Solokvist på gymmet

Det var inte många människor som var på gymmet idag inte. Lyllo mig!

Tycker det är extra kul att ha gymmet för mig själv. Jag blir väldigt lätt störd när jag tränar. Blir distraherad av minsta lilla. Ljud, lukter och blickar stör absolut mest.

Ljud - Mäskinerna gnisslar, någon flåsar för högt på rullbandet, folk släpper vikterna så det dånar eller stönar så man tror att de håller på att skita på sig.

Lukter - Människor luktar så äckligt på gymmet. Svettlukten kan vara äcklig. Men det är nästan ännu värre om de har duschat i parfym precis innan passet, eller om de luktar prutt.

Blickar - Jag vill inte att någon tittar på mig. Överhuvudtaget. Skit störande. Det finns tv liksom, sluta stirra. Nu är jag fullt medveten om att jag inte står i centrum av universum och alla tittar på mig. Men ibland KÄNNS det som att folk glor, typ klär av en med blicken. Usch.


Ensam är stark!

Men som sagt, idag var gnällspiks-pensionären Jempa ensam på gymmet och fick sitta under sitt korkträd och lukta på blommorna i fred. Mu!

Lyckat pass!


Nöjd!

Juletid - godisstrid!

Hur många håller igång nu över jul? Haha, jag har bara gottat mig och proppat i mig godis och mat. Jösses, mellan 23-26 dacember hade jag f-n ingen botten. Allt slank ner. Ho ho ho Tomten, du är inte den enda glada tjockisen längre.


Jempa i en härlig fåtölj på Jysk!

Skämt och sido. Jag kunde njuta av all julens mat tack vare prolaktas. Man måste börja ladda två dagar innan, och på tredje dagen kan man återinföra mjölprodukter i kosten. 2 tabletter 1 gång om dagen räcker sedan.

Det funkar!


Som sagt, jag har ökat mat-och godisintag och minskat på träningen. Den ekvationen ger inget bra resultat. 

Så nu har jag dammat av gymkortet (igen) och börjat gymma lite i väntan på att thaiboxningssäsongen drar igång igen. Har alltid varit intresserad av Crossfit, men har inte riktigt styrkan, formen eller viljan för det. Men nu har jag fått några nybörjarövningar att starta med.

10 gånger: 10 push-ups, 10 sit-upps, 10 squats. Detta görs på tid.

Testade första gången igår och gick i mål på 11.30 min. Vilket innebär att tiden ska vara bätre nästa gång. Hejja Jempa. Träningsvärk fick jag också. Programmet innehöll massa roliga övningar, "hollow rocks, split jumps, mountain clime, burpees" och massa annat... det lät väldigt främmande så jag höll mig till det jag kände till. Vänta ni bara. Snart gör jag armhävningar på tårna också...

Jag tänkte även köpa simkort på lokala simhallen här ute. Bra komplement till thaiboxningen. Jag gillar ju att plaska. Tycker det är en bra blandning mellan avslappning och träning.

På fredag ska jag spela badminton. Det lär bli spännande! All träning är bra träning. (Jag tror stenhårt på variation av träning, lite thai, lite gym, lite sim och en gång i månaden borde jag göra något HELT ANNAT, så som badminton)

Julavslutning på One Chai

Idag körs sista passet innan juluppehåll. Vi ska ha avslutningsmiddag ihop och städa lokalen litegrann. Tränarens fru uttryckte sig så här;

"Ja, kl 17 får ni slå på varandra ett tag, lite städ och sen middag"

Jag åkte på nåt förkylningsvirus och var lite ynklig, lördag, söndag och måndag. Men igår kände jag mig friskus och idag (onsdag) spritter det i slagsmålsnerverna. Så lite lätt träning ska jag bjuda kroppen på och sedan en stor portion thaimat med klubbkamraterna. Mmmm mums!

Strike matcher


Andra hemmet

Denna vecka har varit oerhört tränings-snål. Endast 2 pass på 7 dagar. Det är verkligen i det lägsta laget om man heter Jempa. Det har varit otroligt mycket att göra i skolan. Jag tar min lärarexamen i januari, 3,5 års studier når sitt slut.

