Hasta la bye bye 2008Året som gått kommer aldrig tillbaka.

Sista dagen på 2008Sista dagen på året. Tyckte att en dansmus i fightstand med guarden uppe var en passande bild. Tror nästan att den påminner lite om mig själv.

Spelar ascool och grym men är egentligen snäll som en liten mus.

Gott nytt år allihopa! Fira lugnt. Konsumera alkohol med största försikighet och ge fan i fyrverkerierna, det är livsfarligt.

Värst vad pensionärs-pessimistisk det lät. (?)

skadeglädjeHa ha ha! Skadeglädje är den enda sanna glädjen....

idag är vi snälla

Idag har vi kunnat skratta åt gårdangens katastrofala träning. De heta känslorna har svalnat. Haha. Men vi tror fortfarande att vi ska träna på separata håll. Han på gymmet och jag på kickboxklubben.

Jag har hört från flera källor att par ofta ryker ihop vid träning. Så vi är helt normala.

Misslyckad träningAtt träna med sin partner är inte att rekomendera. Det går helt enkelt inte. Man blir arg på riktigt. 

Eftersom det är öppet hus på min klubb tog jag med mig min kille till träningen idag. Ingen bra ide. Uppvärmningen gjorde vi på skilda håll så det funkade. Han hoppade hopprep i ringrummet och jag joggade runt i lokalen (separata rum). Sen när vi skulle träna ihop gick det åt pipsvängen.

Han ville ta det lugnt, jag ville träna hårt. Redan där brast det.

Det konstiga är att jag pratade med en kompis om detta förra veckan. Vi åkte hem tillsammans efter träningen och började på något sätt att tala om träning med sin partner. Hon klarar inte heller av att träna med sin kille. Vi skrattade båda två och undrade varför det inte går. Det kändes dock bra att höra att hon och hennes kille inte heller kan träna ihop. Haha, låter nästan som lite skadeglädje. Kul att höra att vi är lika dåliga på att samarbeta med våra partners.  

Undra varför? Man blir nog extra känslig helt enkelt.

Med detta i huvudet skulle jag tänka extra noga på det på träningen idag. Jag försökte hålla mig lugn och kommunicera med honom under passet. Men det gick väl sådär.

Vi skrek på varandra i bilen hela vägen hem.

Snart är det dags att ta i med hårdhandskarna

Shit det är nyårsafton på onsdag. Gah! Jag har alltid tyckt att det är LÅNGT kvar till nästa år. Men icke! Torsdag morgon börjar det nya livet. Hemlagad mat, hård träning och slut med snacksandet i veckorna. '

Jag känner att jag behöver utforma en plan. En slags planering som jag ska följa. När jag började mitt viktnedgångsprojekt satte jag upp en tabell med min vikt varje vecka. Hur ska jag gå till väga denna gång? Jag behöver inte räkna kilo efterso jag tycker att jag väger ganska lagom. Ska jag fota kroppen varje måndag kanske? Och sätta upp bilden på kylskåpet...???

(Kanske inte blir någon vacker syn för mina vänner om de kommer på besök. Ha ha ha!)

Tvättbräda - Öhhh...

<---- Jag är helt seriös med att få tvättbräda till sommaren. Jag  har däremot ingen aning om hur jag ska lyckas med det. Jag hatar ju att göra situps och jag älskar godis. Ingen bra kombination. Men om jag håller mina nyårslöften:
- Sluta med red bull och coca cola
- Börja laga riktigt mat hemma i köket
- Bara snacks och godis på lördagar
- Träna 4 dagar i veckan

Så kanske det går...

Någon som känner att de vill ge mig råd och tips???
(kanske kan rita några rutor med bläckpenna...)

fyra kickboxare och fyrtiofem öl senare...

Öl efter öl efter öl efter öl efter öl...

Igårkväll var jag ute och festade med ett gäng kickboxare. Det var riktigt nice! Vi startade kvällen på ett billigt ölhak men stenhårda träbänkar och avslutade kvällen i en mjuk soffa på en brasiliansk klubb.

Och den där klubben alltså. Det var olagligt dåligt. DJ:n spelade som en 5 åring som har fått sin första cynt i julklapp. Han var pinsamt dålig. Han körde någon jävla MSN låt. Fattar ni? Han mixade popup ljud och vibbar från MSN. Väx upp för fan! Spela riktigt musik, och gärna HELA låten. Jag är ledsen mr.DJ men du behöver gå på kurs.

Nästa problen: Pingisbord??? Vad i heee.... Pingisbord hör hemma på fritidsgårdar. Alltså seriöst. Jag gillar pingis, men jag betalar inte 120 spänn i inträde på en klubb där the main event är pingpong. Cheeezzez!

Klubbens enda plus var de mjuka sofforna. Min svanskota gillade dem. Klubben får 1 av 5 toast. Sällskapet får 5 av 5 toast.

Anyways.....
Under kvällens gång lekte vi "jag har aldrig" i många omgångar. Vilket resulterade i att jag lärade känna dem mycket bättre och jag har en hållhake på alla. Jag kan tillägga att jag var nykter hela kvällen så jag hade stenkoll på allt. Mohahahahaaaaa!

Något som var annorlunda igår var att jag var helt avslappnad. Annars när jag är ute brukar jag vara orolig och nervös. Men med det här gänget kände jag mig coollugn. Trygg och avslappnad. Kanske berodde det på att jag hade tre stycken grymma fighters som kunde försvara mig ifall någon började tjafsa.Bara en teori.
Vanligtvis är jag på helspänn, klagar på att musiken är för hög, blir sur när folk trampar mig på skorna, gnäller i den milslånga toakön till damernas och så vidare.... En sak är säker, vi ska absolut dra ut och festa igen!

