More power, less clothes

Jag var grymt besviken på min prestation på dagens pass. Shit jag vet inte vad som hände, men det kändes som att jag inte pallade någonting. Med Thamers hökögon på mig kände jag stor prestationsångest, och blev givetvis frustrerad när jag inte kunde visa upp min bästa sida. Ville så gärna visa att jag var duktigt, när jag visste att han kollade. Men det blev pannkaka av alltihop. Enligt mig.

Efteråt kom Thamer och pratade med mig.
 
- It looks very good, your kondition is very good. But you need more power. You must do styrketräning. 2 times a week, 40 minutes.
- So du think my kondition is bra???
- Yes, its good.You need to be strong, more power
- Ok, styrketräning. Upper body eller  whole body
- Whole body of course, 1 month, we will see changes, improvement.
- Ok, styrketräning alltså....hmmm....

Jag fick dessutom en skarp tillsägelse om att jag har för mycket kläder på mig under tränngen. Min hoodietröja måste bort. Den är okej att använda på uppvärmingen med inte på själva passet. Thamer övertygade mig om att jag skulle orka mer om jag inte hade tjocktröjan. It will be easier to breath sa han bland annat. Lika bra att testa eftersom Thamer brukar vet vad han snackar om. (Anledningen till att jag har tröjan på mig är för att jag fortfarande tror att jag är tjock, och att jag inte kan visa mig i endast linne och shorts. En tjockis-spärr kvar i hjärnan. Men det var 77-kg-Jempa, nu är jag ju 62-kg-Jempa, hej då hoddie.)

Så då får vi slänga in styrketräning i veckoträningen också. Intressant. Jag är en kratta på styrketräning. Men Lina från klubben ska hjälpa mig med övningar och få lite ordning på mig. Spänannde. Ett, två tre lyft. Och av med tröjan.

(för övrigt pratar jag alltid svengelska med Thamer)


Tvättish the svettish


Tvätta dina träningskläder. Alla ni som tränar kickboxning vet att kläderna man använder är dränkta i svett efter ett pass. Beroende på hur blöta de är kan man fräscha upp dem på olika sätt. Om kläderna är halvblöta brukar jag slänga in den på 40 grader utan tvättmedel, bara för att skölja upp. Är det riktigt dyblöta kör jag dem på 40 med tvättmedel och sköljmedel. Nu till det viktigta:

Tvätta aldrig dina elastiska boxningslindor med sköljmedel
Tvätta aldrig din sport-bh med sköljmedel
Tvätta aldrid dina fotledsskydd i sköljmedel


Sköljmedel försvagar elastisiteten i kläderna. Så om du vill att dina grejer ska hålla längre, skippa sköljmedlet på dessa plagg. Shorts, linne och tröja går bra att tvätta med sköljmedel.

Ha så kul i tvättstugan barn!

Galenpanna


Underhållning på hög nivå.

Muay thai och dans går hand i hand. Shake that ass!

Thaiboxnings SM

Då börjar det bli dags för SM i thaiboxning. För mer info klicka HÄR.

Jag kollade upp biljetter på ticnet och de var ju inte direkt billiga. Jag vill gärna gå och kolla. Grejen är att de billigaste biljetterna ligger runt 300, men då lär man ju bergis stå 2 km från ringen. Man vill ju stå nära, man vill höra smällarna och då är vi raskt uppe i 700. De borde ha studentpriser tycker jag, ha ha ha. 

Jag blev ju så vild sist på Stockholm Open i Täby, hur blir jag i Solnahallen då? Uff, jag vill nog inte veta. Den här sidan av mig är outforskad. Ni ska veta att jag inte var ett dugg intresserad av kampsport innan jag började på kickboxningen. Jag tyckte att det verkade dumt och tråkigt. Men man kan förändras... uppenbarligen.

Svettisdagen


Idag har jag inte firat fettisdagen. Inga semlor här inte.  Jag firade svettisdagen, mitt helt egna svar på fettisdagen. På svettisdagen ska man träna hårt som f-n! Haha, skämt o sido. Jag gillar inte semlor så jag hade ändå inte ätit någon, men jag har däremot tryckt i mig små egenkomponerade kokosbollar (utan smör, utan socker).

