The ladies


Helene, Jempa och Jill


Anna, Helene och Jempa


Helene, Jempa och Anna

Gissa om vi har kul tillsammans....mohaha ha haaa

Igår tänkte jag ligga hemma i soffan och pilla mig i naveln. Men så blev inte fallet. Med tävling inom synhåll får man sparka sig själv i baken lite hårdare och få arslet ur vagnen. Jag måste ju träna så jag inte gör bort mig på tävlingen sen. Jag måste orka alla 3 ronder. Jag har nu exakt en månad på mig att få ordning på konditionen.

Så igår blev det 20 min cross och lätt styrketräning på gymmet. Bra jobbat Jempa.

Idag var jag nära på att hamna i soffan igen  men tvingade ut mig själv på en joggingtur. Bara att snöra skora och sätta på sig overallen. (Det är trots allt den jobbigaste delen av träningen, när man väl kommer utanfördörren går det galant. Det är ATT KOMMA iväg som är svårt) Nu med facit i handen är jag mycket stolt över det beslutet. Bra jobbat igen Jempa.

Jag läste någonstans för länge sen att man måste träna minst 20 minuter för att det ska kallas konditionsträning. Är det så?

Veckan har börjat bra. Träning både måndag och tisdag. Och imorgon blir det sparring på klubben.

(Det ryktas om att Jenny (arrangören) har hittat motstånd åt mig till Girls Night Out - Queen of the ring)

Blanca blancaCheck me out. Snälla Jill kom med present från Thailand. Lysande vita thaishorts. Så jävla läckra. Thanks babe!

Anna, Helene, Jill och jag tränade tillsammans idag. Vi började med löpning i skogen. Jag flög fram genom skogen med mina nya löparskor (och shorts) men sedan när vi kom till mördarbacken var jag inte lika kaxig.

10 vändor i backen, som kändes helt lodrätt , och jag började bli yr redan efter 4e vändan. Mama mia. Men vi tjejer peppade varandra och alla klarade löpträningen galant. Även fast jag höll på att svimma efter 10:an... blev yr i huvudet och höll på att rasa ihop. Men goa Anna hade vatten med sig och efter en klunk fick jag tillbaka känseln i hjärnan.

Det är så mycket roligare att springa tillsammans med tjejerna. Har inte alls samma flås och kraft när jag kör själv.

Väl tillbaka på klubben hann vi med lite bensparring och mittsträning innan vi drog iväg till GNO i täby och kollade på matcher. Det var mycket trevligt och underhållande. Och det hela slutade med att jag köpte bullar till Jills tax. Den söta skogaholmslimpan; Nova.

Blev sjuk peppad inför min egen tävlingsdebut när jag såg brudarna slåss i ringen.

Nu jävlar ska de bli åka av...


Mina första joggingskor. 


Så, igår var jag i stan i jakt på joggingskor. Jag visste inte riktigt vart jag skulle vända mig. Men jag hade fått tipset om att gå till ett "riktigt" ställe och springa på rullband.

I affären fanns miljarder skor att välja bland och jag letade ju givetvis bland de snyggaste. Till slut fick jag tag på en försäljare och bad om hjälp. Hon lurade iväg mig från de snygga skorna och hämtade en "neutral" sko och bad mig hoppa upp på bandet och springa.

Efter den korta springturen förväntade jag mig en kommentar som denna:

Du, alltså... du är helt felkonstruerad, du borde inte springa alls. Jag är ledsen men inga skor i världen skulle kunna hjälpa dig just nu. Ehm... schack kanske vore nåt?

Men så illa var icke fallet. Jag behövde en liten korrigering för jag sprang lite snett med fötterna. Men värre än så var det inte. Så hon hämtade 4 par skor som hade inlägg för att neutralisera min snedlöpning. Jag testade och sprang, och testade och sprang tills jag hittade den perfekta joggingskon. 1.100 kr för mina första joggingskor. Men de var det värt, de är grymt sköna och kommer säkert leda till fler joggingturer.

Anledningen till att jag har köpt joggingskor är att jag fick ett meddelande i stil med:

"du är en latröv och du ska springa tisdagar, torsdagar och lördagar" 

(Jill är tillbaka från thailand och hon tycker inte om latrövar)

Lata apan

Lata apan tar revansch. He he. Jag hade siktet inställt på träning i fredags men hamnade på något mystiskt sätt på en strand med en bok i handen istället. Så istället för att svettas på klubben, svettades jag på stranden och en fin bränna. Inga kalorier brändes dock.

Så idag straffade jag mig själv med två  pass. Ett lättare mittspass först och sen ett hårt mittspass med 20 minuter sparring. Jag kände mig rätt mör efter det. Känns skönt att "ta igen" en lat helg.