Klockan 03.00 lovade vi varandra, kastrullfulla, att träna tillsammans på måndag. Bränna öl-kalorierna.

- Ja sckaa trna!
- Ja shckaa också
- Sesh på månda
- Hejpåre
- Trääääna sig lite
- Box box


De var så jävla söta. Jag borde tagit kort.


Hög spark


Ännu en instuktionsvideo. Idag är det höga spaka som gäller. Glöm inte att följa med med höften.

Jag körde "fotbollsparka" kanske länge tills jag fick med vridningen med höften. Mycket mer styka!

Push kick - Instruktionsvideo


Lär dig att push kicka!

Bra video som illustrerar en vanlig push kick. Den enklaste sparken inom kickboxningen. Prova hemma. Det är busenkelt. Jag använder push kick ofta, men mest som försvar för att hålla motståndaren på avstånd.

(lägg märke till att han har MINA shorts!)

OmstartCuz I´m a kickboxer yes I am...

Skönt att komma igång med kickboxningen igen. Mitt största problem är att jag vill bli bäst på en gång. Jag vill vara bäst utan att anstränga mig. Bra inställning va? Jag tittar ofta på dem som tränar i tävlingsgruppen. De är grymma. Om några år kommer jag nog komma upp i deras kapacitet om jag anstränger mig.

Det roligaste under mitt halvår som kickboxare måste vara KM och klubbfesten vi hade i november.

Jag var så sjukt nervös inför den matchen. Men det gick så himla bra! Känns inte som att jag kommer ihåg mycket av matchen, det är rätt blurrigt. Minns inte riktigt  vad jag tänkte. Jag bara vevade och sparkade, ha ha ha! Men det var kul som f-n. Man fick liksom blodad tand. Häftigt.

Festen på kvällen blev grädden på moset. Konstant dansande, nakna brudar och god mat. Allt som behövs för en bra fest!

Nästa år ska jag börja träna mer seriöst. Första tiden handlade om att känna efter ifall kickboxning var något för mig, och jag har kommit fram till att det definitivt är det. Yes! Jag har hittat min grej.

God jul24 december - Julafton

Jesus föds för att vi alla ska få julklappar. Tack Jesse!

Filmer som skall ses:
The Elf
Bad Santa
Tomten är far till alla barnen
The Grinch

Filmer som inte skall ses:
Karl Bertil Johnssons Jul (usch!)

Första träningen idag

Jag fick ett sms idag
Hej! Ska du gå och träna idag? Det är träning mellan17-19.

Jag svarade:
Halleluljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Min klubb har öppet hus nu under juletider. Det är inga pass men man kan gå dit själv och träna och använda utrustningen. Riktigt bra för mig. Första kickboxen på 6 veckor. Så skönt. Jag trodde att jag hade tappat allt eftersom mina knappt synliga biceps blev totalt osynliga under svanskoteläkningen, men det var inte så farligt. Jag kom ihåg ungefär hur man gjorde. Box box box kick! Då är det bara att dra igång, hitta tillbaka till formen. Kul.

"Öppethuset är till för er alla som vill hålla igång och förbränna all julmat :) Det är kostnadsfritt och ni får även ta med vänner. Det är dock ingen klass som leds av instruktör utan ni får använda lokalen och dess utrustning helt valfritt. Det kommer finnas instruktörer på plats som tränar själva som kan hjälpa till med lite tips och övningar."

Hur bra som helst. Plus att man får ta med vänner, gratis! Jag älskar min klubb.


hoppa inte in i någons knytnäveNär du kör match. Försök att undvika att springa rakt in i din motståndares knutna näve. Vilket j-vla pucko...

Kommer kickboxartomten imorgon?

Så har du köpt en present till din närmaste kickboxare? Vad blev det? Linement? KalleAnka fötter? Boxningslindor?

Har du inte hunnit köpa något än!? Det börjar bli tajt om tid. Om du inte har kirrat någon julklapp i år så undvik kickboxaren till i mitten av februari....

Nej jag skoja bara. Julen handlar om god julmat , julsånger, glögg, pepparkakor, lussebullar, kalle anka kl 3, familj och vänner.....


och JULKLAPPAR!!!

Bra Muay Thai filmChok Dee

Handlar om en brottslings nystart i livet. Mycket sevärd.

(ps. se den på fraknsk  och thai. dubbat är aldrig kul. ds.)

Spöade upp ett träd

Idag spöade jag upp ett träd. Oj oj oj. Ni skulle sett. Trädet hade inte en chans. Jag hade på mig mina grapplinghandskar och gav mig på ett lagom stort träd i skogen. Jag köttade, eller va säger man... träade? Det trädet kommer aldrig mer tjafsa med mig, om vi säger så.

I brist på mittsar och boxningssäckar gäller det att vara lite innovativ. Ett par slitna hanskar som du inte bryr dig om och ett träd är det enda som behövs. Eye of the tiger. Kick that tree! Visa vem som bestämmer.

Friskt vågat, hälften vunnet.

Jag är en sån människa som inte klarar av att misslyckas. Därför sätter jag vanligtvis LÅGA mål - för att minimera risken för misslyckande. Jag var i början av bloggen helt anonym. Mycket i syfte att OM jag förlorade min första match skulle ändå ingen veta vem jag var. Enkelt.

Men.... vad var det första som hände efter KM? Jo, jag la upp en bild på mig själv. Jag vågade stå för vem jag var och att jag hade förlorat. Och det var inte alls hemskt. Stort steg för mig att inte banka i väggen, hitta på bortförklaringar och sura i 24 timmar. (jag är förvånad själv!) 