Träningen idag var som sagt mycket svettig. Vi hade 25 minuters intensiv uppvärming. Vi brukar vanligtvis inte ha såna långa uppvärmingar men vår tränare idag freebase:ade som fan. Musiken dunkade på högsta volym och vi körde nåt som liknade extreme-aerobis. Cheeezes. Bästa uppvärmingen någonsin. Tyvärr blev det inte mycket tid över till kickboxning (45min)  men det var helt okej för mig.
Det är väldigt kul när saker bli annorlunda. Jag tror att det är just det som gör att den starka passionen för kickboxning hålls vid liv. Varje gång jag kommer till klubben har jag ingen aning om hur träningen ska se ut. Det blir en överraskning varje gång. Och eftersom vi har 5 olika tränare så är träningen mycket varierad.

Så fort saker blir rutin ökar risken för att man blir uttråkad. Kör man samma visa varje gång man tränar kommer man till slut tröttna på det. Just därför gillar jag annorlunda pass! I love it.

Jag inser också att min heta passion för kickbosningn kommer svalna (bara svalna, inte försvinna). Men jag är inne i nyförälskelsen och smekmånaden nu, och det är jävligt nice! Ouuusss!

Handdukstjuvar

Sjukt bra träningspass idag. Tog ut mig fullständigt. Det var ett tag sen jag körde så hårt. Det var hur skönt som helst att "kollapsa" på mattan och vara "halvt medvetslös". Låg på mattan och njöt av känslan av total urladdning. Det är en helt underbar känsla, jag förbrukade varenda uns av ork jag hade i kroppen.100%. Jag var knappt kontaktbar efter passet, låg bara på mattan och såg lycklig ut.

Sedan hände något intressant i omklädningsrummet.... (Jag, Julia, Leila och Maria)

Vi står och klär av oss för att hoppa in i duschen. Då säger Julia att hon har glömt handduk. Jag ska precis börja retas med henne "Ah men Julia va fan du är....." När jag tittar ner i min träningsväska, och ser till min förskräckelse att jag inte heller har någon handduk. "Vad i hela!?!?" Så där står vi som två fåntrattar, jag och Julia utan handduk.
Det slutade med att jag fick låna Leilas handduk (tack!) och Julia fick låna Marias handduk. What are friends for liksom??? Vi är som en enda stor svettig familj.

(Jag är ändå helt övertygad om att det finns en liten handdukstjuv som snor allas handdukar medan man tränar. En ilsken liten tomte som livnär sig på andras handdukar.)

Kickboxningsfri helg

Jag missade söndagspasset idag. Det är alltid kul att köra på söndagar för då finns det bara ett "fortsättningspass" att välja på, så man brukar träffa de flesta boxkompisarna just på söndagar. De flesta är bakfulla men går till träningen för att gottgöra helgens kaloribomber och galna upptåg.

Eftersom jag varken tränade lördag eller söndag kommer jag stå och hänga på dörren till klubben imorgon, dreglandes: tränaaaaa, boxaaaa, svettas, sparkaaaaa...

Jag är fortfarande lite tossig efter gårdagens häftiga event. Det var så coolt att se. Ska boxa biljetter till SM i thaiboxning, det skulle tydligen vara i mars. Får kolla upp det där lite närmare.

Thai tävlingar


Jempa & Julia
 
Idag var thaiboxningsmatcher på Strike Boxing Club. Jag, Julia och Maria var på plats. Det bjöds på D-matcher och B-matcher.

D-klass Detta är den lägsta klassen inom thaiboxningen. Det är tre ronder på två minuter vardera med en minuts vila emellan. Knockout är inte tillåten och endast 70% av kraften får användas. Domarna tittar nog på teknikerna och matchen avgörs på poäng. Armbågstekniker är ej tillåtna.

B-klass Fem ronder på 2 minuter vardera med 1 minuts vila emellan. Som i C-klass är knockout tillåten.