Men, i lördags var det Strike Open. Två tävlande från One Chai ställde upp. Vi åkte dit ett helt gäng och supportade våra fighters.


Här ser vi vår hårding Edward. Sekunderna innan match. Synd att han har så ful tatuering bara... he he.

Edward förlorade tyvärr sin match, men vilken sjuhelsikes show han bjöd på. Riktigt underhållande. Personligen tyckte jag att matchen var otroligt jämn, kunde gått åt vilket håll. Edward kämpade väl och gjorde oss stolta!


Dr Evil och Mini-Me

Här har vi Adela strax innan match. Peter försöker lära henne "the evil look". Adela fick två mathcer och levererade. Vann båda sina matcher, överlägset.

Efter 7 timmar i Strikes lokaler packade One Chai gänget ihop och åkte hem. 2 vinster och 1 förlust. På vägen hem mådde jag riktigt pyton och som ett brev på posten vaknade jag med svullen hals och feber. Idag ligger jag nedbäddad i soffan och är allmänt ynklig.

 


Missar söndagsträningen

Idag har min rumpa suttit klistrad på en obekväm stol i biblioteket i ett x antal timmar. Biblioteket stänger om 15 minuter, då är det bara att fortsätta studierna på hemmaplan. Så  jag missar söndagsträningen idag.

Jag har unnat mig med att  dela in ursäkter-till-att-inte-komma-till-träningen i 3 kategorier:

Hälsa: Är du sjuk ska du vara hemma. Av två anledningar. För det första så ska du inte träna när du är sjuk, för det kan vara skadligt för kroppen. För det andra ska du inte smitta ner dina träningskompisar. (men gå gärna ner och hälsa på hos en annan klubb med din snuva och smitta ner dem, eller nys lite på den fruktansvärt otrevliga kassaexpiditen i din favoritaffär)

Jobb/Studier: Inse fakta. Jag som tjej, kommer inte kunna försörja mig som fighter. Don´t quit your dayjob, som man brukar säga. Jobb och studier måste prioriteras. Jag studerar, för att få fetinglön på jobbet, för att kunna underhålla min rätt dyra hobby. Handskar, benskydd, tandskydd, kläder (slits ut fort) och träningsavgift är inte gratis.

Naturkatastrofer: Om istiden kommer, så kommer inte jag till träningen.


Fairing

Igår var jag och storshoppade hos vår sponsor Fairing.

Fick med mig en mössa, en burk med pulver och en påse med pulver till mycket fördelaktigt pris.


Adela och Jempa i sina nya MMA NYTT-mössor.


Godispåsen.

Den stackars försäljaren på Fairing Concept Store försökte febrilt förklara för mig hur kroppen fungerar och vad som skulle stoppas i den för att uppnå bästa kapacitet.

Han pratade och jag såg hur munnen rörde sig, det kom ut en massa ord och förklaringar som jag inte förstod ett skvatt av. Jag såg ut som ett frågetecken större delen av samtalet.

Kanske man borde vara mer påläst när det gäller biologin.....

Hade vi däremot pratat; teorier om lärande, barns motoriska utveckling, urie bronfenbrenners socialekologiska system, pedagogiskt arbete med yngre barn, äventyrspedagogik eller bemötande av barn och unga i svåra livssituationer..... då jävlar hade jag kunnat glänsa.


Träningsvärk

Oh ja. Det värker.

Kroppen tackar för träningen genom smärta. Idag blir det bastu för hela slanten. Känns som ett skönt sätt att tackla träningsvärken.

Hade jag inte varit nykterist (och hatat öl) hade jag druckit några bärs i bastun.

Vart tog alla vägen?

Per och Jempa


Idag blev det privatpass för den enda (jag alltså) som vågade sig tillbaka till One Chai efter Peters monster-fys-pass igår!


Det var bara jag som dök upp på träningen idag. Fick hela passet för mig själv. Det blev några mittsronder med Per och sedan många ronder sparring. Jag lär mig något nytt hela tiden och utvecklas för varje pass. Per säger att framtiden ser ljus ut för mig om jag bestämmer mig för att satsa på boxning. Kul att höra... Har kört kickboxning, har kört thaiboxning, så varför inte testa boxning. Jag verkar ju gilla allt med ordet "boxning" inbakat.