Från och med nu sätter jag upp höga mål i livet. Ju högre mål, desto mer att sträva efter! Jag ville hålla bloggen anonym ifall jag förlorade. Jag tycker själv att det var helt absurt nu. Hur tänkte jag egentligen. Precis som vid KM, jag berättade inte för kompisarna för jag ville inte att de skulle se ifall jag förlorade. Moget av en 25 åring va? Nu är det slut med sånt trams.

Mitt scorecard säger:
0 vinster
1 förlust
0 oavgjort
 
Men min kropp och min själv säger:
1000 vinster
0 förluster

Våga satsa, våga utmana dig själv, våga kämpa! Ja menar, varför inte? Sätter man inte höga mål når man inte långt.

Inspirerande work outOm det regnar ute kan du alltid hänga med på ett inspirerande workout pass med Jim Carrey.

Rör på fläsket!

Idag känner jag att det är dags att börja träna. Oturligt nog har de jullov på min klubb. Attans attan!
Jag känner mig helt återställd från halsflussen., Svansskotan spökar fortfarande. Men det rör sig om smärtor som kommer av att jag reser mig från sittande läge, och givetvis att vara i sittande läge. Så jag tror inte att lite träning kan göra någon skada. Så vad gör jag nu då när klubben är stängd?

Planen är denna:
1timmes promenad
15 minuter hopprep
Några armhävningar

Det låter väl som en lätt start. Det borde svanskotan gilla.

Ville göra sit-ups men det känns som att utmana ödet på mitt trägolv.

Love is in the airHa ha ha! Snacka om att psyka sin motståndare. Så jävla roliga killar.

Plus poäng och guldstjärna i kanten.

Kontroversiellt, eller?


Kan man vara pedagog och slagskämpe? Hur resonerar ni?

Jag såg nyligen ett avsnitt av Insider på tv3. En lärare fick kicken för att han spelade svartrock på fritiden.

Onsdag 26 november kl. 22.00 tv3.
"I Gamleby fick en gymnasielärare sparken för att han spelar hårdrock på fritiden.Emil Koverot spelar i hårdrockbandet Blodsrit. Samtidigt jobbade han som lärare på en skola i Gamleby utanför Västervik. Det gick bra ända tills rektorn uppmärksammade de texter som bandet framför. De handlar bland annat om självmord, och det tyckte rektorn var olämpligt. Emil fick sluta på skolan, trots att han var uppskattad och inte hade brustit i sin gärning som lärare. Rektorn själv är också musikant: han spelar i en jazzorkester som ibland uppträder lokalt. Orkestern har på sin repertoar låtar som handlar om prostitution, narkotika, sprit och våld, vilket av en del kan uppfattas som olämpligt. Men ännu har ingen krävt att rektorn ska ställa sin plats till förfogande."

Någon som såg programmet? Vad tycker ni?

Officiellt frisk

Nu är jag officiellt frisk från halsflussen. Tog sista antibiotikatabletten igår. Hallelulja!!!

Just nu är det bara en ömmande svanskota som hindrar mig från min älskade kickboxning. Snart ska jag komma tillbaka. Kommer ju vara en konstant uppförsbacke tills man får tillbaka konditionen och styrkan. Men sen kommer jag komma igång. 100%.

Woo hooo. Längtar.

Jag borde uppfinna skyddsutrustning för stjärlapps-åkare. Farliga skador inom den extrema vintersporten.

Var/När började det?När blev jag kampsportsintresserad? Det kanske har legat latent sen 1991?

1991 kom Street Fighter till Nintendo och jag älskade det. Spelade varje dag.  Kanske såddes ett frö i min hjärna redan då, blott 8 år gammal. Jag satt ca 60 cm  ifrån tv:n fastklistrad på stolen 

"Du kommer få fyrkantiga ögon" - tjatade mamma.

Flickebarnet skule bli figheter 16 år senare...

Street Fighter är det bästa figtingspelet jag har spelat. Synd att de gjorde en kass film om det. Smutskastar spelet med dåliga skådisar och iq-befriad handling. Usch på er!

Usch!

Mera kampsportskulJag är en sucker för funny homevideos....

Baka brödJag hatar att baka. Man blir kladdig,

Jag ångrar mig, ni behöver inte baka. Jag gjorde det för hela svenska folket idag. Klockan är 00.00 på natten och jag är fortfarande inte klar. Det ska hålla på att jäsas hela j-vla tiden.....

Brödet är i ugnen nu. Hoppas det inte exploderar.

Jag har bakat i 2 timmar nu. Det var första och sista gången!

Köp skivat bröd i affären.

Inte bara slag och sparkar

Kickboxning är inte bara en motionsform med slag och sparkar. Det handlar mycket om en inre resa och en personlig utveckling. 
 
Det sker mycket i kroppen, både fysiskt och psykiskt. Den fysiska biten är ganska självklar, Muskler, kondition, exposivitet och styrka.

Men vad händer  hjärnan? Det skulle vara intressant att ta reda på vad som händer.  För jag har mått så sjukt bra sedan jag började med kickboxning. Jag känner mig lugn, avslappnad och säker, Allt detta har hänt under relativt kort tid.

Jag har annars svårt att sova, kronisk huvudvärk och är allmänt stressad. Allt detta har minskat. Jag tror att kroppen behöver fysisk utmaning varje dag. Förr i tiden SLOGS vi ju för middagen. Idag är det bara och köra förbi drivethru och beställa en big mac. Varför är så många människor deprimerade.... för vi utmanas inte längre. Allt finns färdiglagat, allt finns ordnat, allt är lätttillgängligt...