Min idol från klubben Jill (även känd som String-Jill) ställde upp i en D-match. Hon är otroligt grym. Jag stod och vrålade vid ringen "Bra Jill, hejja Jill, kom igen Jill, du är bäst Jill" och så vidare. Jag var hennes egna lilla fanclub. Tyvärr fick matchen brytas p.g.a. skada efter 1 rond. Tråkigt. Men den ronden hon bjöd på var spektakulär, den andra tjejen hade inte en chans. Jill blockade allt och satte flera fina tekniker och 2 svep!

Sen körde Christopher från klubben en D-match också. Han slet hårt men blev gång på gång "bulldozad" av sin motståndare. D.v.s. killen sprang rakt in i Christopher utan att göra några direkta tekniker. Christopher förlorade tyvärr matchen men han gav sin motståndare rehjält med smörj.

För övrigt fick jag se en tjej-match i B-klass. Jäklar i min låda. De där brudarna bjöd på en ordentligt show. Hela publiken ropade och skrek. De slogs vilt i varenda sekund av ronden. Ingen mjölkning här inte. Blodet sprutade och tjejerna dunkade på varandra ordentligt. Wow! Vilken känsla! Jag var alldes i extas stod och vrålade vid ringen som en galning. Det går inte att beskriva med ord hur ballt det var. Coolaste matchen jag sett live.

Händelserik dag, thaiboxning i 5 timmar. 

Karate kidJempa-San

Haaaiii-yaaaa!

Gultira


Min blåtira har blivit en gultira. Vet att det inte syns så bra på bilden. Men den är gul iallafall. (igår var den grön)

Träningssugen

Igår var jag vuxen nog att stanna hemma och arbeta på min examinationsuppgift. Det var svårt att inte smita iväg till träningen. Särskilt när man får sms från Julia så låter såhär:

"Tidiga passet. Sen kan vi sparras igen. Christopher kan coacha igen! Puss"

Jag hade ju så sjukt kul sist vi sparrades, som ni läste i tisdags. Kände mig vansinnigt framgångsrik. Jag var ju så taggad att köra igen. Men jag tvingade mig själv att vara en ansvarstagande vuxen kvinna och stannade hemma. (under protest) Har en jobbig examinationsuppgift nu som jag inte riktigt får grepp om. Motivationen är låg och jag blir lätt distraherad. Blä. Skit samma. Den ska in imorgon. Det blir vad det blir.

Idag tänker jag iallafall belöna mig med lite kickboxning. Yey! Ska köra 15.40 passet. Det är en bra tid. Man har redan ätit lunch och det blir middag efter träningen. Finemang


Shoutout till Pricsillas danstjejer! (hon berättade att ni läser bloggen, sötisar!)

Muay thai girlsEn samling av stenhårda thaiboxare. Skulle inte vilja möta dem i ringen. Fan jag skulle inte ens våga möta dem i omklädningsrummet. Haha!

Enjoy!

Träna och ha kul samtidigt


Dagens träning var något utöver det vanliga. Brandon höll i passet och inledde med en mycket hård uppvärming. Tror nog att det är hans speciallitet - Riktigt hårda uppvärmningnar. Efter uppvärmingen körde vi sparringövningar och massa roliga "lekar". Vi fick t.ex. boxas på knäna. Det var sjukt jobbigt men jättekul. Insåg hur svårt det är att röra sig på knäna, man fick förlita sig på sin boxning. Sen fick vi köra lite "brottning" och det var också skitkul. Först när Brandon visade övningen tänkte jag "eh... han har nog smakat på morfars hostmedicin för det här är kickboxning inte mma". Men det var skitkul, vi skulle försöka komma loss och rulla iväg varandra. Det var svårt att hålla sig för skratt, och även denna övning var fysiskt ansträngande. Vi körde många två och två övningar, och på dessa kan man inte fuska. Det var bra för mig som brukar bli lite lat. T.ex. fick vi stå och knäa varandra samtidigt som vi skulle hålla varandra om nacken. Vi körde många roliga övningar som är svåra att förklara så här i text. Men summan av kardemumman var att dagens pass var otroligt innehållsrikt och underhållande. Massa skratt blandat med svett.

