efter passet. Hela stockholmsligan la sig i den minimala soffan och snarkade sig fram till K1 passet.


Uppvärmning

Passet var kul men jag hade för ont för att vara med på de sista ronderna som var sparring. Men jag var med på alla sparringövningar. Det var mycket kul. (jag gillar knän, som ÄR tillåtet i K1) För er som inte är bekanta med K1 så är det en typ av regler. Kickboxning med K1 regler. Då man får hålla motståndaren i clinch 5 sekunder och man får knäa och greppa. Förenklat skulle man kunna säga att det är en blandning mellan thaiboxning och kickboxning.


Fredrik och Jempa kör sparringövningar. Jag hade mycket bra flow och det var kul att köra med Fredrik.


Uppställning! En bunt glada fighters efter passet med gästintruktören Elias Daniel. 

Efter duschen väntade GRILLFEST!!!! Det var så jäääävla gott.

Vatten!

"EN KLUNK SA JAG!!! Ni är inga jävla krukväxter!"

(sagt av Petri, tränare för BK Örnen, igår på boxningsträningen)

Hahahah... började asflabba när han kläckte ur sig den kommentaren...

Det går för övrigt bra med boxningen. Det är kul och det är utvecklande med lite omväxling. Jag saknar givetvis kickboxningen. Vill sparkas! Men jag har inte bråttom, kör boxning nu hela sommaren, sen får vi se hur det blir.

Dag 1

Resan startar i Stockholm med 4 fightingsugna brudar. Vi trycker oss in i en bil med packning för typ 3 månader (man packar alltid för mycket). Stereon på högsta volym. Moldaviens bidrag i eurovision blir snabbt en favorit.

Första stoppet görs i nyköping där vi stannar och käkar. Där möter vi även upp bil nummer två från Stockholm som innehåller 2 fighters. Ytterligare två Stockholmare möter upp oss på plats i Jönköping. Vi invarderar alltså lägret med 8 stycken från Stockholm.

Vi kör vidare. Nästa kisspaus görs i Vida Vättern. Där stöter vi på självaste Caroline Ek. En av gästintruktörerna på lägret. Caroline Ek är en känd person i kickboxnngssvängen. Alla vet vem hon är. Tjejerna blir alldeles salliga och drar ut mig från toan: JEMPAAAA! Caroline Ek är här!!! Tjejerna vet att jag är den enda som skulle våga gå fram och hälsa. Så istället för att hälsa och presenterna mig som en normal människa, så höjer jag nävarna och vrålar SKA VI SLÅSS! på bensinstationen. Caroline garvar bara. (och tänker säkert, vilken dåre).

Resan fortsätter sedan ner till Jönköping. Vår bil och Carolines bil gör följeslag resten av vägen.

På plats, 15.55. Rusar in och byter om. Sedan blir det ett riktigt kul kickpass. Rolig uppvärmning med "väggklättring". Man ställer sig på händer, lutar fötterna mot en vägg, och går längs med vägen på händer. Jävligt kul, hade aldrig testat.


Jempa med idolen

Carolines pass var personligt och kul. Hon gick runt och hjälpte alla och ägnade mycket uppmärksamhet åt samtliga deltagare. Hon ställde dessutom upp och sparrades med dem som ville. Grymt! Jag var skadad och tog aldrig chansen. Men det kommer säkert fler läger och kanske ett nytt tillfälle att sparras med Ek.

Dag 1 såg alltså ut så här:

Fredag 11/6
16:00-18:00 Träningspass 1 med Caroline Ek (Kickboxning highkick)
18:00-19:00 Middag (pastasallad med kyckling, dressing, bröd)
19:00-21:00 Mental träning/Idrottspsykologi med Gästföreläsare
19:00-22:00 Ringdomarutbildning teori (Robert de Zwart.)

Mentalträning-föreläsningen blev inställd. Trist.