Jag tror att kroppen och hjärnan behöver stimuleras mycket mer än vad vi gör här i vårt avlånga land. Fattar ni att vi köper färdigskivat bröd t,ex... Orkar vi inte ens skära brödet själva? Cheeeezes!

Nu uppmanar jag alla att baka bröd idag. Själva, från schratch! Och sen skivar ni det! Ögonaböj!

Jag är OK, inte KOVäldgt vanligt att en fighters fösöker övertala domaren att inte bryta matchen. De försöker se samlade och fokuserade ut för att domaen inte ska byta för TKO (teknisk knockout)

Den här liraren misslyckas rehjält!

Ha ha.

Vaför har man boxningslindorAnledningen till att man han boxningslindo är för att ge handleden och handen bättre stöd. Efter att man ha kört kickboxning et tag börjar slagen bli hårda och tunga. Då är det bra att linda händerna och handlederna med boxningslindor. Mindre skaderisk och påfrestning på handlederna. Alla lindar på olika sätt. Vissa lindar bara hand och handled, över knogarna, vissa lindar fingrar och tummar och vissa lindar inte alls. Jag kör en basic lindning.

- Två varv unt handleden
- Upp på insidan av handen mellan lillfinger och ringfinger
- Över knogen
- Ett varv runt handleden
- Upp på insidan av handen mellan ringfinger och långfinger
 - Och så vidare... tills du ha lindat mellan alla fingrar....

Jag har gröna boxningslindor, 3 meter långa och elastiska. Om du vill hålla lindorna fräscha så tvätta dem efter varje pass, men UNDVIK SKJÖLJMEDEL. Sköljmedel förstör elastisiteten. Om du tvättar dem i sköljmedel kommer de att bli slappa.

Ytterliggre en andledning att använda boxningslindor är att man svettas mycket under passet. Har man inga lindor svettas man direkt i boxningshandsken, och handskarna är svårare att hålla fräscha (se dock "luktar dina boxningshandskar apa"-inlägget) medan lindorna kan slängas direkt i tvättmaskinen. Jag tvättar mina lindor i tvättpåse så inte kardborrbanden rispar upp mina träninskläder!

Halvnakna killar

(Capoeria är också en bra ursäkt för att få titta på snygga, vältränade och halvnakna killar!)

- Jag bode få gå på stippklubb
- Jaså
- Ja, det ska vara lika
- Vadå
- Vi är på 2000 talet nu, det är fifty fifty
- Ok, nu jag förstår inte riktigt vad du menar
- Ja, du ligger ju och kolla på halvnakna killar med tvättbrädor och svällande biceps hela tiden
- Hahahahahahaaaaaa
- Ja då får jag gå och titta på halvnakna tjejer
- Haha, men du vill ju inte ens det

- Nej, men jag kan om jag vill

- Men du vill ju inte

- Nej ändå. Så är det med det!

- Haha

Min kille anser alltså att att han har rätt att gå på strippklubb. Han är så söt.

Så vad skulle DU välja?

Gå på stippklubb och se när någon tar av sig kläderna
 
                                   eller

Kolla när Gina Carano bankar skiten ur en brud i oktagonen?

(Lätt val. Jag klär av mig kläderna varje kväll innan jag gå och lägger mig. Det är skitenkelt. Man bara knäpper upp lite knappar och blixtlås så har man strippat. Jag välje Gina Carano!)


Ett gott skratt förlänger livetRoliga klipp från MMA världen.


Finns det något roligare än när folk gör bort sig? Jag är så skadeglad. Jag älskar t.ex. AFV på 5:an. Ni vet. Americas Funniest Homevideos. Jag tycker det är så kul när människor ramlar, snubblar, gör bort sig, går in i dörrar och tappar saker. Kommer ni ihåg "Låt kameran gå" som gick på tv3 för 100 år sedan? Det är också en favorit.


Jag tror att jag älskar sånt just för att jag själv är så klumpig. Jag slår sönder minst ett glas eller en tallrik i månaden när jag diskar. Jag slår i fötterna och knäna i sängstommen. Lilltån slår jag i alla kanter som finns i hela lägenheten. Snubblar över dammsugaren. Slår i huvudet i skåpluckor. Ramlar i trappor. Bränner mig vid spisen. Tappar tunga saker på fötterna. Ramlar ner när jag ska sätta upp gradiner. Ja ni ser... listan bli lång.

Gissa då hur KUL det är NÅGON ANNAN  gör dessa saker. Jag tänker: Ha ha ha, det var åtmnstone INTE jag den där gången! Om någon trillar ner i ett dike på TV.

Skadeglädje är den enda sanna glädjen. Mohahahahah!


Capoeira


C A P O E I R A

Kort om:
Capoeira är en afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst med inslag av musik, sång, dans och filosofi som utvecklades av afrikanska slavar i Brasilien. Dess centrum är beläget i Salvador de Bahia, som en gång var Brasiliens huvudstad. Enligt sägnen utvecklades capoeira ur traditionella afrikanska kamparter som slavarna maskerade i form av dans, då de var förbjudna att utöva och träna dem. Själva kampdansen karaktäriseras av konstant rörelse, svepande och cirklande slag och sparkar, med mycket handstående, volter och hjulningar. Den dansas till musik av ett bateria en liten "slagverksorkester" där enkla instrument används. Instrumentens antal kan variera beroende på tillfälle och vilken stil som spelas, men det viktigaste instrumentet som alltid ingår är berimbau - ett enkelt ensträngat instrument som kan liknas vid en pilbåge. Oftast finns även atabaque - trumma, och pandeiro - tamburin med. Instrumenten ackompanjeras av sång och i vissa fall handklappningar.