Efter passet körde vi sparring i sparringrummet. Det var jag, Julia och Christopher. Vi turades om att köra med varandra. Christopher har kört länge och tävlar så vi passade på att be om råd. Medan jag och Julia sparrades kollade Christopher och kom med bra konstruktiv kritik. Jag tyckte jag växte otroligt mycket bara på dagens sparring. Det kändes som jag blev bättre och bättre för varje rond. Åkte på en hel del hårda krokar, men jag lyckades ge igen ganska mycket. Det blev faktiskt ganska hård sparring idag och det kändes helt okej.
 Sjukt nöjd med dagens träning. Är redan sugen på att köra sparring snart igen efter dagens framgångsrika träning.

Stackars lilla mig


Åhh, så synd det är om mig. Stackars liten. Nämen oj oj oj, kära nån...

Det är bara sådana blickar jag har mött idag. Folk lägger liksom huvudet på sne och nickar lätt. Som typ "blinka en gång om vi ska ringa polisen, nicka två gånger om du är kickboxare" (fast ingen tänker det sistnämnda).

Jag har iallafall varit och tränat idag. Och på klubben får man inga sådana blickar. På klubben är det coolt med en blåtira. Skönt! Där får man en klapp på axeln och ett "bra kämpat rocky". En blåtira på en kickboxningsklubb är som en liten medalj. Den visar att man har kämpat hårt. Vår tränare Thamer blev helt överlycklig när han fick syn på mig och min blåtira; Good good, I see you´ve been training hard". En blåtira är som ett kvitto på att man har tränat hårt. (kanske även på att man inte håller guarden, tolkningsfråga...)

Sparringen idag var kul. Men jag har märkt en sak. Om jag sparrar med någon som jag vet är bättre än mig så låser det sig helt för mig. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag sätter inga kombinationer och blir helt ställd. Glömmer allt jag lärt mig och blir helt nollställd. Undrar hur det kommer sig. Kör jag med en person som jag inte vet något om, så går det skitbra. Konstigt det där, hur hjärnan fungerar. Det är som att min hjärna säger "nej han/hon är bättre än dig så du kommer ändå inte sätta nåt, så försök inte ens". Den mentaliteten måste jag arbeta bort. Ögonaböj!

(ps. angående rubriken; det är inte ett dugg synd om mig! haha. ds.)

Världens bästa massage


Oh la la, vad skönt det ska bli med massage.

Vart fick du kameran ifrån!? Ge hit den där. Genast! Annars åker du på stryk!

*dreglar på kudden*

Alla idrottsmän/kvinnor behöver en privat massör/massörska (?) ehh...
Det här är Anna, en mycket kär barndomsvän som jag tycker väldigt väldigt mycket om. Hon bjuder på massage med jämna mellan rum och det är hur skönt som helst. Bra för kroppen, fysiskt och psykiskt. Det är även väldigt bra när man har träningsvärk. Och så var det något med slaggprodukter och.. ja hur som helst, det är bra.  Anna är bra.

Idag fick jag 1 timmes massage hemma hos henne, det var lovely. Kände mig alldeles flummig när hon var klar. Maximalt avkopplad. Men hon mördade mina pecs. Ay ay ay caramba!

Har hållt mig borta från träning hela helgen så jag kommer vara helt speedad på träningen imorgon. Kul att hinna sakna kickboxningen lite. Blåtiran är givetvis kvar, men nu börjar den skifta färg. Grå, svart aktig. Och lite gul. Not pretty. Men det tillhör ju sporten, det tillhör vardagen.

Undra hur det skulle se ut om 2 blåtiror, en på varje sida. En helt ny typ av "sminkning".... nae.

Bläckan 24 timmar senare


Som vänat är jag jättesöt idag. Visst ser jag lycklig ut?

Nej, men det är inte så farligt. Den syns ju knappt....

Liar, liar pants on fire!

Blåtira nummer två


Ser ni den där blå-gråa fläcken under ögat? Japp japp, en till blåtira. Gissa om jag kommer vara söt imorgon...