Nöjd med mig själv som pallrade mig iväg till träningen, och belönad blev jag - med privatträning.

Absollt vila imorgon. Har kört söndag, måndag, tisdag och onsdag. Riktigt hårda pass. Så torsdag får bli chill med ärtsoppa och pannkaka.

 

 


Grym fys

Dagens pass var fys, fys och mera fys! Vi körde ingen sparring, ingen mitts. Bara våra egna kroppar, varandras kroppar, säcken och en medicinboll. Peter hade lagt upp ett riktigt varierande, roligt och spännande pass. Det var så jobbigt att han ställde papperskorgen framför oss och sa, "om nu måste kräkas ställer jag papperskorgen här".

Ingen kräktes. Men det vrålades, stönades och stänkte svett.

Passet idag var definitionen av "jävlar anamma". Det var bara att andas genom smärtan. Mind over body. Bara hjärnan som bestämmer när kroppen inte orkar mer.

En övning var en up-hottad version av sitta mot väggen i 90 grader (benfys). Vi satt nära varandra, och Peter klättrade upp på våra darrande lår och GICK över oss, fram och tillbaka. Dessutom skulle armarna, med handskar på, sträckas och hållas rakt ut under hela övningen, även detta kontrollerades genom att Peter gick och smällde ner våra armar och det var bara att spjärna emot.

Upphopp från helvetet, säck-misshandel utan dess like, kondition så svetten lackade och magträning som man nästan kräks av. (pad thai:en jag åt till lunch var nästan på väg upp...)

Man måste bara älska det!

Efter en helhjärtad insats på träningen belönas man självklart med en chokladmjölk!

Mums!

Flow

Träningen har gått bra denna vecka. Jag har tränat lagom och vilat lagom. Dessa två komponenter är nycklar till utveckling. Jag har en förmåga att träna för mycket och vila för lite, och den kombinationen är dödsdömd. Jag varken orkar psykiskt eller fysiskt utan min vila. Har efter 27 år lärt mig att man MÅSTE vila också. Applåder till mig.

Igår fick jag privatpass med One Chais inhyrda boxningstränare. Jag hade bra flyt. Känns kul och jag lär mig något nytt varje gång. Per är som sagt en gästinstruktör som kommer ner varje onsdag och kör med oss thaiboxare. Jag har en bra relation till Per och han ger mig mycket tid och uppmärksamhet. Vi körde mellan 12-13.30 igår och det var grymt roligt och lärorikt.

Peters thaipass är min vardag. Det är rutin. Pers boxningspass blir det där lilla extra i veckan som ger mig en omväxkling. Som jag behöver.

Denna vecka har startat fenomenalt. Hade bästa passet på länge idag. Orkade hur mycket som helst. Allt klaffade verkligen. Körde mittspas först med polaren Edward, sedan fick jag några teknikronder med Peter. Kände mig stark, stabil och säker. FLOW!

(till och med skuggboxningen gick skitbra! jag ogillar starkt skuggboxningsronderna vi kör, gör det bara för att jag måste. och vet att det är bra för mig. MEN idag gick till och med den biten bra)

Shake!


Shake shake shake!

Shake shake shake, shake your booty, shake your booty... (booty eller bootie förresten? någon som vet?)

Hur som helst. Mycket bra pass med Per idag på One Chai. Han är vår boxningstränare som kommer förbi varje onsdag och håller pass. Jag gillar Per! Boxningspassen på onsdagar står helt klart på favoritlistan. Inte för att de vanliga passen är sämre, men det är alltid nåt extra med onsdagar, just för att det blir lite omväxling.

Innan passet idag tänkte jag ta mig ett smaskigt mellanmål. Och så här slutade det:


Jag skulle ha EN (1) tesked kakao på min youghurt. Förutom denna förödelse ni ser på bilden, så var även jag, HELA min framsida täckt i kakao.


RSS 2.0