Hur kör man:
Capoeira utövas i en roda (ring) där två capoeristas spelar mot varandra medan övriga deltagare sjunger och spelar instrument. I vissa grupper klappar åskådarna händer. I traditionell capoeira styrs rodan av den som spelar gunga, som är den berimbau som har störst kalebass. Den bestämmer vilken typ av spel som skall spelas och när de som spelar i rodan skall sluta och lämna plats åt nya spelare. Ibland förekommer det att deltagarna kan gå in i rodan och "köpa spelet", det vill säga avbryta spelet mellan de två tidigare deltagarna och antingen spela med en ny person, eller forsätta spela med en av dem som var i rodan tidigare. Dansen är mycket fysiskt krävande, då man tillbringar en stor del av tiden stående på en eller två händer eller huvud och man är alltid konstant i rörelse.

Julklappstips till kickboxare

Då har vi tre olika viktklasser. Viktklasserna gäller vikten på plånboken.

Lätttvikkt                           Mellanvikt                        Tungvikt
Boxningslindor                   Kalle Anka fötter            Terminsavgift

Fotledsskydd                       Thai shorts

Tandskydd                         Benskydd    

Linement                            Boxningslinne
Vattenflaska                       Träningsväska


Lättviktarjulklappar under hundralappen kan du kräva av vänner, arbetslösa och ekonomiskt handikappade. 
Tips till köparen: Boxningslindor finns i flera färger, längder och kvalitet. Köp en taskig färg om du inte gillar presonen. Typ snorgrön. Och med glitter på.

Mellanviktjulkappar som ligger över hundralappen upp till tusenlappen kan du kräva av din partner, mamma, pappa och mor-och farföräldrar.
Tips till köparen: Kläder behövs alltid, kläderna slits. Låt personen prova kläderna innan så det blir rätt storlek. Eventuellt fiska upp svettiga träningskläder ur tvättkorgen och kolla storleken. Eller så köper du ett rosa linne med texten "kick me" i ryggen, funkar alltid.
 
Tunviktsjulklapparna som ligger över tusenlappen och uppåt kan du kräva av Jultomoten, Påskharen och Tandfen.
Tips till köparen: Ehhh....

Lycka till med julshoppingen!


Det är inte som det ser utNu kanske ni tror att jag sitter hemma och äter lussebullar? Men icke. Det ser ut så. Men så är inte fallet.

Jag har precis köpt ett nytt tandskydd. Just det. Ett nytt tandskydd med saffranssmak....

Okej, en gång för alla.. Hur gör man?

När man kommenterar....

Svarar jag i min egen blogg, eller i den andres blogg?

Eller borde jag svara i HELT nya inlägg?

Typ: Ja Maria skrev ju i bloggen angående inlägget alkohol och jag....... bla bla bla...

Nej vänta, jag svarar i min egen blogg i kommentarer fönstret. Capischi?!?!

Tvättbräda i Juli

HUR F-N SKA JAG LYCKAS MED DET???
(exakt sådär ser jag ut när jag vaknar på morgonen)

Tv tipsOng bak

Lördag - Kl. 21.00 på Viasat 6

En film med Tony Jaa, en Muay Thai kille. Han gör alla stunt själv och använder inga linor. Rätt cool snubbe. Muay thai fans lär uppskatta den. Mycket flygande knän och sånt. Handlingen är väl si sådär... Smaken är som baken. Men han fightas grymt.

Kickbox - YES BOX

Jag har sysslat med diverse bollsporter i mitt liv. Det har varit kul. Verkligen. Men kickboxningen, oj oj oj det är KUL!  Det går inte att jämföra med något annat. Kickboxningen gör mig på bra humör och jag mår fysiskt och psykiskt bra av det. Jag är glad  att jag började! (det är aldrig försent att börja) 

Det sjuka var, att jag kom på det över en natt. Jag bara bestämde mig, jag ska börja på kickboxning, bara sådär.

Jag är glad att jag följde upp det. Annars är det mycket snack och lite verkstad när det gäller mig. Jag ska göra ditt och jag ska göra datt... men oftast babblar jag bara.

Jag har självklart min förstående man att tacka, han följde med mig på min första träning. (på bänken, läs sista stycket)   Tack baby! Om jag inte hade fått arslet ur vagnen, den där varma Juni-dagen, och gått på det där första passet hade jag nog fortfarande sett ut som en 77 kilos soffpotatis.

Ett råd jag har till alla som vill börja med en kampsport. Börja SJÄLV! Alltså ensam. Börjar man med en kompis är det lätt att tränignen styrs efter kompisen. Man går dit tillsammans och kör alltid med varann. Svårt att utvecklas om man alltid kör med samma person. Är den ena sjuk kommer inte den andra och så vidare. En annan bra sak är att man knyter bra kontakter om man kommer ensam. Man blir självständig. Man blir tvungen att ta kontakt med andra och då får man nya vänner. Och ja, jag erkänner, det var läskigt i början. Att inte känna någon och inte veta hur och vad man skullle göra. Jag var tvungen att be om råd och hjälp av andra på klubben. (de var mycket hjälpsamma) Men det var värt det. Jag har skaffat många nya goda vänner!

Jag har i efterhand fått reda på att min kille glömde sina shorts med flit när jag skulle köra mitt första pass! Han förstod tydligen innebörden med att börja träna själv. Meningen var att vi skulle köra tillsammans första gången, men han "glömde" shorts! Din lurifax!! Så han satt på bänken och tittade medan jag körde mitt första pass.

Tack corazon!

Dubbel knockout!Vem vann?

Alkohol* Jag har inte druckt alkohol på ett år ungefär. Jag vet inte varför, men det har bara blivit så. Jag är inte säker på hur länge sen det var, för jag planerade inte att sluta dricka.