Blåtirorna ser ju ofta inte så dåliga ut direkt när man får dom. De "växer" sen och skiftar färg. Och det ser inte så jäkla hett ut. Folk tror typ att man har blivit hustrumisshandlad. Pyttsan! Jag är kickboxare för fan.

Träningen idag gick mycket bra. Jag orkade hela ronder och körde på ganska bra. Mina blåa små fötter hade återhämtat sig så jag kunde sparka på rätt hårt.  Efter passet gick jag och Helene in i ringrummet och sparrades lite. Det var faktikst jättekul. Vanligtvis sparras vi inte med hjälm, men jag slängde på mig en hjälm ändå. Det gjorde stooooor skilland. Jag blev plötsligt supermodig och provade på alla möjliga kombinationer och tekniker. Helene hade också hjälm så vi körde lite hårdare än vanligt. Tror nästan att jag ska göra hjälmen till en rutin vid sparring. Man känner sig tryggare.

Wei!

Oh Gina...


Coolaste bruden i stan. Idolen. Mmm....

Americas next top model


Tyra: Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Vad gör hon?

Miss J: Herregud, det är hemskt! Jag är mer kvinna än vad hon någonsin kommer bli

Tyra: Det värsta är att den här bilden var den bästa av 100, de är helt katastrofala

Nigel: Hon är inte fotogenisk

Miss J: Hon suger, hur tänkte hon när hon la sig sådär på golvet, inte graciöst

Tyra: Jag kunde inte sagt det bättre själv och såg ni på catwalken? Hon ramlade 3 ggr
Miss J: På samma ställe varje gång, i vändningen

Nigel: Hennes bilder går inte ens att retuchera, hopplöst
Tyra: Case closed. Hon får åka hem
.

Jempa, you are not i the running to become americas next top model....

Tacka fan för det!


En kickboxning light tack

Dagens pass var verkligen lugnt. Jag blev bara halvsvettig. Det kan eventuellet ha att göra med att, jag igår körde med de hårdaste mittsarna, och mina fötter var alldeles röd-blåa idag, och då var det inte så kul att sparka hårt idag, på de hårdaste mittsarna igen. Hängde ni med?
Mina ömma fötter gjorde att jag inte sparkade hårt, därför blev jag inte lika trött. Satsade på boxningen istället. Vilket jag verkligen behöver. Tycker själv att min boxning är halvbra, jag vill att den ska bli helbra. Träning ger färdighet.

Det kändes helt okej att det var ett light pass. Jag behöver ju inte träna mig medvetslös varje gång. Även fast jag verkligen gillar att träna tills jag inte vet var jag heter. Älskar känslan. Nöjd med dagens enklare pass, det eggar mig bara mer att köra hårdare nästá gång. 

OOOUUUSSSS!

Jag sätter 1000 spänn på kängrunDumma människor. De förtjänar stryk!

AbstinensSom ni märker så gick det där "håll-dig-borta-från-kickboxningen-i-en-vecka-projektet" åt pipsvängen. Jag kunde inte hålla mig idag och drog till träningen.

Riktigt skönt pass idag. Ett sånt där drömpass där allt känns så rätt. Jag orkade hela passet utan problem, det var bara att ge sig fan på att orka. Svetten rann i kopiösa mängder. Hade en stor blöt fläck på magen och på ryggen. Vid snabba vridningar stänkte svetten så där coolt som det gör på film. Precis som på tv. Jag var on fire och älskade varje minut av passet.

Jag var på så bra humör att jag faktiskt strechade (på riktigt) efter passet. Annars brukar jag bara gå och mingla när alla strechar. Tjena, gick passet bra? Nämen hej det var inte går? Tja hur kändes passet? Jaha du strechar benen, trevligt? Oj värst vad du var vig? Hur går det med träningen? Jag upptäckte idag att det går att strecha och mingla samtidigt.

No way José

Igår lyckades jag hålla mig borta från kickboxningen. Istället hamnade jag på SATS med min kompis Kristina. När jag var där insåg jag mer än någonsin att kickboxningen är bättre än SATS. Jag hade ju gymkort där i några år. Men kom fram till att jag spenderade mer tid i duschen och bastun är på själva träningsanläggningen. Inte undra på att jag aldrig kom i form. Det blir ju inga muskler av att sitta och svettas i bastun.

