Tillbaka på kicken

Igår entrade jag mattan på min käara kickboxningsklubb för första gången sedan SM. Fy fasen vilken skön känsla... Det blev en lugn träning på mitts i egen takt. Befriande och skönt.

En god nyhet... Naprapaten lyckades med något sensationellt idag. Det knakade till ordentligt - och jag skrek. Svanskoten ligger nu löst igen! Woooppiiddoo!!!! Jag var där kloclan 12 idag och har inte vågat prova att sitta förren nu kl 19, och det gör INTE ont. Jag upprepar jag har INTE ont. Jag blev så glad att jag började gråta...

Visst det är en MJUK soffa jag sitter i. Jag har inte suttit länge. Men det räcker för mig... Jag är lycklig.

Tårarna var ett faktum

Jösses...

Jag var hos naprapaten idag igen. Det var ingen rolig historia. Det är i och för sig aldrig kul hos naprapater har jag upptäckt. Smärta.

Idag blev jag plågad hos en mycket duktig naprapat tills tårarna sprutade. Hon tryckte klämade och bände. Hon arbetade mest med mina sätesmuskler och lite på ryggen. Svanskotan blev ganska besparad, men hon var där och grejade också. Jag skrek och tårarna sprutade, men naprapaten var bestämd och jobbade på, vilket jag trots allt uppskattar. Det blev inget direkt genomslag idag, men hon ska försöka hjälpa mig. P.g.a smärtorna i svanskotan har jag blivit alldeles sned, jag har benlängdskillnad och musklerna har blivit jättetighta. Jag har ny tid på fredag. Då får vi se vad som händer.

En metod som naprapaten ser som aktuell i mitt fall är att gå in kirurgiskt och avlägsna svanskotan. Det vill säga; doktorn får knipsa bort den. Detta är en sista utväg om de inte kan få bukt med mitt problem på andra sätt.

Eftersom vi talar om ryggraden antar jag att det är lång läketid och lång vila. Vi får väl hoppas att naprapaten kan hjälpa mig utan sådana drastiska metoder. Men något måste definitivt göras.

Däremot blev jag ordinerad träning! Det är superbra för mina onda och spända muskler, och MYCKET streching. Fick lite utskällning för att jag strechar för dåligt.

Idag fick jag däremot inte träna, eftersom jag blivit behandlad och knäckt. Men imorgon är det fritt fram för kickboxning! Yey!

Svansen på sned

Jag har fått skäll från diverse håll om att det uppdateras för lite nuförtiden. Me so solly, me so solly. Nu över sommaren har träningen varit inriktad på boxning. Jag har även kört lite sanshou, mest på skoj. Men det roliga är över nu...

Vintern 2008 åkte jag pulka och bröt svanskotan och ända sedan dess har jag haft mycket ont. Jag har varit hos läkare och sånt men ingen har kunnat hjälpa. De skriver bara ut voltaren och ger en klapp på axeln; Lycka till. Inget har riktigt hjälpt och att sitta har varit en tortyr sedan dess.

Hur som helst. På träningen förra söndagen blev jag kastad i mattan och landade givetvis på rumpenstumpen. Smärtan var total, och ögonen tårades. Fan. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, det gjorde så ont, plus att vetskapen om att jag måste vila och eventuellt sluta med kamsport gjorde mig både rädd och ledsen.

Jag har gått och surat och gnällt hela veckan. Och haft mycket svåra smärtor såklart. "Den där förbannade svanskota" har jag gått och muttrat...

Så igår (fredag) var jag hos en naprapat, specialicerad på svanskotor. Hon var en bastant kvinna som var mycket hård och bestämd. Hon kände och tryckte och klämde. "Ja din svanskota pekar åt vänster, vi ska putta tillbaka en".

Resten av besöket bestod av pip, gnäll, stön och vrål från min sida. Hon försökte mjuka upp min rygg och mina sätesmuskler, som tydligen var hårda som synden. Sedan började "puttandet". Aj, aj, aj... Hon puttade tills jag inte klarade mer. Jag var helt yr och svettig efter den hårdhänta behandlingen. "Ja, den flyttade sig lite" sa hon. Och sedan bokade vi en ny tid för att "putta vidare". Detta sker på tisdag nästa vecka.