Alkohol innehåller mycket onödiga kalorier. Alkohol är dyrt. När man dricker alkohol är man inte vid sina sinnes fulla bruk. Jag har inte druckit på väldigt länge och jag saknar det inte heller. Billigare, smartare, nyttigare.

Kompisarna säger: Men en cider kan du väl ta?  Och det låter ännu mer puckat i mina öron. Antingen blir jag askalas eller ingenting, Så jag har valt ingenting. Jag kan köra bil, jag spar pengar, jag slipper baksmälla och jag blir inte sprittjock.

Helt mitt eget val. Det bara blidde så. Jag har ingen historia att berätta om alkohol. Det blev så, bara sådär. Dessutom har alkohol inga positiva effekter på träning. Saker som bidrar till sämre fysisk kondidion är inget som lockar mig.

(Jag har jobbat på systembolaget i 6 år... kanske kan bidra till detta beslut.)

Och tyck inte synd om mig. Jag saknar  A B S O L U T  inte alkohol.

Nya målOkej, träningen och kosten har inte gått exakt som jag hade tänkt den sista månaden. Jag kände mig i toppform efter KM i november. Sen åkte jag stjärtlapp, sen kom  halsfluss....

Kickboxningen har fått ligga på hyllan och det ser ut som att den stannar där till nästa år. Ny behöver jag en ny plan och nya mål.

Första målet med kickboxningen var att hitta en motionsform som jag gillade och som funkade. Check! Jag gick ner 13 kg på ett halvår. En annan del i första målet var att få bättre självförtroende. Check! Går med huvudet högt.

Sen kom det flera bonuspoäng. Jag sov bättre, hade mindre ont i huvudet, färre migränanfall, var generellt mer avslappnad och hade  mindre humörsväningar. Big bonus!

Mål för 2009

- Träna kickboxning  fyra gånger i veckan
- Sluta dricka coca cola och redbull
- Fortsätta att vara nykterist *
- Börja LAGA egen mat.  (inte värma saker i micron)
- Tvättbräda i Juli 
- Tävla en gång till


* se inlägg Alkohol

Klagomål

Fick klagomål om att Gladiatorer VS fotbollsspelare - inlägget var lite för långt. Jag skrev alldeles för mycket. Det började väldigt oskyldigt med lite historia från antikens Rom. Sen freebase:ade jag totalt. Gick in i min egen disskussionen rätt hårt, det blev bara längre och längre, kunde inte sluta skriva.

Jag borde ha delat upp inlägget  i två separata inlägg.

Ett inlägg om gladiatorer och MMA.

Och ett annat inlägg om idrottsskador.

Ska tänka på det i fortsättningen. Tack för konstruktiv kritik.

Kampsport

Kickboxning hör ju till kategorien kampsport. Har ni tänkt på namnet kampsport? En sport om kamp. På engelska heter det martial arts?  Det är alltså en konst.

Jag tycker personligen inte att kampsport låter lika vackert som martial arts.


"Kampsport är den mest vedertagna termen för sporter eller utövningar som innehåller eller förbereder för någon form av kamp. Fokus i träningen kan ligga på självförsvar, personlig utveckling, tävling eller ligga närmast på ett konstnärligt plan. Vanliga synonymer är därför kampkonst eller kampart." 

Visst serru!

Streptococker

Hej alla trogna enkickboxaresblogg-läsare!

Ledsen att jag inte har skrivit på några dagar. Jag har varit upptagen med att ha skyhögfeber och halsont.. Har legat i soffan och gnällt sedani söndagskväll. Så ont i halsen. Kan inte ens svälja mitt eget saliv. Såååå törstig....

Jag var hos doktorn igår eftersom jag inte hade fått i mig någon näring och mådde konstant pyton. Jag hade väldigt höga värden i blodet, hjärtat slog för snabbt och halsprovet var positivt för streptococker. Alltså halsfluss. Jag blev hotad av doktorn att om jag inte drack över två liter vatten under kvällen skulle det bli nödvändigt att läggas in på sjukhus med dropp.

Jag fick en stark antibiotika. Grejen var att jag hade något liknande för två månader sedan. Typ halsfluss, men de undersökte inte saken närmare utan skrev ut penicillin, kåvepennin. Jag hade höga värden men ett negativt halsprov.  Skumt. Undrar om förra gångnen har ett samband med denna. Det var samma symptom fast GÅNGER 100 (alltså mycket värre).  Är det normalt att åka på två virus/infektioner  i halsen inom loppet av 60 dagar?

Som ni märker drack jag vatten igår. Grinade mellan klunkarna för att det gjorde så ont. Men jag gjorde det.  Piggare idag men fortfarande feber och ont i halsen. Ligger inte på "dödsbädden" längre....

Ja, jag är mjäkig. Låt mig va.
_____________________________________
Igår hos doktron:
- Men du var ju här för två veckor sedan
- Ja, svanskotan
- Jaha, det är DÄRFÖR du sitter så konstigt
- Mmm...
  (håll käften)

Gladiatorer vs. FotbollsspelareHur kommer det sig att så många människor gillar MMA? (Mixed Martial Arts, den brutalaste formen av kampsport enligt mig, en Gott Och Blandat påse av kampsporter.) Ligger det i människans natur?

Jag tycker vi skyller på antikens Rom. Gladiatorerna fick slåss live inför publik i underhållningssyfte. Ibland mot vilda djur. De kämpade för liv och död. Kampen kunde sluta med att den ene gladiatorn dödades. En gladiator skall också ha kunnat lägga sig på rygg och sträcka upp vänster arm; det var tecknet för nåd. Åskådarna kunde då rösta ifall de tyckte att gladiatorn skulle skonas. Gladiatorerna var tungt beväpnade med svärd, spjut med mera. Plus att de ofta tvingades att bli gladiatorer, de var ofta förbrytare, krigsfångar eller slavar.