Så springandes på löpbandet insåg jag hur sjukt tråkigt det är att springa på löpband. Man kommer ju ingenstans! Sen när jag hade sprunigt klart tänkte jag att jag skulle köra lite stryketräning. Men, jag upptäckte snabbt ett problem med träningsmaskinerna. Man är måste sitta på de flesta maskinerna. Det gillade inte min svanskota. Aj aj aj! 

Man måste verkligen ha självdiciplin om man ska lyckas med träning på ett gym. Och det har inte jag. Jag behöver ha Jacob, Sami, Brandon eller Thamer vrålandes i 150 decibel: KÖR KÖR KÖR! More power! Hårdare! Faster! Annars blir det ingen ordning på mig.

Sats? No way José. För tråkigt. Kickboxning is my shit. Ska vila idag men imorgon blir det kickboxning. Laddar batterierna. Wei.

Höger eller vänster?

Mitt största handikapp på träningen är inte astman, det är inte heller utboxade kontaktlinser, det är höger och vänster. Jag har så löjligt svårt med höger och vänster. När jag själv kör måste jag verkligen tänka till när vi har fått en kombination. T.ex. Höger rak, vänster krok och höger spark. De där orden höger och vänster brukar ställa till med problem. 

Det som är ännu svårare är när jag håller mittsar för någon annan. Då ska den personen kanske slå höger vänster höger och då har jag fan ingen aning om vart jag ska hålla. Fattar inte varför jag har så svårt med det där. Det funkar bara inte, jag måste alltid fråga den andra personen först för att verifiera att jag håller rätt. Jag har åkt på många onödiga smällar för att jag trasslar till det.

Tydligen är det inte helt ovanligt att just tjejer har svårt med höger och vänster, hur kommer det sig....

Fram och bakom är mycket lättare. De flesta fighters (precis som i alla kategorier) är högerhänta. Då står man på ett speciellt sätt. Vänster ben fram och höger ben bak. Vänster handen är jabben och höger handen är kanonen. Om tränren säger bakre rundspark då brukar jag hajja direkt. Säger han att jag ska jabba vet jag att det är vänster handen, den främre d.v.s.

Gissa hur kul det är att få en vägbeskrivning via mobiltelefon av mig? Ni kan lika bra fråga en lyktstolpe.

Morgonpasset

Idag blev det "morgonpasset". Med morgon menar jag 10.50, vilket andra kanske tolkar som lunch. Det var ett ganska lugnt mitspass. Jag var inte on fire idag och fick rådet att ligga lågt med träningen ett tag. De tyckte att jag såg sliten och allmänt slut ut. Ordet "överträning" kom upp ett flertal gånger. "Du är här alldeles för ofta".

Så tipset jag fick var att vara utan kickboxning i 1 vecka och gå och simma istället. Hur ska det gå? Jag kommer ju att få kickboxningsabstinens. Men å andra sidan kanske det är bra att vila lite.

Jag har absolut förstått att man kan bli beroende av träning. Jag tror att jag har blivit beroende av kickboxningen. Jag äter, dricker, skiter och sover kickboxning. Det är konstant på hjärnan. Kanske 1 vecka utan kickboxningen skulle göra mig gott trots allt...? Jag fundera på saken.
.


Lunchpass

Idag körde jag ett lunchpass, 12-13. Det var riktigt grymt. Vi körde väldigt aggresiva kombinationer och jag tog i för kung och fosterland. Vi körde knän idag och jag höll nästan på att skicka in min hållare i skåpen. Givetvis körde vi på mittsar, annars hade jag inte bankat på. Jag körde stenhårt. (självklart frågade jag hela tiden om det var okej). Jag slog, sparkade och knäade allt vad jag orkade. Det var en riktig urladdning och det kändes grymt skönt efteråt. Kände mig otroligt aggresiv och fullkomligt dödade mittsarna.