Riktigt lyckad träning. Första passet körde jag med Anna som är med i VM-truppen för kickboxning light contact. Ruskigt snabb brud. Nästa pass körde jag med super-skillade Hampus. Han är löjligt duktig och jag trodde fan armarna skulle gå av när jag höll mitts. Hampus coachade mig oerhört bra och jag blev mycket nöjd med mitts-delen. När det var dags för sparring var jag lite för trött för att ge 100%. Men jag försökte iallafall. Efter passet fick jag shyssta tips inför thaimatchen.

Känner mig sådär mysigt degig i kroppen nu. Mjuk som spaghetti. Avslappnad. Mmmm... I´m loving it.


Att vara bäst bland de sämsta

Jag har hamnat i en situation som alla fighters hamnar i någon gång. Ett faktum.

Alla som vill utvecklas inom sin kampsport hamnar där. Du blir bäst bland de sämsta.  Självförtroendet toppas. Det finns ett gäng fighters "under" dig. De är rädda för dig och de tycker du är grym. Man blir en förebild och folk ber om tips och råd.
Plötsligt vet de flesta vem du är på klubben. De vet vad du heter. Från att ha varit en osynlig nybörjare som ingen kände, till en fortsättningselev som alla hälsar på. Det är magiskt. Det går inte att beskriva med ord, känslan är helt underbar. Jag har blivit någon. 

När man har blivit bäst bland de sämsta väntar nästa steg. Man flyttas upp och möter hårdare och mer erfarna fighters. Det är dem du är rädd för. Tuffa, hårda pitbulls som skulle kunna käka upp dig levande. Du är inget annat än en liten valp. Du är Paris Hiltons lilla fjollhund i Louis Vuitton-väskan. Du får smäll efter smäll, och självförtroendet krossas som en blöt fläck på mattan. Du blir sämst bland de bästa.

För att bli bättre måste du brytas ner. Man måste bokstavligen bli nedslagen för att bli ödmjuk igen. Och jag tror att alla går igenom detta. För att utvecklas måste man möta hårdare motstånd.

Det finns folk på klubben som jag tycker är bäst i världen, jag tror inte att det finns någon som kan slå dem. De är mina idoler och jag vill bli som dem.

Men har vi inte alla en överman?

Då kommer nästa tankenöt. Är din överman en annan fighter, eller är det du själv?

Är det en bättre fighter eller är det ditt psyke som hindrar dig?  Hur grym du än blir, hur bra teknik, kondition och styrka du har kommer du ingenstans om du inte har starkt psyke. Eller vad man kallar "att ha hjärta". Du måste tro på dig själv och våga vinna.

Det finns inom dig, antningen har du det, eller så har du det inte. Ditt hjärta styrs helt och hållet av din vilja. Vill du, kan du.
 
Jag har som sagt bestämt mig för att börja tävla. Det ska bli häftigt. Jag känner mig mentalt förberedd på detta. Den enda vägen är upp. Jag har inget att förlora. Det är bara att kämpa.

Jag tränar inte stenhårt nu och jag är inte i toppform, men jag känner mig stabil.

Ramon Dekkers


Bara titta och njut....

Shit det spelar ingen roll om man blockar, man åker ändå i backen. Vilken kraft!

Det rullar

Denna vecka har jag tränat både måndag och onsdag och har även siktet inställt på fredag. Sparringen går bra, jag känner mig mer och mer bekväm i det. Jag testar nya kombinationer och tycker det är roligt.

I början innebar sparring bara skräck för mig. Jag tyckte det var läskgt och jobbigt. Det var alltid en kamp att bara stå ut ett helt sparringpass. Men nu tycker jag verkligen att det är roligt, och jag känner att jag utvecklas. Så alla plågsamma sparringpass har lönat sig.

Jag var även på gymmet i tisdags, så jag tycker att jag är rätt duktig. Det går bra nu, kompis det går bra nu.

Kort om kickboxning

Kickboxning är en kampsport som växte fram i USA under 1960-talet. Ursprungligen kallades sporten full contact karate.
 
Tävlingsformen uppfanns för att göra det möjligt för olika stilar att mötas. Det fanns också ekonomiska intressen som gärna såg att kickboxningen skulle utvecklas till något som liknade proffsboxning. Till en början var det framförallt Taekwondoutövare och karateutövare som möttes med kickboxningsregler. Internationellt används ofta kickboxning som ett samlingsnamn för kampsporter som innehåller slag och sparkar.

Tävlingsformer i kickboxning är bland annat: kickboxing full contact, kickboxing low kick, Thai-kickboxing, kickboxing light contact, kickboxing semi contact, kickboxing freestyle forms och aero kickboxing.