MMA är friviligt, inga vapen och en domare som bryter om en fighter är illa ute. Visst låter MMA plötsligt som Bolibompa.


Något jag tycker att kampsports-hatare bör komma ihåg är att det är frivilligt och på lika villkor. Varför tror ni att man har viktklasser till exempel? Jag vill inte konvertera alla kampsports-hatare, men jag vill slippa känna mig skuldmedveten när jag gillar att se på brutal MMA. Jag gillar det, och jag tänker stå för det. Det är sport med regler och kan vara minst lika brutalt som ishockey där de dunkar på varandra som f-n. Eller fotbollsspelare för den delen också, de springer efter en boll, 22 vuxna spelare springer och jagar samma boll (ge dem en varsin istället)... Nä men jag skojar. Hajjar ni vart jag vill komma? Fotbollsspelare skallar ihop, stämplar varandra, fäller varandra... ben bryts, muskler brister, ledband går av, korsband går av, knäskålar hoppar ur led, hjärnskakningar inträffar med mera. De flesta fotbollsskadorna orsakas av trauma, d.v.s. slag, sparkar och vridningar. Hajjar ni poängen...?

I fotboll kommer oförutsägbara skador. Det är betydligt mycket farligare. En MMA fighter går in i match beredd på att försvara sig. Fotbollsskadorna är dessutom ofta "fusk" från den spelaren som åstadkom skadan på den andra. Plötsligt ligger man i gräset efter en stenhård glidtackling (som INTE var på bollen). Fotbollsspelarna är inte tränade för att ta stryk och försvara sig, en fighter däremot är tränad för at ta stryk och för att försvara sig. De är beredda när klockan ringer.

Att jag som 25 årig tjej gillar MMA, verkar tydligen ännu värre. Att killar gillar MMA är det ingen som lyfter på ögonbrynet för. Men jag får höra;

Men hur kan man slå varandra och kalla det sport? Det är helt sjukt att de slår varandra blodiga? Det är så brutalt de är idioter hela bunten! Det är inte sport det är misshandel! 

Ni har rätt till er åsikt. Vissa gillar brännboll andra gillar spökboll. Yttrandefrihet. (kommentera gärna om ni vill)

Okej, ett erkännade:

Jag har aldrig gillat kamsport. Aldrig. Jag tyckte samma sak  som kampsports-hatarna. Men min åsikt har ändrats. När man vet mer om sporten så förstår man. Det är inte vemsomhelst som går in och slåss, det är vältränade atleter.  Det krävs mycket för att få komma upp i ringen/oktagonen. Det ligger diciplin, strikt diet och hård träning bakom en framgångsrik fighter.

Det är inte bara idioter som vill slåss, det är hårt tränande människor med drömmar och ambitioner.

Det är synd att folk tycker att MMA är idiotisk, särskilt när man skickar sina 18 åriga pojkar in i lumpen för att tränas till att döda.

Vi människor är märkliga....


(jag älskar fotboll och ishockey också)


Ur sparkar och slag kommer vänskap... what?!?

Jag har funderat på en sak. Jag har aldrig sett så kontroversiell kärlek i sportsammanhang som i kampsport. Man går in i ringen, pumpad till max för att försöka slå någon så hårt att man kan. De pucklar på varandra i X antal minuter, blod och blåtiror hör till vanligheten. Sen när matchen är slut. När båda har bankat skiten ur varandra Ja, då kramas det massor! De kramas och skrattar. De går och kramar den andres coach, tackar för matchen.. och så vidare... gulligull. Det går liksom ut på att slå varandra och när matchen är slut blir de bästisar.

När man kollar på fotboll och någon fäller någon då blir de dramatik direkt och de hatar varandra. Lag mot lag, handlar om att bollen ska in i målet. De är så känsliga.....  gult kort.

Men i Kickboxning, Muay Thai, Shootfighting, MMA.. och så vidare.. DÄR kramar man varandra. Blodet forsar och svetten rinner men de kramar varandra och tackar för matchen. Thats LOVE!

Crash boom bang

Idag var jag och kollade på SM i shootfighting. Det var spektakulärt! Jag hade aldrig tidigare sett shootfighting live, och de här grabbarna bjöd på show. Tunga krokar, stenhårda sparkar och givetvis massa rullande på golvet. Jag har aldrig varit ett submission-fan, tycker det är tråkigt när de ligger och bökar på golvet. Det är säkert sjukt jobbigt men det är svårt som publik att se vad som händer.

Jag gillar stående fight. Där man kan se flygande knän, snurrsparkar och coola uppercuts. Jag fick se en KO för första gången, det var lite obehagligt faktikst. Det är en helt annan sak att ligga och kolla på UFC och IFL på Tv4sport på nätterna än att se en fight på riktigt. Man hör smällarna, man hör sparkarna och det dånar när de kastar varandra i golvet. Och man inandas den sunkiga fighter-stanken. Det vill säga, man använder alla sinnen när man ser fighting live. (på gott och ont)

Men i det stora hela. Eller allt utom knockouten var asballt!!! Det var så häftigt. Jag skulle inte våga köra shootfighting  men det var kul att se på. Mycket underhållande. Det spritte liksom i benen. Jag kunde knappt stå still. Jag satt, jag stod, jag satt, jag stod, jag satt, jag stod... De måste trott att jag hade ätit studsbollar till lunch. Ha ha ha.

Givetvis blev jag supersugen att börja träna igen. Kickboxning alltså. Där man har skydd. Jag saknar kickboxningen oerhört mycket. Svanskotan strular fortfarande, men den är dock mycket bättre. Det har gått 14 dagar.... buhu...