Efter passet och en välförtjänt dusch smörjde jag in nacken med linement. Eftersom jag fortfarande har lite ont:

- Åh vem är det som luktar så gott?
- Det är jag
- Det luktar melon, vad är det?
- Det är mitt linement
- Aha, vart har du ont?
- Nacken
- Okej, sätt dig så ska jag känna


Carina, vet inte om det är med C eller K, men iallafall. Hon kände och tryckte och klämde på nacken. Det gjorde förbannat ont.

- Det här är ju inte bra
- Ok, är det helt kaiko eller?
- Nja, men du borde absolut söka upp en kiropraktor
- Ok, varför?
- Ja, det måste knäckas tillbaka, kotorna sitter inte rätt
- Okej
- Så borde du ha bettskena på natten
- Det har jag, men jag har bitit hål i den
- Ok, men sov med ditt tandskydd istället, prova.
- Okej, det har jag inte tänkt på, absolut jag testar tandskyddet i natt
- Så behöver du käkmassage innan läggdags
- Men det gör ju skitont
- Jo, men det behövs

Carina är en mycket erfaren kickboxare och jag är inte helt hundra på vad hon har för utbildning. Men hon kan otroligt mycket om träning, kroppen, kost och hälsa. Plus att hon visste precis vart hon skulle trycka i nacken. Hon är bergis näringsfysiolog eller sjukgymnast eller nåt liknande. Så jag har fullt förtroende för henne och kanske helt enkelt borde boka en tid hos en kiropraktor. Men det känns jävligt läskigt. Jag vill inte knäckas hit och dit, tänk om det gör ont.
Så inatt ska jag sova med tankskyddet, kanske boxas och sparkas i sömnen då, vem vet.

Vilodagar

Ingen träning igår, ingen träning idag. Behöver vila.

Vem vill rida häst?

Dagens träning var grym. Fys-inriktningen efter passet var ben. Det var riktigt kul. Jag körde med min söta vän Julia, hon fick hoppa upp på min rygg och jag fick gå med henne på ryggen. När tränaren klappade var det dags för 10 knäböj. Oh la la, det brände verkligen i låren. Med Julia på ryggen travade jag glatt vidare för att sedan åka på flera knäböj. Jag kände mig som en liten åsna men det var så jävla kul. Tur för mig att hon inte väger så mycket. Hon är en nätt liten sak. Men jag kan ge mig fan på att jag har dunder-träningsvärk i låren imorgon iallafall.

Vår tränare. Thamer, har roliga och nya träningsvarianter. Det är kul att göra såna saker. Man skrattar och har kul samtidigt som man tränar grymt hårt. Ibland hoppar vi bock, det är också kul. Det blir som en lek. Och alla vet att Jempa älskar att leka. Man blir lätt trött på samma gamla övingar så det är kul när det kommer nya grejer. Rida-häst-övningen var jätterolig!

Efter passet idag låg jag utslagen i ringrummet när Jeanette (en hjälptränare) kommer in och lurar i mig att jag ska hålla mittsar i nästa pass. Då har de blivit ojämna par på följande pass. Jag ligger typ halvt avsvimmad men är så jävla lättövertalad att jag ställer upp. Så jag går snällt ut till träningen och håller mittsar (de tyngsta mittsarna) under ett pass. Armarna fick ordentligt med träning. Det är tungt att hålla de där sakerna. Efter mitt eget pass var jag totalt slut och hade inte en tanke på att röra en muskel till på minst 24 timmar, men det blev visst lite extra arm-axel träning. Kroppen orkar mer än vad man tror. Det enda som cirkulerade i huvudet under det andra passet var "mat...mat.. mat... hungrig..."

Imorgon räknar  jag med att låren och armarna kommer vara riktigt riktigt möra. Träningsvärk deluxe....

SpecialeffekterVem behöver specialeffekter när man kan använda riktiga människor... ha ha ha

Yeeeees!

Jempa is back in buisness. Träningen idag gick strålande bra. Så bra att jag körde dubbelpass. Sparringövningarna gick galant och mittspasset efter lockade fram Hulken i mig. Jag slog allt vad jag orkade. Bang bang bang!