Istället roade vi oss med "Bosön-spelet". En frågesport, typ trivial priusuuuut. Jag torskade ordentligt. Fick inte en enda poäng. Therese Gunnarsson gav mig en guldstjärna för att jag kunde svaret på någon annans fråga. Men den suddades snabbt ut för tramsigt beteende. Veronica Persson från Ängelholm sopade banan med oss andra.

Vet inte när vi la oss. Men vi hittade soffor som vi tryckte ihop och låg och sov som packade laxar. Sex laxar i en laxask. De andra två stockholmarna tog in på vandrarhem.

Kickboxningsläger med svenska kickboxningsförbundet

SUCCÈ!!!! Fy fan vilken underbar helg, tänk om alla helger vore så här???

Gästintruktörer var: Caroline Ek, Elias Daniel och Armand Kranc

Föreläsning om kost. Grymt bra.

Och utbildningar. (jag gick poängdomarutbildningen)

Bilder och berättelser kommer inom kort.Boxning


Jempa och Hayes "The Case" Jemide. (Eller som Håkan Ozan sa: Hejs "The Svejs")

Ligger och svettas på mattan efter ett hårt pass med Petri från BK Örnen. Äter en banan och är nöjd med passet. Jag och Hayes diskuterar min nuvarande knäskada. Hayes sa lugnt "Det löser sig". Han är en mycket lugn och trygg person.

Det är för övrigt han som är landslagscoach för kickboxning, full contakt med low kick. I torsdags när jag var tvungen att ringa och tacka nej till landslagslägret sa han: "Det kommer fler chanser. Jag känner på mig att jag kommer se mer av dig i framtiden, jag har sett vilka smockor du delar ut."

Så idag körde jag alltså hårt med örnarna. Boxning, boxning, boxning. Det är alltså endast boxning. Inga sparkar. Det är en bra träningsform för mig nu när benen inte riktigt samarbetar. BIKSBOX!


Skadad

FECK!

Jag har fortfarande ont i knät. Har haft ont ett bra tag nu. Pyttsan!

Kör för tillfället boxning på BK Örnen med Petri. Han är skitrolig. Han vrålar och bryter på finska. Just the way I like it. Jag får ganska mycket skit om jag inte klarar att göra någon övning på grund utav knä
smärta, men jag kämpar på. Ska dit ikväll igen, saatana perkele!

På fredag blir det kickboxningsläger i Jönköping. Även där får jag göra det som går. Innan kroppen säger ifrån.

So long suckers, ut i solen med er.

Missar landslagsläger

Fan!

Landslagscoacen för FCLK kom in på min klubb häromdagen och bad om mitt nummer. Dagen därpå ringer han och erbjuder mig en plats på helgens landslagsläger på Bosön. (woooow!)

Men.

Mitt ben och knä har strulat ända sedan SM. Så jag kan inte vara med. Hur besviken är inte jag på en skala??? Här kommer värsta chansen, och jag kan inte ta den....

Helt svimfärdig av lycka över att landslagscoachen för kickboxning med lowkick (Hayes Jemide) har sett mig och tagit kontakt med mig. Och helt gråtfärdig av besvikelse för att jag har så ont i benet och knät för att jag inte kan delta.

Ett vuxet beslut - Att avvakta och vila upp. Reparera skadan. Läka. Komma tillbaka. Starkare än någonsin.

Men visst lockar det att skita i smärtan. Strunta i läkarens ordination och bara köra på. Jag pallar. Viker mig inte för smärta.

Men det skulle ju kunna leda till att jag blir så skadad att jag sätter stopp för en karriär som inte ens har börjat. Jag vill hålla på med detta ett tag. Det kommer fler chanser.

Det är svårt att vara vuxen. Jag ville verkligen vara med... FECK!Naprapater... usch!


Så här såg jag ut 2 dagar innan SM.

Blir torterad av naprapaten. Diagnos: Benhinneinflammation. Aj som fan!

Men är det SM så biter man fan ihop.För då kan man få en sån här!!!

SM Kickboxning 2010
3:a Dam - 60 FCLK
Stockholm Kickboxning

RSS 2.0