I Sverige används huvudsakligen tävlingsformerna kickboxing full contact och kickboxing light contact samt kickboxing lowkick

Vill ni veta mer kan ni gå in på svenska kickboxningsförbundets hemsida http://www.swedenkickboxing.se/ (klicka på länken)

Crosstrainer

Idag var jag på gymmet igen och hängde med min bästis crosstrainern. Det är så bra konditionsträning för mig. Skonsam mot kroppen men grym träning. Svetten droppar. Härligt. Svettiga människor är lyckliga männskor (i träningssyfte så klart, inte människorna som stinker på bussen)

Fan en crosstrainer skulle man ha hemma alltså. Nu har man ju inte bostadsyta till det. Men ändå. När jag blir rik och berömd ska jag ha ett eget gym hemma. Med en crosstrainer. Det skulle vara nice. Och en boxningsring. Och en boxningssäck. Och lite fria vikter. Och några maskiner. Och ett stall och massa hästar. Och bubbelpool och vanlig pool. Och ett spa. Och ett privat jetplan. Och en yacht. Och en egen ö. Och.... (keep on dreaming Jempa....)

Grymma babes

Ännu ett lyckat dubbelpass på klubben. MIttspass och sedan sparring. Allt gick galant. Idag försökte jag koncentrera mig på att blocka ordentligt. Jag glömmer det, eftersom vi inte kör stenhårt så tar man midjesparkarna utan att blocka. Vilket är jävligt dumt för det är ju poäng. Jag måste börja tänka mer tävlingsinriktat. Slugga mindre och blocka mer.

Idag upptäckte jag hur många grymma tjejfighters vi har på klubben. Vi har riktigt bra brudar alltså. Nu under sommaren har vi bara ett sparringpass per dag, så man träffar fler än vanligt. Det är kul, man hinner sparras med flera och lära känna flera. Idag sparrades jag t.ex med en tjej som är med i VM truppen för kickboxning. Det var jävligt skoj.

För övrigt glömde jag överdel till träningen idag. Vände upp och ner på hela träningsväskan men hittade inget linne. Smartskallen Jempa hade glömt linnet hemma. Suck! Jag tänkte fan inte träna i bara sport-bh. Då kom Helene till undsättning och lånade mig en tshirt. Vilken polare asså,.

Träning igen på onsdag. Det ser jag fram emot!

The ghost?


Ur min motståndares synvinkel efter en rehjäl käftsmäll....

Så suddig, så suddig..... Is it a plane, is it a boat... is it a ghost? Nej det är Jempa. Västen är på och jag är redo för action!

Gårdagens träning gick lysande. Riktigt bra sparringpass. Jag inbillade mig att jag skulle köra dubbelpass, men jag var helt dyblöt efter sparringen. Det fick räcka med ett pass. Onödigt att utmana ödet. Skaderisken ökar ordentligt när man är trött. Skulle vara så surt om jag gick och skadade mig nu när jag har match på gång.

Skönt att ha ett mål i augusti. Då tränar jag hårdare. Känner mig peppad. UG UG UG!

Svettbabes


Jempa & Helene

Helt sänkta efter ett dubbelpass. Vi började med ett mittspass som uppvärmning. Gick galant.

Sedan när det var dags för sparringen drog vi på oss thaivästar. Som skyddar magen och revbenen (när knäna kommer). Vi såg ut som två michelingubbar och körde på rätt hård sparring. Började försikigt men tempo och kraft trappades succesivt upp.
Tanken med västarna är att vi ska vänja oss vid att sparras i dem, så vi är vana när det är dags för thaimatch (man har inte väst i kickboxning).

Vi båda två har blivit tillfrågade att ställa upp på GNO i augusti, Queen of the Ring. Thaimatch, klass D. Störthäftigt!

För övrigt vet ni alla att man svettas som fan när man tränar. Kan ju berätta att transpirationen ökade explosionsartat med västen på. Det droppade om oss...

Reklam!Passar på att göra reklam för sommaren häftigaste evenemang. Alla ni kampsportspundare -> THIS IS THE SHEEEIIIIT!!!

Kom kom kom!

Tillbaka på gymmetDå har jag börjat gymma igen. Jag skaffade ju gymkort i våras eftersom jag ville bli en bättre fighter. Men det där gymkortet har icke använts flitigt. Jempa har legat på latsidan men det är dags att ändra på det.

Idag var jag ensam i gymmet. Hur nice är det? Ett helt gym för mig själv. Jag har kort på ett ställe som har tjejgym i anknytning till omklädningsrummet. Det mesta finns därinne så det finns ingen anledning att gå ut och gymma med alla andra. Jag älskar tjejgymmet, alldeles ensam, fick frusta och stöna hur mycket jag ville. Plus att ingen klädde av mig med blicken.


Plus att om ingen är där, kan man ta kort på sig själv utan att skämmas. Mohahaha... jag och min spegelbild.


Träningen gick bra. Brände 300 kalorier på crosstrainern (min favvo) sen körde jag lite lätt styrketräning. Efter passet var det dags för den sedvanliga återhämtningsprocessen....


Att dricka målarfärg (soyaprotein), uuuuhhh... smakar peck!


Det är bara att svälja och hålla käften!

Nöjd med min insats på gymmet. Känner mig fit for figt att sparras imorgon. Det är "Lördagsgodis för tjejer" imorgon. Ni vet, tuffa balla brudar spöar på små kycklingar....

RSS 2.0