Den goda nyheten är dock att jag får träna. Hur mycket jag vill. Träning vara bra mot min åkomma. Träningen är smärtlindrande. Men jag bör hålla båda fötterna på mattan. Inget mer kastande eller clinchande. Och hon lät väldigt optimistisk om att "fixa" min svanskota. Det vore ju en dröm. Att bara kunna sitta ned utan att lida.


Karate KidNytappningen av karate kid filmen var bra. Nya Mr.Miyagi är Jackie Chan (de kunde inte valt någon bättre, älskar Jackie) och Daniel LaRusso blev íngen annan än Will Smith lille son, Jaden Smith (sockersöt). Eftersom man redan sett originalfilmerna 100 gånger om, så var ju filmen rätt förutsägbar, men jag tyckte ändå att de hade gjort ett bra jobb. Jag gillade filmen skarpt. 4 toast av 5.

Träningen har legat på is hela veckan. Har prioriterat viktigare saker för tillfället.

På söndag har jag dock planerat in träning igen. Har hört rykten om utomhusträning... hua hua.

Sommarträning

Sommaren har hittills inneburit boxning 2 dagar i veckan med BK Örnen. Det har varit jättekul och jag har utvecklats mycket. Tränaren Petri är grym. Han kör hårt med oss och tycker inte synd om någon. Kommer man sent får man gå hem, och sköter man sig inte på träningen får man kliva av. Hård, bestämd men rättvis. Precis så en tränare ska vara. Han har INGEN aning om vad jag heter men han kallar mig Puff. Om du skulle fråga honom om han visste vem Jempa eller Jennifer var skulle han säga "ingen aning", men skulle du fråga om Puff så skulle han veta direkt. Jag får mycket uppmärksamhet av honom och bra coachning, "Bra Puff, så där ja, vrid mer Puff".

På tisdag ska jag på förhandsvisning av filmen Karate Kid. En nytappning med Jackie Chan. Det ska bli kul. Budo och kamsportsförbundet har abonnerat biografen Park, så den kommer vara proppad av kampsportare.

Sanshou träningen kom igång förra veckan och jag är med och tränar där. Det är HELT nytt för mig. As svårt. Men jag lär mig.

Nu mer ser veckan ut på följande sätt:

Måndag: Sanshou
Tisdag: Boxning
Onsdag: Vila
Torsdag: Sanshou
Fredag: Boxning
Lördag: Vila
Söndag: Sanshou med SS utvecklingsgrupp

Idag, lördag, vilar jag. Kroppen känns lite sliten. Lär mig mycket nytt nu på sanshoun och det tar tid att smälta allt. Men jag får bra coaching även där av Kevin och Hayes.
Imorgon blir det sanshou igen med utvecklingsgruppen. Det är en mindre grupp som inriktar sig på tävling.

WAKO VM i oktober är nästa tävling. Uttagning i september, man kanske skulle ge sig på ett försök???

Ek visar


Jabb!


Jempa ser vettskrämd ut.Ek visar kroppsslag. Vick och pang!


Kroken på guarden - Bra JempaHelt öppen för en midjespark - Dåligt Jempa

Har hittat massa bilder från Rikslägret 2010 på www.swedenkickboxing.se. Kalasbra när man inte har bilder själv. Dessa är från det första passet som Caroline Ek höll i. Kickboxning med highkick.


Hoppa bock!


Tjohooooo!!! Jempa hoppar högt över Fredrik.

Detta var en del av uppvärmningen på första passet.


Siamesiska armhävningar

Man sitter ihop med sin partner, jag och fredrik längst till höger, kopplar ett grepp om varandras smalben, sedan gör man en armhävning, upp, ner, sedan är det dags att rulla, då rullar hela ekipaget ett varv så den andre hamnar undrest, och den som är överst gör en armhävning, upp, ner, och rull... och så vidare. Tekniskt rätt svårt men det var roligt. Mycket skratt och flams!

RSS 2.0