Sitter nu i soffan efter att ha dödat en tonfisksallad med quinoa. Den hade inte en chans. Jag attackerade den och lämnade inga spår.

Humöret är på topp. Smile från öra till öra. Känner mig full av energi. Som en duracell-kanin. Det var skönt att få "slå av sig" under mittspasset. Bara skita i tekniken och dunka på allt vad man har. So nice. Hjärtat pumpar för fullt och svetten droppar ner från hakan, bang bang bang...!!!

Måndag igen

Så där ja. Nu är det måndag och ny vecka. Vi lägger slappar-veckan bakom oss och tar nya tag. Det är dags att visa vart kylskåpet ska stå! Right ladies?

Jag har inte riktigt följt de riktinjer jag hade bestämt mig för vid årsskiftet. Det har vart lite fusk hit och dit. Men regler och riktlinjer är ju till för att brytas, eller hur. Idag tänkte jag köra ett fortsättningspass - sparringövningar. När vi tränar sparringövingar så sparras vi men ofta med en bestämd kombination en rond, och vid nästa rond kör  vi en ny sparringövning och så vidare. De sista minuterna på ett sånt pass brukar innebära fri sparring så vi får testa det vi har lärt oss "på riktigt" i fight.

Sparringövningarna är bra för då fyller man hela tiden på med nya tekniker och kombinationer i ryggmärgen. När man väl ska sparras kan det ibland stå still i huvudet för man kommer inte på nåt. Öhh... rakt, uppercut, krock, midjespark.. eller öh.. hur var det nu, var det vänster eller höger...eller var det lowkick.....  Man har liksom inte tid att stå och funderna så länge, för då hinner den andra klappa till mig.

Det måste komma naturligt. Och det kommer med erfarenhet och träning. Det är därför alla bara vevar (me included)  i början för de kommer inte på någon kombination. Därför är det "farligare" att träna med nybörjare, för de har inte samma kontroll i rörelserna och kör den så kallade "rallarsving"-teknken. Så ett tips till alla nybörjare - kör med de bästa. Det kanske känns läskigt men det lönar sig i längden.

Så ja. Nu ska jag fixa någon lunch och packa väskan, sen ska det banne mig tränas. Ska se om tävlingcoachen kan ge med några konkreta tips om hur jag ska "orka ronden ut".

Tävlingsregler för kickboxning

För er som undrar hur tävlingsreglerna för svensk kickboxning ser ut, klicka här och sen "öppna". Det är ganska mycket att läsa, så ni är beredda på det. Rätt mycket regler att hålla i huvudet. Happy reading!

Jag kan säga att jag skummade igenom det där dokumentet inför min första match, men det var  lite för mycket läsning för min smak. Så jag gick in och vevade och hoppades på det bästa, ha ha ha!

Kampsport är underhållande...Vissa vet bara inte det är dags att sluta. "Att vara sin egen värsta fiende" har fått ett nytt ansikte.

Energi

Gårdagens träning var ingen höjdare. Jag har börjat bli lat. Jag orkar inte hela ronden. Jag ger upp alldeles för lätt. Förut orkade jag ronderna ut, och jag orkade dubbelpass. Vet inte vad som har hänt riktigt. Jag håller inte hela ronden och måste vila mitt i. Jag har funderat på att slänga in jogging 2 ggr/vecka för att förbättra konditionen. Jag har ju friheten att springa nu på vintern med astma apparaten. Jag ska snacka med vår tävlingscoach han ger goda råd för att att bli en bättre kickboxare. Gissar på att han säger jogging eller styrketräning. Ska fråga på måndag så får vi se vad han säger.

För övrigt har jag varit på jakt efter en bra sport-bh. Det är skitsvårt att hitta någon som är perfekt. Har letat på de flesta sportaffärer men jag har inte hittat någon som är bekväm och ger tillräckligt med stöd. Upptäckte också att de kostar runt 400 kr, för dyrt!
Men som kvinna är sport-bh absolut nödvändigt när man tränar. Svårt för er killar att förstå, men det är VÄDLIGT viktigt. Typ lika viktigt som att ni har susp vid sparring. Hajjar ni?

RSS 2.0