Den som väntar på något gott väntar... al..... ALLTID för länge!!!

Thiago AlvesHär har vi en annan MMA favorit - Thiago Alves.

"Pitbull"

Jag satt och funderade på en rolig sak. Tänk om Gina Carano och Thiago Alves skulle vara ihop. Fatta vilken fight det skulle bli om någon glömde att ta ut soporna.

- Men va fan Thiago, det var ju din tur
- Jag tog ut soporna igår
- JAG tog ut ut soporna igår, du spelade Super Mario
- Gina fan va du tjatar

- Men jag måste ju, du lyssnar ju inte
- Men du hör ju inte
- Men du lyssnar ju inte

- Men du hör ju inte

MMA I VARDAGSRUMMET! Förloraren går ut med soporna. *ding ding ding*

SM i Shootfighting

På lördag är det dags för de Svenska mästerskapen i Shootfighting. Spännade! Jag ska självklart dit och kolla.
Min bästisboxares kille ska tävla! Så jag är där för att hejja på honom. HEJJA ANTON! Bang bang!
 
Vad är då shootfighting??? Låt mig  förklara:

Shootfighting, kallas ibland MMA light (Mixed Martial Arts) eftersom slag inte är tillåtet i markkamp, består av moment från ett flertal andra kampsporter, framför allt från thaiboxning, brottning och Brasiliansk Jiu-Jitsu. Matcherna går oftast i boxningsring och består av en femminutersrond (titelmatcher består av två). En match kan vinnas på följande sätt:

  • Submission (motståndaren klappar av eller ger upp verbalt)
  • Towel (Motståndarens coacher kastar in handduken)
  • Referee Stops Contest "RSC" (domaren stoppar matchen)
  • Judges decision (Domslut: tre poängdomare dömer matchen "10-9 must")
  • Disqualification (Motståndaren blir diskvalificerad)
  • Walk over "WO" (motståndaren uteblir)
  • Internationellt tillåter reglerna vinst på knock-out (KO). I Sverige är vinst på KO enligt SB&Ks definition ej tillåtet


Blev det klarare?

Kort och gott: Man får slåss skiiiiithårt och man får ligga på golvet och kramas. Tror att det kan bli rätt brutalt.


Gina CaranoNu under min vilotid från kickboxningen kan jag passa på att presentera min idol. Den här tjejen vill man inte tjafsa med, akta er, här kommer Gina Caranoooooooo..................

Grymmaste fightern!

Känsliga tittare varnas. (kom ihåg att; om är man med i leken får man leken tåla)

Hej Tomten!

Jag har varit en snäll flicka i år. Jag önskar mig bara en sak till jul. En ny svanskota så jag kan fortsätta kickboxas. Skulle du kunna ordna det??

(jag vet att du finns)

CoccyxJag var hos farbror doktorn idag med min dumma svanskota. Jag förklarade vad som hade hänt i pulka backen för 10 dagar sen. Doktorn började känna på mina kotor. Började en bit upp på ryggen, typ vid ländryggen:

- Gör det ont här?
- Nej
- Här?
- Nej
- Här?
- Nej
- Här?
- Aaaaahhhhh!!!!


Det svartnade för ögonen. Det tjöt i öronen, som ett jättehögt pip-ljud. Jag blev yr i huvudet och benen vek sig nästan. Jag tog tag i stolen för att inte svimma. Försökte fokusera blicken men allt rörde sig i slowmotion. Satan va ont det gjorde.

Förmodligen en fraktur eller spricka i svanskotan. Man kan inte göra någonting åt det. Det läker av sig själv. Det växer ny benhinna över kotan,  kan ta upp till sex veckor... jippie....

Gissa om jag blev på dåligt humör... 6 veckor utan kickboxning... usch usch usch.

Men om jag håller mig lugn så kanske det läker snabbare. Jag hoppas på det. Kanske bara är en pytteliten spricka....

Naket var det här!

Måste berätta den roligaste händelsen på klubbfesten den 15:e november. Klubben hade abonnerat en krog för oss med buffe. Efter maten och några drinkar var jag på väg mot damernas. Jag öppnar dörren:

- Stäng dörren
- Vad i hela he...

Där står en kickboxarkollega, Jill. Endast iklädd stövlar och string. Lite längre bort står en annan kickboxarkollega, Leila,  med en klänning under handtorken. Jag börjar skratta hejdlöst... :

- Meh va  ha ha i hur ha hamen va.rför ha ha eh va...
- Men du har ju sett mig naken förut
- Men i duschen på klubben, inte här på krogen


Jag står dubbelvikt och skrattar i 35 minuter och tårarna rinner. Jag slår ihop 2 och 2 och fattar att hon har fått en drink över sig. Eller 25 drinkar, har ingen aning om mängden. Men där står hon, spritt språngade naken. Och hon står inte i ett toalettbås och gömmer sig. Nej, hon står mitt ute vid speglarna och handfaten. Helt oberörd. Jag bara skrattar och skrattar. Hon försöker förklara vad som har hänt med jag kan inte höra vad hon säger för att jag skrattar så högt. Den absolut roligaste händelsen på hela kvällen. Kanske inte så kul för henne, men jag tyckte det var kalaskul.

Jag hade en kompis med mig på klubbfesten, alla fick ta med en plus 1. Hon var helt chockad:

- Jag tror att jag fick se MER av henne än vad jag hade väntat....

Hon är numera känd som String-Jill i min umgäneskrets.

Kan tillägga att just den här tjejen är grymt vältränad och har skitsnygg kropp... (men ändå!)

RSS 2.0