Rudolf med röda mulen

Jag åkte på världens  j-vla smäll igår på träningen. Buhu. Jag sparrades med en tjej (riktigt grym brud - har kört länge och tävlar)  och vi lajjade runt lite. Sen fintar hon en push kick mot magen och trycker upp den, med hälen först rakt på näsan, underifrån. AAAAJJJJJJJJJ! Rudolf med röda mulen.... helt röd och svullen.

Så för alla er som undrar vad en push kick är, låt mig förklara. Man lyfter knät högt upp rakt fram, sen sparkar man rakt ut, d.v.s. sträcker ut benet, spark mot magen. Enklaste sparken man kan lära sig för övrigt. Jag som inte har koll på läget sänker min guard när jag ser att en push kick är på väg mot magen, sen PANG hon hittar luckan och trycker upp hälen underifrån på näsan. (Guarden är när man skyddar ansiktet, handskarna på varsin kind och underarmarna skyddar magen.)

Idag har jag mycket ont, men näsan är inte lika röd. Snyter blod.

Vill man bli fin får man lida pin heter det väl? För mig gäller det;

Vill man bli bra på att GE stryk måste man FÅ stryk.

Skaffa en blogg!

Varför ska man ha en blogg egentligen?

En mycket god vän och släktning  till jmig (ja, alltså, hon är BÅDE vän och släkting) har tjatat på mig en längre tid. Skaffa blogg, skaffa blogg.... och så vidare.

Men varför? Vad ska man skriva om? Det känns som att man måste ha en historia att berätta. Men vad ska jag berätta?  Vi satt och funderade ett tag...

-" Berätta hur du gick ner 13 kilo 6 månader!!!
- Bra ide! Så kan jag berätta om kickboxningen också!
- Ja det blir jättebra."

Så var jag igång. En bloggande kickboxare.


Fyra goda råd

Här kommer fyra goda råd till en lyckad viktnedgång:

1. Gör det till en tävling
2. Hitta en medtävlare
3. Synliggör resultaten
4. Stötta varandra


Sanningen på kylskåpet


Andra bullar

Nu blev det andra bullar, d.v.s. inga bullar alls. Jag förde statistik på min viktnedgång. Jag vägde mig varje måndag och skrev upp resultatet på tabellen som jag hade sattpå kylskåpet. Där stod det, svart på vitt. Från 77 kg och neråt....

76 kg v. 13
74 kg v, 14
74 kg v. 15
73 kg v  16
72 kg v. 17
72 kg v. 18
70 kg v. 19

Jag nådde mitt första delmål på 7 veckor. Från 77 till 70. Hur gjorde jag det???

Något ni ska veta är att jag är en tävlingsmänniska. Jag älskar tävlingar och vill alltid vinna. Jag och min fästman tävlade, vem kunde gå ner mest? I sanningens namn så var det nog bara jag som tävlade, visserligen skrev han också upp sin vikt varje måndag, men han tävlade inte.

Genom att föra statistik tävlade jag med mig själv (och min fästman). Pappret satt på kylskåpet, fullt synligt för släkt och vänner. Det fanns en baktanke med placeringen av viktresultaten. Alla såg, jag ville vinna. Detta motiverade mig att inte fuska eller ge upp. 

Ingen mer snabbmat, inget mer godis, ingen glass... o.s.v. Jag började äta mindre portioner och slutade med godis och snabbmat. 7 kg på 7 veckor. Viktväktarna släng er i väggen, min metod ät grym! Jag kan ju passa på att tillägga att jag var med i viktväktarna en gång i tiden men det funkade inte på mig. (inget ont om viktväktarna, det funkar säkert för många)


77 kg

Det började i våras. Närmare bestämt den 17 mars. Jag ställde mig på min blåa ikea-våg i badrummet. 77 kg. Sjuttiosju kilogram. 1,69 cm lång och 77 kg tung. Det såg inte bra ut. För mycket snabbmat för lite motion. Hade träningskort på SATS men tillbringade mer tid i duschen än på rullbandet. Det var dags för en radikal ändring. Nu blir det andra bullar....

Jag började skriva en tabell över min vikt. På kylskåket satte jag ett linjerat A4 papper.

Första inlägget: 77 kg vecka 12.
                           
Nu skulle jag ändra mitt liv.

RSS 2.0